AdRain Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Witam! Na początku chciałem powiedzieć, że już od pewnego czasu szukam jakiegoś pokrowca lub "pseudo" pokrowca do hełmu wz.50? czy ktoś z was widział już jakiś pokrowiec pasujący na ten hełm? Jestem do niego bardzo przywiązany mimo, sporej wagi :D nadaje bardzo fajny klimat rozgrywce. Lecz słońce się troche od niego odbija... a to wcale nie pomaga. Sama siatka chyba tu nie pomoże, a nie chce biegać z dodatkowymi 5kg w formie krzaków, buraków, jabłoni, na głowie. Proszę o pomoc (możecie opisać jak przerobić inny pokrowiec jeśli się da na ten hełm). Może jakiś inny ciężki, tradycyjny hełm w tym stylu ale z pokrowcem?? w razie czego zastanawiam się nad tym hełmem: http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?...;products_id=97 posiada go ktoś? jak się sprawuje? ps. nie interesują mnie jakieś plastikowe czarne hełmy ;) Pozdrawiam :D Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Pasuje pokrowiec we flecktarnie, widziałem w polskiej panterze samoróbki, na specshopie są gotowe, powinny pasować. Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted December 14, 2006 Author Report Share Posted December 14, 2006 no jest flectarn.. ale powinien.. nie chce stracić kasy i być zawiedzionym ;) bo nie pasuje na mój hełm Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Da sie (ale w wielkich bulach) założyć pokrowiec od M1. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Na stalowe hełmy stosowane były tylko specjalne siatki maskujące. Powinny być dostępne w sklepach z militariami. Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted December 14, 2006 Author Report Share Posted December 14, 2006 siateczke za 5-7zł dostane wszędzie :D ale mi chodzi o POKROWIEC :) Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Za parę dni będe miał pokrowiec we flecktarnie BW z rangershopu. Jak go założe na mojego blaszaka to opisze związene z tym przeżycia ;) kumpel miał blaszaka + pokrowiec BW tego samego typu i wszystko ładnie pasowało :D Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted December 14, 2006 Author Report Share Posted December 14, 2006 oo dzięki :D tylko nie zapomnij napisać :) a hełm masz wz.50? :D Quote Link to post Share on other sites
wally Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Tak wygląda pokrowiec z polskiego kewlara na "stalówce". Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted December 14, 2006 Author Report Share Posted December 14, 2006 ciężko było założyć? :) ile ksoztuje taki pokrowiec i gdzie go znajde? :D Quote Link to post Share on other sites
wally Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Trudność w założeniu pokrowca będzie zależała od wielkości pokrowca jak i samego hełmu. Kewlar jak i stal mają inny kształt więc nie da się go idealnie dopasować. Mój pokrowiec ma rozmiar "3" więc jak widac jest w niektórych miejscach "za duży", można spróbować wcisnąć "2" ale może już okazać się za mała. Pokrowce dostępne są w największym sklepie internoetowym pod nazwą "alledrogo". Ceny od 15 do 30 zł. Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted December 14, 2006 Author Report Share Posted December 14, 2006 No wiesz, ale to już jest jakiś początek, to że gdzieś będzie za dużo materiały to mi osobiście nie przeszkadza, jeszcze poczekam na opis flectarnu Quote Link to post Share on other sites
wally Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Na Twoim miejscu zrezygnowałbym ze stalowego hełmu. Jest mało przyjemny w noszeniu, podczas biegu lubi latać na głowie. Już lepiej zainwestuj w jakąś plastikowa podróbę Fritza. Nawet pokrowiec będzie leżał na takim hełmie lepiej, nie mówiąc o większym komforcie noszenia. Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted December 14, 2006 Author Report Share Posted December 14, 2006 no właśnie mnie taki plastyk osobiście odstrasza... chyba, że masz coś godnego polecenia ;D i typowo klasycznego :) ps. nie w cenie 300zł... Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Urok blaszaka zrozumie tylko ten, kto dostał serię w hełm z bliskiej odległości lub uderzył z dużą siłą w ścianę - efekt dzwona jest cudowny :) Na opis flecktarnu będziesz musiał poczekać kilka dni. Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 Jest pokrowiec Polski (pantera) na gumkę. Pasuje chyba do każdego hełmu. Wiem, że jest, bo mam taki ;) Sam przerzuciłem się z wz.50 na plastikową replikę m1 (dostępną u Vesta). Chwilowo nie myślę o niczym innym. Osobiście brałbym hełmy wyłącznie z fasunkiem, bo w gąbce łeb poci się niemiłosiernie. Ten po prawej, to DPMowski pokrowiec z allegro za 15 czy coś złotych. Jak widać, pasuje na wz.50. Ten po lewej, to wspomniany pokrowiec polski. Quote Link to post Share on other sites
AdRain Posted December 21, 2006 Author Report Share Posted December 21, 2006 hmm ;) niedługo jade do specshopu, może mi ktoś polecić który z tych wszystkich pokrowców pasowałby najlepiej? Quote Link to post Share on other sites
Urban Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 ja na stalówce nosze ten pokrowiec http://allegro.pl/item151802253__pokrowiec..._bw_nowka_.html (dokladnie ten, od tego kolesia), nie jest za duzy, nie ma zadnych fałd, pasuje idealnie ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts