Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Koledze wypadł zawór od magazynka, wygląda to tak :

>

W przypadku A widać co się stało z magazynkiem; wypadł mu zawór.

Czy da sie to naprawić i kto mógłby to zrobić (najlepiej w okolicach poznania) ??

A zapomniałem dodać on ma ta część, która odpadła. Więc może ktoś wie jak to przyczepić ??

Kiedyś dłuuugo się babrałem z tym elementem... Usiłowałem go lutować, kleić, nawet wyciąłem własny nowy. Nic to. Mag przeciekał na wszystkie strony. Pomogło dopiero zamontowanie nowego zaworka, któy fartownie otrzymałem od kumpla, którego Ruger odszedł do Krainy Niekończących Się Kulek i Niepadających Baterii.

Nie odpowiadałem bo miałem utrodniony dostęp do internetu, koledze wypadła końcówka z przewężeniem i na końcu z grzybkiem, to oznacza że cały zawór wypadł ?

Idzie jakoś to przyczepić bo kolega wyżej pisał że nic nie mógł zrobić, ale moze jednak ? Jeśli się nie da tego naprawić to co da się z tym zrobić ?

mój kumpel ma problem-rozszczelnił mu się ten zawór (dokręcanie nic nie pomaga), poprostu wylatuje mu gaz, czy może to być wina tego, że było staosunkowo zimno (około 5stopni) ?

czy ktoś miał podowny objaw ? czy trzeba w takim wypadku kupić nowy zawór czy wystarczy uszczelnić go w jakiś sposób i jeśli tak to czym ?

z góry dzięki za odpowiedź :)

ehh, weźcie przybory narzędzia i działajcie sami. To proste!! Magazynek rugera jest prosty jak budowa cepa.

Jak rozszczelnił się to po pierwsze na forum gazowym z takimi problemami.

po drugie wystarczy urzyć odpowiedniego kleju, ja uzyłem przeźroczystego poxipolu i mag mi do tej pory śmiga. trzeba odpowiednioo podejśc do kazdego probelmu.

Na dole jezeli mag puszcza gaz, wystarczy wybić 2 piny i podłozyć dociętą cienką gumę pod uszczelke. Dodatkowo oczyścić i odtłuścić boki maga wewnątrz. dać ciut kleju i złożyć.

Na górze maga jest tylko jeden pin. Nalezy go wybić i odkręcić śrubkę.

Dalej pujdzie jak z płatka o ile nie pomylicie uszczelek.

Prosze moda o zablokowanie tematu, jest on zbędny na ogólnym technicznym, bądź przeniesienie do gazowych gdzie zostanie albo skasowany albo zablokowany BO TEN TEMAT JEST WAŁKOWANY OD NEIPAMIĘTNYCH CZASÓW!!!!!

• Create New...