Promant Posted January 8, 2008 Report Share Posted January 8, 2008 Dzięki. Co do PK to zgadza się, miałem go razem z dwójnogiem, zastanawiałem się po prostu czy nie zastosować go złożonego jako substytutu... ;) Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Chciałbym wstawić do znalowego body ogon kolby od Tantala. Czy to możliwe? Domyślam się, że trzeba trochę ciachnąć tu i tam, ale nie znam dobrego sposobu na solidne zespolenie stali ze znalem. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 hmm :) flacha robił coś takiego, inną opcją jest kupienie airsoftowego "pogrzebacza" z chin - lub czekać aż znajome zimoludki sprowadzą do sklepów:) Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 hmm :) flacha robił coś takiego, inną opcją jest kupienie airsoftowego "pogrzebacza" z chin - lub czekać aż znajome zimoludki sprowadzą do sklepów:) Ten chiński nie jest taki tani jak by się wydawało. Na gunnerze 69$. Poza tym oryginalana kolba na pewno jest wytrzymalsza. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Z tego co wiem to chińczyk też jest stalowy Zakładając że nie będzie Ci ona służyła do: walki wręcz skakania o tyczce( kolbie?;P ) otwierania drzwi powinna wytrzymać:) A co do ceny - myślisz że dopasowanie tego elementu jest łatwe?:] i napewno nic nie kosztuje?:> Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Jako, że RPK, którego robię będzie miał mniej - więcej tak wyglądać: miałem dylemat z chwytem. Bo ten od 74 ni w ząb nie pasuje, a od 47 jest krótki. No to co zrobiłem? Odciąłem obsadę chwytu od korpusu z 47 i dokleiłem do tegoż chwytu. Po dokręceniu do GB trzyma się wzorowo. No i trzyma geometrię. Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 (edited) Witam! doradźcie bo się zgubiłem.. za niedługo mam zamiar kupić metalbody do mojej cymki.. pisałem już wcześniej ale chce to wszystko uporządować. LINK na gunfire [link wyżej] są dwa korpusy.. jeden do ak74 i jeden do ak47.. mój problem polega na tym, że na zdjęciu od ak47 jest korpus do ak74, a w ak74 jest korpus z tego co mi się wydaje do 47.. który zamówić? noi czy te uszy na kolbe da się jakoś przełożyć z plastikbody do metal? PS.. a czy warto ryzykować i kupić drewna, a potem metal body? Edited January 10, 2008 by Forest Snajp Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 sugeruję spojrzeć jakie to nowości są na rsov - w dziale drewna;) Taa, miodzio... Witam! doradźcie bo się zgubiłem.. za niedługo mam zamiar kupić metalbody do mojej cymki.. pisałem już wcześniej ale chce to wszystko uporządować. LINK na gunfire [link wyżej] są dwa korpusy.. jeden do ak74 i jeden do ak47.. mój problem polega na tym, że na zdjęciu od ak47 jest korpus do ak74, a w ak74 jest korpus z tego co mi się wydaje do 47.. który zamówić? noi czy te uszy na kolbe da się jakoś przełożyć z plastikbody do metal? PS.. a czy warto ryzykować i kupić drewna, a potem metal body? Nie patrz na zdjęcia, bo to zdjęcia są pomylone. Takie mam info ze sklepu. Body są przypisane do kodów produktów. Jeśli chcesz mieć do 47 to zamawiaj tam gdzie jest podane, że ak47 i nie patrz na fotki. Uszy są całością razem z kostką dokręcaną na śrubki do tych blaszek wychodzących z body. W cymie jest tak samo jak w innych - właśnie przełożyłem taką kostkę ze starej cymy do metal body RPK74. Odkręcasz śrubki, przekładasz kostkę i przykręcasz śrubki. Bez problemu. Na gunfire masz drewna dedykowane do replik, czyli muszą być przystosowane, niezależnie czy body plastikowe czy metalowe. Kupujesz takie drewno jaki masz typ AK i styka. Najwyżej może być konieczność użycia pilnika, żeby lepiej spasować. Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 Dzięki wielkie.. na was zawsze można liczyć.. szkoda tylko że to body jest teraz 40zł droższe.. zobacze ile będę miał kasy.. a widział ktoś gdzieś przednie body z metalu?? bo z tego co mi wiadomo to też jest plastik.. albo czy nie ma ktoś tylnego i przedniego metalbody w magazynie?? może by odsprzedał.. Quote Link to post Share on other sites
gremdek Posted January 10, 2008 Report Share Posted January 10, 2008 a widział ktoś gdzieś przednie body z metalu?? bo z tego co mi wiadomo to też jest plastik.. http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=375 http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1524 Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2077 wiem, że drożej, ale wykonanie o niebo lepsze od Elementa. Np mocowanie osłony spustu - tak jak w oryginale, z tym, że śrubki wymienię za jakiś czas na nity. Chyba Promant też o nim pisał. Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 wiem, że drożej, ale wykonanie o niebo lepsze od Elementa. Np mocowanie osłony spustu - tak jak w oryginale, z tym, że śrubki wymienię za jakiś czas na nity. Chyba Promant też o nim pisał. Zgadza się. Wykonanie o niebo lepsze. Element się nie umywa. Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 SZCZERZE! (sorki za krzyk) Opłaca się, jaśli lubisz realia. Ideałem byłby stalowy i zgrzewany, no ale... To kiepskie zdjęcia z dziś: to z Humbrolem 11 pryskanie czarnym matem Tu pasowanie nakładek i klejenie Jakość zdjęć podła, bo robione komórką (firmy nie podam, bo nie dadzą nowej :lol: ) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 AK Rape - ludzi o słabych nerwach, proszę o ominięcie tego linku http://www.ak47website.com/Articles.php?ac...429&pid=787 Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 Cóż, są różne przejawy chorób umysłowych. ;) Choć jeden patent jest dość wygodny - wypróbowałem kiedyś rączkę przykręcaną do bocznego ris'a [nie w ak] i muszę przyznać, że trzyma się bardzo wygodnie [jak stena]; ręka mniej więdnie przy dłuższym manewrowaniu dość ciężką repliką. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 12, 2008 Report Share Posted January 12, 2008 Wiem, że do AK'a firma BHi stosuje rączki pod kątem 30 stopni - i to co piszą jest prawdą, o wiele łatwiej zamienia się magazynek - "wymusza" on zgięcie stawu łokciowego w miejscu przypadającym na magazynek - piękny przykład ergonomii AK:) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 I ciąg dalszy kiepskich zdjęć. Poprawiona pokrywa komory zamkowej w porównianiu a pokrywą z AK47 i dorobione nity. Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 RPK powoli powstaje ;) Dostał mag bębnowy, metalowy - plus okablowanie. Drewno w trakcie montażu. Czekam na wycior. Później jeszcze zrobię pierścień na lufę z oczkiem trzymającym wycior; bo nie mogę nigdzie dostać pierścienia z wersji ostrej. Potrzebne jeszcze okucie akm do łoża i już tylko ostateczny montaż. :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Wziąłem AKS74 ;) Chcę do niego dorobić jakoś taki element łoża przedniego - gdzie się z tym zwrócić? Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Gdzie go kupowałeś? Jak się domyślam, chodzi Ci o górną nakładkę. Za pewne będzie pasować oryginał po małym piłowaniu. A swoją drogą, możesz zrobić tantala. Ja bym tak zrobił. I jeszcze jedno. Możesz wkleić miniaturkę? Oj mój portfel tego nie wytrzyma. Kolejny kałasz do kolekcji? Żona mnie z domu wywali. :cry: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 (edited) Niestety czas edycji poszedł się... A replika nie jest moja, sam chcę skądś załatwić tą metalową nakładkę ;) Trochę więcej fotek z AA Edited January 17, 2008 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 No to ciąg dalszy. Obróbka korpusu do stanu przypominającego oryginał. Otwory - przygotowanie do gwintowania a'la "pinów" piny - opis już był. piny na miejscu pryśnięte metalem i black matem porównanie z AK74 CM Tu pokrywa i komplecik na RPKa Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Wie ktoś czy stała składana kolba plastikowa od yunkera, pasuje bez przeróbek do aks-74 z VFC? Pozdrawiam pj Quote Link to post Share on other sites
fiedotow Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Tak się prezentuje po zmontowaniu i przetarciu pinów Quote Link to post Share on other sites
JanNiezbedny Posted January 20, 2008 Report Share Posted January 20, 2008 Witam, nie wiem gdzie się z tym zwrócić, więc postanowiłem napisać tutaj. Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Beryla i teraz poszukuję dla niego szyny montażowej długiej (tej montowanej nad deklem). Czy ktoś z was wie skąd mógłbym ją wziąć? Bardzo mi na tym zależy :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts