SoP-PeL Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 czytaj temat o berylu - dowiesz się z niego że szyna nie pasuje - bo replika jest dłuższa niż wersja ostra. Quote Link to post Share on other sites
virusv Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 (edited) Interesuje mnie jak sprawa się ma w przypadku VFC i klona boyi ak74m. Chodzi mi o wymontowanie całego systemu zawiasowego i zamontowanie kolby np. od SWD albo PK. Jakie nity trzeba zerwać co odkręcić? Mile widziane zdjęcia tego spoorego otworu z tyłu body. Edited May 20, 2008 by virusv Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted May 20, 2008 Author Report Share Posted May 20, 2008 (edited) Jeżeli nie masz doświadczenia w grzebaniu w kałachach, to montaż kolby z PK/SWD nie będzie dla Ciebie takie łatwy. Dużo przeróbek i dłubania. A demontaż zawiasu był opisany wcześniej, wystarczy że poszukasz. Edited May 20, 2008 by men3L Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 A kolega w ogóle widział kolbę do SWD?;) No chyba że pisze o tej dostępnej oz JG.... Quote Link to post Share on other sites
virusv Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 A kolega w ogóle widział kolbę do SWD?;) No chyba że pisze o tej dostępnej oz JG.... Niestety nie byłem nawet w pobliżu prawdziwej kolby SWD, ale myślałem nad zrobiniem czegoś na możliwośći ASG. Dopasowanie do gabarytów repliki, zakrycie tej dziury po zawiasach. Mam taki ładny orzech, leżakuje na jakąś fajną rzecz ^^. Pamięta ktoś która to była strona, bo chyba przeoczyłem :/ Ech to tylko 34 strony. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Trochę czasu minęło, aż częsci dotarły do Polski. Ale oto mogę wam zaprezentować moje dzieło: Noo te magi mam zamiar zmienić na CA :) A wzór z Inokatsu: Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 piękny już widzę oczyma wyobraźni "Beryla Commando". szybko się montowało kolbę tj trzpień do body? Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 A czemu brak fotki od strony suwadła?... Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 (edited) konradd - zero problemu ;) obciąłem "wąsy" wszystko wpasowałem za 1 razem. Bo to trzpień do AK razem z prowadnicami:) Promant: ...Bo nie jest jeszcze zrobione :P Edited May 26, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Szkoda, bo chciałem zobaczyć jak z nim wygląda. Tu masz moja wersję: ;) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 <uwaga reklama> Ojej Promant... skąd masz TAKI PIęKNY Tłumik.... ? :P Ładny, ale troche za chudo tył wygląda to uno, duo - mam zrobić dłuższe gwinty w tych nowych tłumikach? ( miejsce jest :P ) Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Ja tam lubię szczupłe tyłeczki... ;) Więc kolby ramowe bardzo mi pasują. A gwinty możesz pociągnąć ciut dalej, czemu nie. Choć w tym przypadku specjalnie jest pierścień dystansowy ze względu na długość lufy wewnętrznej... a gwint dostatecznie długi. Uwaga! Uwaga! Panie i Panowie: Tłumiki płomienia marki Sop-Pel - ALU CNC. Profesjonalne projekty. Błyskawiczne wykonanie. Najwyższa jakość i przystępna cena!!! :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
alchemik193 Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 za ile te tłumiki??;] i jeszcze jedno pytanie czy kolba z ostrej wersji tantala wejdzie do ak-74 z cymy po przeróbkach??? z góry dziękuje za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Alchemik, tłumik zależy jaki:) taki jak na fotach, czy też takie jak robię dla Promant'a w indywidualnych zamówieniach:) Kolba od tantala w body AK74 cymy? Zdecydowanie nie bo: 1. to kawał żelastwa, i jak by się to miało trzymać na tworzywnym body? 2. kąt końca body zły 3. spore umiejętności są do tego potrzebne( żeby przystosować takową część do standardów ASG) Quote Link to post Share on other sites
alchemik193 Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 ok dzięki za odpowiedź a co do tłumiku to chodzi mi o tłumik dźwięku :-P Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 To next time czytaj ze zrozumieniem. Quote Link to post Share on other sites
alchemik193 Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 ok sory za kłopot :-P soP-Pel a gdybym miał metal body w AK dokonałbym troszku przeróbek to dałoby rade włożyć kolbę tantala? Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Tu nie trzeba troszkę przeróbek tylko duuużo roboty. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 łatwiej sprowadzić kolbę AIMSa ze ChRL , mniej roboty a koszty wcale nie większe. Quote Link to post Share on other sites
Camilus VI Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 (edited) Czy do AK-74S z chwytem z tworzywa bedzie pasował kalimator Aimpoint? (mam na myśli wygląd). Czy takie twory spotyka się w przyrodzie? Jesli ktos ma takiego AK + szyna montazowa z CYMY + kalimator Aimpoint to bardzo proszę o zdjęcie. Do tego wystarczy montaz niski, czy z powodu wysokiej muszki potrzebny jest wysoki skośny? Mam na mysli tą szyne: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=529 Edited June 1, 2008 by Camilus VI Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 http://www.wmasg.pl/aktualnosci/nowosci_guay_guay_2008/516/ Popatrz sobie na AIMS. Do AK można wszystko założyć i pasi. Quote Link to post Share on other sites
StarskiPL Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Czy do AK-74S z chwytem z tworzywa bedzie pasował kalimator Aimpoint? (mam na myśli wygląd). Czy takie twory spotyka się w przyrodzie? Jesli ktos ma takiego AK + szyna montazowa z CYMY + kalimator Aimpoint to bardzo proszę o zdjęcie. Do tego wystarczy montaz niski, czy z powodu wysokiej muszki potrzebny jest wysoki skośny? Mam na mysli tą szyne: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=529 Pasować będzie ale jeśli chcesz, aby Twoje AK wyglądało jak sprzęt np rosyjski to odpowiedź brzmi NIE. Ani montaż ani kolimator nie wyglądają na rosyjskie. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 A tam pierd... głupoty. Przecież Fed. Ros. to nie jest republika bananowa żeby nie wiedzieli co to szyna ris. Poza tym, są zdjęcia AK74M w posiadaniu alfy które mają wszystkie elementy "tego złego świata", chwyty, latarki, co ciekawe aimpoint'a też mają. Wystarczy poszukać a nie powtarzać brednie "znawco-fachowców" Quote Link to post Share on other sites
alchemik193 Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 ja mam kolimator BSA RED DOT i mi pasuje wszystko i jest ok tak jak napisał Promant do AK wszystko będzie pasowało :-P Quote Link to post Share on other sites
StarskiPL Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 A tam pierd... głupoty. Przecież Fed. Ros. to nie jest republika bananowa żeby nie wiedzieli co to szyna ris. Poza tym, są zdjęcia AK74M w posiadaniu alfy które mają wszystkie elementy "tego złego świata", chwyty, latarki, co ciekawe aimpoint'a też mają. Wystarczy poszukać a nie powtarzać brednie "znawco-fachowców" Sopel ale ja wiem, że ALFA używa wszystkiego co im pasi co nie znaczy, że w rękach operatora ALFA mp5 staje się produktem rosyjskim. O to mi chodziło. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts