Kiwi Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Witam. O Witiaziu przeczytałem w "Broni i Amunicji" (wrzesień październik 2006) i bardzo zainteresowała mnie ta broń. Ma ktoś jakieś informacje o tym PM-ie?? Szukałem w googlach, ale w sumie nic nie znalazłem (pewno Witiaź to tylko Polska nazwa). Byłbym wdzięczny za jakieś linki, lub po prostu napisanie tego, co o nim wiecie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Puchatek Posted December 17, 2006 Report Share Posted December 17, 2006 Jeżeli znasz język naszych wschodnich sąsiadów, to proszę: -KLIK- Jak szukasz przez Google, wpisz raczej Vitiaz a nie Witaź. Quote Link to post Share on other sites
gunmaniak Posted December 18, 2006 Report Share Posted December 18, 2006 Witam,niestety rosyjski znam bardzo słabo ale jak widze konstruowaniu tego pm przyswiecała myśl aby jak najwiecej wykorzystać części i rozwiązań z AK. W polsce też powstał taki prototypowy pm oparty na podobnym założeniu KOP-1. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted December 18, 2006 Author Report Share Posted December 18, 2006 A dałoby się coś choćby po angielsku?? ;) I takie pytanko: Uzywa ktoś tego pistoletu maszynowego? Quote Link to post Share on other sites
Kamil Posted December 19, 2006 Report Share Posted December 19, 2006 http://www.gunsnet.net/forums/showthread.p...goto=nextoldest Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts