Kabzior Posted August 13, 2003 Report Share Posted August 13, 2003 No ja też jestem fanek m-ek ale dostałem w prezencie HFC MP5A3. A marzę o jakieś m-ce - m16a2 lub xmce. Teraz moje pytania: 1) Czy są m16a2 z hopupem innej produkcji niż CG 2) Koszt i gdzie to można dostać? Ostatnio na allegro było (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15181100) ale już zakończone tyle że z obrazka by wnioskowało że to a1 ale co tam, hopup był a producent nieznany. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 14, 2003 Report Share Posted August 14, 2003 1. CG raczej nie robi m16a2, trzy sprężynowe m-ki Z CG to : - M16a1 - XM 177E2 - M4a1 inne m-ki z CG to są już elektryki Z tego co wiem to TM też nie robi sprężynowej m16a2, tylko hfc ma pseudo m16a2 ale nie radze kupować - nie dość że nie ma licencji - nie ma hop-up'a - wygląda jak m16 vn z foregripem z m16a2 - nienajlepsze wykonanie Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 14, 2003 Report Share Posted August 14, 2003 No to pozostaje tylko xm:) W tajgunie jest Xm HFC z hopupem ale cholernie drogo :? Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 14, 2003 Report Share Posted August 14, 2003 Ale zaraz http://www.tommygun.pl/index.php?YWN0aW9uP...3ac50df171eb2c0 to jest bezsprzecznie m16a2. Ale nie pisze nic o hopupie a cena nie za duża. Jedyne pytanie to odn. producenta - UHC dobre to? Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 14, 2003 Report Share Posted August 14, 2003 Radze ci unikać modeli hfc ( w linku który podałeś jest to model hfc, a nie uhc - widocznie pomyłka ) z wyzej wymienionych przyczyn, jak masz kase to kupuj XM177 z TM, jeśli nie bardzo to bierz Xm'a z CG ( aktualnie niedostępny ) XM z TM - 660zł ( 1j ) XM z CG - 339zł ( 0,7j) obydwa gnaty mają hop-up "Bezsprzecznie m16 a2" ?? jeśli znasz się na broni to powinieneś zauważyć duuuuże różnice ( unikaj takich modeli za wszelką cenę ) Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 14, 2003 Report Share Posted August 14, 2003 A odn. tego XM z CG - na militaria.pl widzę że już za prawie 400zł:) ale czy te dane techniczne tj. pojemność magazynka itd są zgodne z tym co tam pisze? (oprócz producenta :P ) Aha no i porównanie mojego HFC MP5A3 z tym XMEM XG - kulka będzie dalej i celniej lecieć? Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 14, 2003 Report Share Posted August 14, 2003 Aha no i do posiadaczy XM'a z CG - czy ta kolba jest regulowana? ile metrów lecą kulku - tj. na ile metrów celny strzał i na ile max. może lecieć? Wykonanie? czy to się nie połamie jak coś mocniej zrobie? i jak w dotyku? czy czuć wyraźnie plastik? Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 14, 2003 Report Share Posted August 14, 2003 1. Zapomnij o firmie militaria.pl - czyste gówno. 2. XM w firmie military.pl jest za 339zł ( chwilowo niedostępny) ma regulowaną kolbę w 3 pozycjach, sprawia pozytywne wrażenie, zasięg też ma nienajgorszy ( może 20m z celowaniem, 40m max ), tylko z bliska plastik wygląda niezabardzo. Metalowe części to : teleskop kolby, przedni zaczep paska, mocowanie lufy i w środku ciężarki. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted August 14, 2003 Report Share Posted August 14, 2003 Co to znaczy 20 m z celowaniem? Na 20 metrow to pistolet jest celny... Quote Link to post Share on other sites
Zjawa Posted August 14, 2003 Report Share Posted August 14, 2003 mysle ze kolega mial na mysli zasieg gdzie jestes w stanie trafić celnie. 8) czyli te 20m. a 40 to jak zabawimy sie w artylerie i strzelimy w gore :P. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 14, 2003 Report Share Posted August 14, 2003 Nie całkiem :wink: 40m czyli jak strzelisz po kątem równoległym do ziemi to od około 20-25m kulka zacznie lecieć parabolą do dołu i na 40 metrach spadnie na ziemie Quote Link to post Share on other sites
.Ghost. Posted August 14, 2003 Report Share Posted August 14, 2003 Zjawa, przecież wiesz dobrze, że mam taką giwerę i jej zasięg i celność zadziwie mnie samego. Będąc u Was na owczarni strzelilem z jedego budynku do drugiego i byłem w szoku obserwując jak daleko kulka leciała po tej dłuższej hali. W szoku pozytywnym oczywiście. Co do celności to przypomnij sobie scenariusz, gdzie byliśmy sami w teami przeciwko reszcie i trafilem Ssaka w rekę którą wystawił przez okno. giwera jest OK to moje zdanie a co do jedynej jej wady przeładowywania idzie się przyzwyczaić Hooah !!! Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 Ghost a może mógłbyś walnąc jakieś zdjątka - chciałbym zobaczyć jak to wygląda bo mówią że plastik tandetny. Chciałem porównać z Hfc, bo nie wiem co kupić. Quote Link to post Share on other sites
Zjawa Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 Twoj XM to wogle jest jakis lepszy, niby taki sam jak ma Brzez a ładniejszy, strzela daleko, celnie i robi super wrazenie. Trafilo Ci sie naprawde niezle no i umiesz go wykorzystać :D chocby ten strzał w ssaka :P. Quote Link to post Share on other sites
.Ghost. Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 Dzięki Zjawa teraz to już tylko mogę autografy rozdawać lol. Zapraszam w poniedziałki i środy. Kabzior, co do fotki to takiej z bardzo bliska nie robiłem, a może szkoda. Musze o tym pomyśleć i zrobię. Jeżeli idzie o plastik, to trzeba sobie uzmysłowić, że kupujemy replikę, która poprostu jest z plastiku, a nie z matalu jak oryginał. Z takim nastawieniem będzie o wiele łatwiej. Może poprostu mi było o wiele łatwiej niż Tobie, bo ja nie zastanawiałem się. Wiedziałem, że chcę XM177E2 no i kasa też była ważna, bo gdybym miał 600 zł to już chyba uzbierałbym na elektryka, a tak to za 339 mam giwerkę o jakiej śniłem po nocach. Hooah !! Ps. Daj znać jaką podjąłeś decyzję !! Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 hehe ja też nie należe do tych co patrzą na asg i mówią "badziew bo widać że plastik" :D chodzi o to żeby to nie wyglądało jak plastik jak w tych zabawkach za 10zł no i żeby było mocne. Pod koniec miesiąca planuje zakup i do dyspozycji sądzę że będe miał ok 350zł więc na nic inngo mnie nie będzie stać, no chyba że na urodzinki kasy będzie więcej :lol: . Właśnie dlatego by mi się przydały fotosy jakieś takie z bliska jak to wygląda, ale jak masz nawet z daleka to też walnij jak możesz oczywiście. Aha jeszcze jedno - czy są do wyboru kolory? bo mi zależy na czarnym. Quote Link to post Share on other sites
.Ghost. Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 Właśnie trafiłeś 6 w TOTKA !!!! Poprostu, nawet nie wiem czy są inne, ale czarne są na BANK, bo takiego mam. Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 No właśnie siuper:-) teraz tylko musze zobaczyć jak to wygląda. W katalogu CG widze same elektryki, które notabene fajnie wyglądają. Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 Wieć dodam ci otuchy i powiem że między elektrykami a sprężynami z CG w wyglądzie nie ma prawie różnicy, a co do plastiku to na pewno nie wygląda jak za 10 zł ( pomyliłeś się z hfc :D ) . Licencyjne wytłoczenia naprawdę dodają powagi. Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 O, no to chyba będę posiadaczem tego szykanowanego CG :D bo na zdjęciach bardzo ładnie wygląda i widziałem także te oznaczenia colta :D bajer :lol: Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 Tak trzymać ! na pewno się na tym modelu nie zawiedziesz ( chyba że trafisz na wadliwy model ) , choć nawet jeśli byś na takiego trafił, to te wady wyjdą w pierwszym tygodniu i nie ma problemu z zamianą. Choć wątpie że trafisz na wadliwy ( szansa 1 na 1000 ). Kupuj bez zastanowienia w military.pl ( spytaj się ich kiedy będzie dostępny ) Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 Właśnie to zrobiłem:) Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 Aha, jeszcze jedno - ten model ma hop upa? Quote Link to post Share on other sites
.Ghost. Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 Oczywiście, że ma Hop Up !! Będziesz kolejnym szczęśliwym posiadaczem XM177E2 tak jak ja !! Motto będzie również for You Quote Link to post Share on other sites
Kabzior Posted August 15, 2003 Report Share Posted August 15, 2003 BIORĘ TO ! ! ! :D ale zaraz.... nie mają na składzie. Muszę poczekać hehehehe :lol: cant wait Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts