Drakeus Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 Witam Ponieważ sam granatnik mnie męczy od kilku miechów, z ciekawości wysłałem maila do asgshopu z zapytaniem , czy kiedykolwiek takowy będą mieli. I co? W styczniu będą w Polsce :D Od razu mam pytanie do Was : widział ktoś ten granatnik? Strzelał ktoś z niego? Jakbym odgrzewał starego, wyschniętego kotleta...skasujcie ten temat. Pozdrawiam, Drake Quote Link to post Share on other sites
Gumiś Posted December 26, 2006 Report Share Posted December 26, 2006 To ja może sie zapytam. Wiesz może po jakiej cenie będą posiadać owe granatniki? Nigdy go nie widziałem na oczy ale myśle że nie oprócz budowy nie różni sie on niczym od granatników podczepianych pod repliki. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted December 27, 2006 Author Report Share Posted December 27, 2006 Niestety ceny się nie dowiedziałem, ale sądzę że 1000zł+.... Ale kto tam ich wie. W końcu są dwie wersje - z drewnianym łożem i abs'owym, cena więc będzie 'skakać', do tego to nowość in Poland. Czas pokaże :) Quote Link to post Share on other sites
Gumiś Posted December 27, 2006 Report Share Posted December 27, 2006 Hmmm, a jakiej firmy to m79? Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted December 28, 2006 Author Report Share Posted December 28, 2006 Jeśli się dobrze orientuję, to tylko firma CAW wypuściła M79, więc będzie to pewnie CAW :) http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...L-M79W_srch_m79 na WGC Quote Link to post Share on other sites
DaVID AntiTerrorist Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Kto wie... Jak już ściągają M89, to może też ściągną HK69A1... W końcu to też f-my CAW ;-) Quote Link to post Share on other sites
gryzzly Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 W styczniu ma byc też Deep Fire - M72 LAW na asgshop.pl w 2 wersjach Metalowy i ABS cena też jeszcze nie znana. Quote Link to post Share on other sites
Gumiś Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 A ja poprosze o zdjęcia! A i może jeszcze zasięg? Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted January 4, 2007 Author Report Share Posted January 4, 2007 Zasięg zależy od granatu. Szczep, a ten Twój kolega nie chciałby go sprzedać? ;] Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 Całkiem niedawno interesowałem się airsoftowym M79. Z tego co o nim przeczytałem wynikało, że była by to "fajna zabawka", ale gdyby nie cena Przypuszczam, że w polska cena wyniesie mniejwięcej dwa razy tyle, co w HK (szczegóły poniżej), więc obstawiam ~2,5 tys. pln. Z tego co wyczytałem na forum, pamiętam, że podczas walk airsoftowych korzysta się z tego raczej sporadycznie i jest dość niepraktyczy - jak się spudłuje, to kaplica (znaim się przeładuje, AEG przeciwnika zakończy zabawę). O ile się nie mylę, CAW produkował M79 w trzech odmianach: -długiej z ABS'owym łożem (380 usd na WCG), -długiej z drewnianym łożem (420usd na WCG), -krótkiej, czyli tak zwanego "obrzyna" (215usd na WCG). Dla osób nieusytasfakcjonowanych z osiągnięć zabawki wyprodukowano zespół 6mm luf, przedłużających lufy granatu. Niemam pojęcia czy to działa, za to z pewnością oszpeca replikę. Kilka zdjęć M79 (chyba ktoś prosił o zdjęcia?): Źródło: www.google.com Źródło: www.google.com Źródło: www.google.com ABS'owa kolba. Źródło: www.caw.co.jp Drewniana kolba. Źródło: www.caw.co.jp Przyżądy celownicze, których i tak mało kto używa. Źródło: www.caw.co.jp Krótka wersja granatnika - "obrzyn". Źródło: www.caw.co.jp Zainstalowany zespół luf, o którym wspomniałem (widok z przodu). Żródło: www.google.com Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts