Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Broń Delty

Recommended Posts

Wszystkie zmiany o których pisali Królik i thor_ u mnie znalazły się w zdaniu "Następnie poddawane są indywidualnym przeróbkom rusznikarskim." ;-)

A tak na poważnie to nie wiem jakie dokładnie przeróbki są robione. Wiem, że modyfikowano w jakiś sposób mechanizm spustowy.

W M21 stosowano także chyba inną amunicję niż dla M14.

"indywidualne" przeróbki rusznikarskie to mi podlatuje pod "weźcie żołnierzu i se zróbcie" ;) Dlatego napisałem o młotku ;)

Co do amunicji to raczej stosowana jest standardowa amunicja 7.62x51 NATO bodajże. Może też selekcjonowana w szczególnych przypadkach ale raczej wątpię.

Co do amunicji, to kaliber owszem się zgadza 7,62x51 (.308 Win) ale chodzi tu raczej o to, że strzelali amunicją precyzyjną, innego producenta, aby uzyskać lepsze skupienie.

Poza tym, z tego co czytałem to chodziło o specjalny dobór luf (bodajże kutych na zimno i chromowanych), oraz o możliwość regulacji siły spustu, czasem też lepsze wyważenie, ale to już sprawa indywidualna użytkownika.

Dzięki za normalne odpowiedzi (nie tobie Królik, oj nie...).

A wiesz, że te "normalne odpowiedzi" uzyskałbyś w 30 sekund korzystając z google?

Ale wiem, wiem, łatwiej wpisać tutaj i niech inni szukają, co?

Co zaś do dalszej części posta - gdybyś przeczytał i zrozumiał czym różni się M14 od M21 to pewnie byś tego pytania nie zadał.

No ale to ja jestem ten zły, prawda?

Poza tym, z tego co czytałem to chodziło o specjalny dobór luf (bodajże kutych na zimno i chromowanych), oraz o możliwość regulacji siły spustu, czasem też lepsze wyważenie, ale to już sprawa indywidualna użytkownika.

A to już chyba przy "sytemie" M24 a nie przy M21.