Jubux Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 A próbował ktoś może wsadzać do skorupy hi-capa środek od mid/low capa? Też rozmyślałem nad tym zorwiązaniem, ale czy to by podawało? :/ Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Nie opłaca się. Midy G&P kup i tyle. A gdzie je dostać? No i one też nie wszystkim podchodzą, a znając moje szczęście, to nie podejdą na 100%. Też rozmyślałem nad tym zorwiązaniem, ale czy to by podawało? :/ Gdzieś kiedyś zasłyszałem, że tak, ale nie wiem czy to potwierdzone info. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 G&P były na Specu ostatnio. A jak nie, to łatwo ściągnąć. Co do przeróbek - koszt maga normalnego np. PJ i hi capa CA = mag od G&P. Więc się nie opłaca. Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 No tak Karmazyt, ale jeśli wsadzimy low capa do tej skorupy to uzyskamy działający low cap do CA25, którego nam chyba najbardziej brakuje. Drogi bo drogi. Ja mam 2 Hi-capy (bodajże CA) i gdybym miał pewność, to bym zaryzykował taką zabawę przynajmniej w jednym. Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 No ja też mam 2 hi-capy, które chętnie bym przerobił. Chyba spróbuję i dam znać. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 Hm. Tu zależy chyba też, do czego potrzebujesz. U Nas w ekipie, jak SRka wróci z serwisu - będzie używana do punktowania z daleko po prostu, żadne zabawy w snajpera, tylko normalne działanie z resztą ekipy. Hi-cap mocno nie grzechocze, więc nie miałem potrzeby kombinowania. Jeśli nie żal Ci wydać 50 zł na magazynek, który może nie spasić - kup. Najwyżej odsprzedasz na komisie dychę taniej. Podziel się wtedy efektami, bo może się okazać, że rozwiązanie jednak działa, i ma sens. Dorwać używane lowy P&J i używane hi capy CA na komisie można. Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Mi hi-cap nie przeszkadza, ale klopot jest jesli na strzelance jest limit ammo, albo restrykcje apropo pojemnosci magow. Quote Link to post Share on other sites
Sterling Archer Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 Z UK można ściągnać Midy CA po 20 funtow za sztuka, niezla cena w sumie. A polecalbym brac co jest, bo juz ich nie produkuja od dawna :) Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 To midy G&P od skośnych braci wychodzą taniej. :) Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 Jestem po testach magazynków, które wypadły zaskakująco ciekawie. 1) Bebechy z mid-capa PJ do skorupy hi-capa CA wchodzą ciasno, zero jakichkolwiek luzów, a ta śruba mocująca, która znajduje się na dole jest dokładnie w tym samym miejscu. Sprawiają wrażenie jakby tłukł je jeden producent. Najważniejsze: magazynek po takiej operacji podaje, nie odnotowałem żadnych problemów. 2) Bebechy mid-capa PJ do skorupy hi-capa PJ wchodzą luźno, nie mają luzów na boki, ale trzeba by to zalać jakimś klejem, albo sylikonem, żeby środek po prostu nie wypadł, bo śruba mocująca znajduje się w innym miejscu (macie pomysł czym najlepiej?). Hi-cap od PJ u mnie w replice kulek nie podawał (tak, był sprawny), ale co ciekawe po przerobieniu go na mid-capa działa jak należy (to chyba było moje największe zaskoczenie). Do gniazda wchodzi dosyć ciasno, ale nie ma tragedii, nie trzeba go "dobijać" na siłę. Warto jeszcze wspomnieć o tym, że kawałek bebechów mid-capa trzeba spiłować - naokoło tej wypustki z tyłu magazynka. Jak chcecie, to podeślę zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 Właśnie zamawiam mid'a, sprawdzę jak to u mnie wyjdzie. Jeśli możesz to podeślij mi fotki+jakieś przydatne info, będę wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 Skorupa jaśniejsza to dawca wnętrzności, ciemniejsza to CA z włożonymi już bebechami PJ. Na zdjęciach widać gdzie trzeba piłować. Jakie przydatne info potrzebujesz? Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted April 17, 2015 Report Share Posted April 17, 2015 To, że na zdjeciach widac gdzie i jak pilowac powinno mi wystarczyc. Dzieki za foty. Quote Link to post Share on other sites
Jubux Posted April 25, 2015 Report Share Posted April 25, 2015 Potwierdzam SUKCES! Wszystko lata tak jak powinno. Quote Link to post Share on other sites
Sterling Archer Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Witam, Czy ktos probowal kiedys wyciagac midy PJ i wkladac w skorupy CA? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Patrz wyżej Quote Link to post Share on other sites
Sterling Archer Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Panowie, wiecie może jak odkręcić fron ris od body w tej replice? ;) Quote Link to post Share on other sites
Sterling Archer Posted May 14, 2016 Report Share Posted May 14, 2016 Słaby odzew w tym temacie ogólnie ;) Może ktoś wie jakie lufy/fronty będą pasowały? Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted August 28, 2016 Report Share Posted August 28, 2016 Front powinno się odkręcić jak w każdej innej eMce. "Żabką" powinno się dać. Zależy jaki masz front :P Nie chcę skłamać, bo nie rozbierałem, tylko czytałem gdzieś, że jest jak wyżej. Co do magów, to jakie pasują z Hi-cap'ów ?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts