xxxxx Posted January 8, 2007 Report Share Posted January 8, 2007 Witaqm wyhaczyłem opis na machinegunie: http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...133e5fa01b52829 By mnie to nawet aż tak nie z szokowało gdyby nie fakt, że czegoś takiego nie ma nawet na WGC. Jeżeli ktoś miał styczność z tym modelem, lub nawet posiada informacje z 2, 3, 4,5 lub 6 ręki 8-) To napiszcie jakie są opinie o tym modelu. Pozdr P.S. Szukałem po forum, ale jakby już temacik o tym karabinie był poruszony to dajcie linka. Z góry THX za posty Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Ja Szukałem Info w ogóle na temat SR-25 - trochę jest w dziale =>snajperzy i kamuflaż, ale tylko odnośnie GR-25 z G&G - O CA i tym bardziej o G&P nie znalazłem na tym forum kompletnie nic. Ale będę miał info z pierwszej ręki - wybieram się do ASG Shopu - to coś napiszę. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Rany, ja też zakopałem się po uszy w sieci w poszukiwaniach info na temat tego modelu. Znalazłem tylko odnośniki do różnych wersji oryginału i pomroczno-jasne tekściki o starych wersjach G&P. Powiem szczerze, że bardzo interesuje mnie ten model. Jeśli będziesz miał możliwość go obmacać to sprawdź proszę następujące rzeczy: - czy konstrukcja jest zwarta - czy nic się nie chybocze ( głównie chodzi o tłumik i o szynkę ) - jaka jest różnica pomiędzy wersją CA a G&P cnc - czy będą/są już podzespoły do tunningu Pewnikiem podobne pytania cię męczą :) Z góry dziękuję za wszelakie info o tej replice. Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 Rany, ja też zakopałem się po uszy w sieci w poszukiwaniach info na temat tego modelu. Znalazłem tylko odnośniki do różnych wersji oryginału i pomroczno-jasne tekściki o starych wersjach G&P. Powiem szczerze, że bardzo interesuje mnie ten model. Jeśli będziesz miał możliwość go obmacać to sprawdź proszę następujące rzeczy: - czy konstrukcja jest zwarta - czy nic się nie chybocze ( głównie chodzi o tłumik i o szynkę ) - jaka jest różnica pomiędzy wersją CA a G&P cnc - czy będą/są już podzespoły do tunningu Pewnikiem podobne pytania cię męczą :) Z góry dziękuję za wszelakie info o tej replice. Mialem okazje widziec juz chyba wszystkie repliki sr25 i stwierdzam jedno w kazdej czegos brakuje. W CA brakuje mi oznaczen i jest ciut za lekki, w gp razi mnie kolba i tez jest lekki. gg to juz pomine bo bylo kilka tematow, zreszta nie przepadam za ta firma a karabin jest raczej ciezko stuningowac. Przez to zrobilem sobie Customa sr25 z risem classica i body gp i teraz waga mnie zadowala bo wazy z bateria, luneta i magiem tyle co zaladowany orginal, czyli jakies 6,5kg nie mam pojecia o co ci chodzi czy konstrukcja jest zwarta :roll: chybotac sie nie chybocze jest raczej dobrze wykonana replika (procz oznaczen :() Roznica miedzy CA a G&P jest taka ze gp ma wszystkie oznaczenia prawdziwej broni jest ciut lepiej wykonana. jedynym mankamentem gp jest kolba, osobiscie jakos nie podoba sie Co do tuningu to nie ma najmniejszego z tym problemu bo CA jest wpelni kompatybilne z GP, a raczej po prostu jest to kopia :D jedynie zeby zalozyc w CA zebatki gp trzeba wykonac kilka szlifow w gb. Karabin wraz z mocnym tuningiem nie jest tani ale warto :D Quote Link to post Share on other sites
xxxxx Posted January 15, 2007 Author Report Share Posted January 15, 2007 Spoczko. Sr-25 za 1500zł? Fajna sprawa :wink: Mam 1 pyt. a propo dalszego tuningu. Pisze że ten model CA ma "specjalny gearbox" o powiększonej powierzchni. Pewnie tak jak w modelu G&P... Chodzi mi tylko czy znaczy to ze przy tuningu trzeba zamontowac tlok o powiekszonej objetosci, czy w ogole jakis specjalny zestaw do sr-25? Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 trzeba wsadzic dluzszy tlok bo zebatka tlokowa ma wiecej zebow, wiec tlok tez musi byc dluzszy Quote Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Tylko tłok i jedna zębatka jest inna wewnątrz ? Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 tak, no i cylinder jest dluzszy Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 popychacz także... inne są zębatki. Zapytaj się w sklepie lub wyślij maila, na 100% dostaniesz dobre info. Quote Link to post Share on other sites
xxxxx Posted January 18, 2007 Author Report Share Posted January 18, 2007 Swoją drogą szatan to przeklądałem zdjęcia twojego sprzętu. I twój koment. Jakim cudem wsadziłeś preckę 590mm?! Przecież długość lufy bez tłumika to chyba koło 510mm, a z tłumikiem wychodzi może max z 530? Jak ty to szatanie zrobiłes, co? :-P Jezeli mozesz to napisz ile zaplaciles za taki upgread mniej wiecej i gdzie kupiles te czesci deep fire'a, bo szukalem po polskich sklepach, lecz nie znalazlem =/ Pozdr Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted January 18, 2007 Report Share Posted January 18, 2007 W karabinie bez tlumika miesci sie lufa 509, a chowajac lufe w tlumiku zmiescisz 590 i zostaje jeszcze jakies 4-5cm wolnego miejsca. Co do ceny hmm nie wiem ile wydalem juz na ten karabin bo co chwile cos wymienialem ale poszlo duzo kasy Wszystko jest kupione w asgshopie :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 Co masz w środku? Ile fps? Co Marzan mówił? Da radę dociągnąć do 550fps bez remontu co strzelankę? Masz jakieś foty? Czy jak się włoży dyszę G&G to da radę zamontować zwykły GB v2? Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 wsadzasz same fajne rzeczy (czyt. najmocniejsze) spr 170 dysze z g&p i smiga ja mialem 580, ale bylo mi malo http://www.szatan.sileman.net.pl/DSC05380.jpg http://www.szatan.sileman.net.pl/DSC05381.jpg http://www.szatan.sileman.net.pl/DSC05382.jpg http://www.szatan.sileman.net.pl/DSC05384.jpg http://www.szatan.sileman.net.pl/DSC05387.jpg Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Szatan nie przeszkadza ci, że zatrzask magazynka i rączka przeładowania są innego koloru niż body? Quote Link to post Share on other sites
vonmarxx Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 odgrzewam temat... Prosiłbym jakiegoś nabywcę / użytkonika tej repliki o reckę / komentarz / zady i walety itp. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Szatan nie przeszkadza ci, że zatrzask magazynka i rączka przeładowania są innego koloru niż body? To jest wlasnie fajne w tym, bo ca jest jednolite czarne i wyglada jak kupa jeszcze z tymi oznaczeniami ca25 sniper rifle, koszmar :D odgrzewam temat... Prosiłbym jakiegoś nabywcę / użytkonika tej repliki o reckę / komentarz / zady i walety itp. pozdrawiam Wady: oznaczenia jak dla mnie za lekki stockowe czesci ca nie sa jakies mocno wytrzymale na tuning zalety: dlugi gb hicap w zestawie ktory podaje kazda kulke nie tak jak midcap z g&p kollba, jak dla mnie ca jest z lepszego tworzywaniz g&p po wymianie na czesci g&p karabin idzie mocno stuningowac cena, jak komus nie przeszkadzaja oznaczenia to karabin jest idealny Quote Link to post Share on other sites
vonmarxx Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 dzięki... a w stocku da sie z nim pobiegac? ile mniej-wiecej ma zasiegu skutecznego na 0.25? aha, ile toto ma fps? czytam tez zagraniczne fora i rozrzut jest od 330 do 400... Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 Zobacz sobie profil szatana. Wychodzi na to, że ten jego SR-25 ma 620 fps O_o Quote Link to post Share on other sites
vonmarxx Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 ale chodzi mi o stock:) Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted February 16, 2007 Report Share Posted February 16, 2007 okolo 320fps w stocku Quote Link to post Share on other sites
mati.pl Posted March 17, 2007 Report Share Posted March 17, 2007 (edited) witam, mam male pytanie, co do sr-25. jak to jest z magami, czy to sa standartowe magi ca, czy jakies twory mgr customa ? z gory dzieki za odpowiedz :) Edited March 17, 2007 by mati.pl Quote Link to post Share on other sites
darude111 Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 Jakbyś mógł Szatan powiedzieć co dokładnie i na co wymienić, żeby osiągnąć te piękne 620fps? (oczywiście w CA bo wole jego kupić niż G&P który się bardziej opłaca ze względu na zamontowany od razu długi GB,a w G&P trzeba osobno dokupić :/ ) Z góry dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 Sorry za mały OT - ale mam dość duży problem.... mam SR-25 z G&P, z Długim GB, Cylindrem Deep-Fire'a o poszerzonej średnicy, głowice tłoka i cylindra Systemy do M16, Dyszę o poszerzonej średnicy DF od Steyera AUG bo jako jedyna była wystarczająco długa i idealnie pasowała, Zębatki i Tłok te co standardowo w tym GB - notabene są boskie - 2000 przebiegu i nawet ryski. Lufa Systemy 6.04 590 mm, Standardowa komora Hop-up z G&P, Gumka Systemy czarna, dystanser podobnie. Spreżyna M170 Guardera Problem: Niby wszystko Cacy, Cylinder szczelny elegancko, dysza chodzi, Hopek podkręca elegancko kulki - ale na kulkach 0.28 i 0.3 karabin ma większy rozrzut niż 1 x 1 metr na 45-50 metrach (co według mnie nie jest osiągnięciem i bynajmniej zjawiskiem normalnym) - Kulki widać że latają zajebiście szybko, butelkę szklaną rozwala w 1/2 strzałach. Więc moc to on ma.... Co może być przyczyną zerowej celności i powtarzalności strzałów? - Wystrzeliłem już ponad 1000 kulek więc wątpię że to wina przesmarowania Hopka... Co według was może być przyczyną? Za lekkie Kulki? Hopek? Dysza? A może za krótka lufa do takiego cylindra i Do tego Bore-up? Btw. patent z dyszą od Steyera był polecany na kilku stronach i podczas mierzenia dysza była tej samej długości co dysza standardowo montowana w długim GB. Z tym że ta była mi potrzebna bo Potrzebowałem dyszy o poszerzonej średnicy. Byłbym BARDZO wdzięczny za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Sticker Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 (edited) kulki 0.3 zdecydowanie za lekkie. Spróbuj na straight 0.36 powinno śmigać elegancko. A co do komory HU. To jest ona bynajmniej podobnie szczelna jak ta od KA? Zastanawia mnie to: http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1956 jest już po tuningu 520 fps myśle na rozgrzewke wystarczy. Czy ktoś miał z taką konfiguracją albo zbliżoną doczynienia? Jakie to ma osiągi? W sensie skuteczny zasięg strzału. Edited July 28, 2008 by Stricker Quote Link to post Share on other sites
lunar Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 A powiedzcie mi jakiego silnika używacie przy takich tiuningach? Magnum'a długi/średni/krótki? Przepraszam, ale nie jestem posiadaczem tego guna wiec nie mam pojecia o szczegółach wnętrza, jednak zbieram kase na jego kupno :). PoZdRo Marcin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts