Kuba_1974 Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Witam wlasnie przebywam w Belgii i sprawdzam temat legalnosci Air Soft'u w tym kraju. Jak na razie znalazlem kilka grup w swojej okolicy wiec niedlugo udziele szczegolowych informacji. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
kamon Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Witam wlasnie przebywam w Belgii i sprawdzam temat legalnosci Air Soft'u w tym kraju. Jak na razie znalazlem kilka grup w swojej okolicy wiec niedlugo udziele szczegolowych informacji. Pozdrawiam Czesc. Siedzę wprawdzie w Niemczech, ale do granicy belgijskiej mam kilkadziesiąt km. Można by coś zoorganizować. Czekam na odzew. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Grimbold Posted April 15, 2007 Report Share Posted April 15, 2007 Ja przebywam w belgii i trochę osób chętnych do gry mam ale na razie dopiero zaczynamy więc na razie tylko 2(z 8) posiadają jaką taką broń . pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SirEck Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Witam Panów. Ja wybieram się do Brukseli w tym miesiącu i stąd pytanie: czy warto brać ze sobą sprzęt? Da się coś tam wykombinować? Bo to jedyna moja bolączka by była po wyjeździe - brak mojej ulubionej rozrywki... Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Warto, tylko lepiej, żebyś nie ciągnął go przez Niemcy, bo oni mają cokolwiek pop... przepisy i mogą ci skonfiskować zabawki. Quote Link to post Share on other sites
SirEck Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 (edited) Warto, tylko lepiej, żebyś nie ciągnął go przez Niemcy... Kurde... To którędy? Pocztą nie wyślę. Aż tak strasznie jest? Nie oddam moich zabawek :killer: Aha, zakładam że siedzisz też w belglandzie? Edited May 2, 2007 by SirEck Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 Nope, po prostu pamiętam, że historii z konfiskatą replik w Niemczech (na granicy) było już na tym forum opisywanych kilka. Poza tym, poczta to nie taki zły pomysł, tylko ktoś musiałby je wysłać :mrgreen: . Quote Link to post Share on other sites
SirEck Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 Ale to było za czasów gdy nie byliśmy w Unii? Czy już po otwarciu granic? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 Niestety już po. Ogólnoeuropejskich regulacji dot. airsoftu (dziękować Bogu) nie ma. Quote Link to post Share on other sites
SirEck Posted June 16, 2007 Report Share Posted June 16, 2007 Drodzy rodacy-airsoftowcy w Belgii odezwijcie sie! Jestem z Wami ! :] Quote Link to post Share on other sites
nielu Posted July 24, 2007 Report Share Posted July 24, 2007 a ja aktualnie siedze w oostendzie i poluje na jakies repliki ;] Quote Link to post Share on other sites
SirEck Posted July 26, 2007 Report Share Posted July 26, 2007 No prosz :-P jednak ludzie są. Oostende mówisz... Byłem tam niedawno, fajne miasto. Na długo zostajesz? Znasz jakichś chętnych? Bo mnie łapy swędzą, tak długo nie strzelałem :mrgreen: W Brukseli znalazłem sklep z replikami, ale z AEGów to głównie Marui, a gaziaków Marui i KSC ma gościu. No i trochę Cyberguna. Quote Link to post Share on other sites
damaskinos Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 Witam obecnie jestem w Holandii i szukam jakiejś grupy z którą mógł bym się gdzieś wybrać w Belgi jak ktoś się znajdzie gg2279023 Quote Link to post Share on other sites
makintosz Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 A ja mam pytanie o shengen, bo do tego niedawno weszlismy i teraz to chyba nawet na granicach nie sprawdzaja niczego, jak to jest? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 27, 2008 Report Share Posted October 27, 2008 Nie ma stałych punktów kontrolnych, ale służba celna i straż graniczna mogą kontrolować w dowolnym miejscu na terenie kraju. Tak jak i policja. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 W praktyce wygląda to tak, że na drogach, parkingach lub nawet na autostradach, ustawiane są lotne patrole, które prowadzą kontrolę przez kilka godzin, następnie się przemieszczają. Kontolowane są pojazdy z tzw. grup ryzyka lub wybierane losowo, czy też podpadające wyglądem lub zachowaniem na drodze. W zależności od funkjonariusza i jego oceny sprawdzne są tylko dokumenty lub bagaże, a niekiedy nawet cały samochód. Szczególnie często kontrole te występują w pasie nadgranicznym. Holandia (oraz kontrole na trasach tranzytowych do tego państwa) jest traktowana szczgólnie z uwagi na liberalne prawo i częste wizyty zagranicznych gości w "Coffeshopach". Quote Link to post Share on other sites
wisnia101 Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Czyli jest dla mnie nadzieja. Miło przeczytać ze w końcu coś się może się zmienić. Mieszkam w Antwerpii od 4 lat i nie miałem nadziej ze uda mi się kogo znaleźć, a tu proszę ... Co prawda dopiero zaczynam zabawę w asg, ale może w końcu to zmotywuje mnie do inwestycji w sprzęt. GG 8467275 Quote Link to post Share on other sites
dodeknafroncie Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Jestem w fazie zakladania ekipy.Jesli mieszkasz wBelgii i interesujesz sie wszelkimi rodzajami walk to daj znac na GG 31239310_piero0606 Quote Link to post Share on other sites
Lejk Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 Witam mieszkam w Belgi nie daleko Antwerpi i poszukuje ekipy do ASG Quote Link to post Share on other sites
FOTZSYZRK Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Cześć Nazywam się Krzysiek obecnie mieszkam w Brukseli, mam pytanie czy ktoś jest z okolicy i czy jest miejsce dla 15 latka. Quote Link to post Share on other sites
Kuki12 Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Witam Chciałem się zapytać czy jest jakaś drużyna w okolicy miasta Tinen? Quote Link to post Share on other sites
Kamil_87 Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Zajrzyj na tą stronkę http://www.nabv.nl/?page_id=97, jest to co prawda holenderska strona, jednak ekipy te działają na terenie Belgii Quote Link to post Share on other sites
Kristupas Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Witam, Czy airsoft w Belgii ma jakies ograniczenia (jak np. ograniczenie FPS'ow w Irlandii, kolorowe bronie lub pomaranczowe koncowki na repliki) ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz, Kristupas Quote Link to post Share on other sites
tomas007 Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 witam mieszkam w belgi w miescie Arendonk i jestem zainteresowany strzelankami w okolicy w polsce jestemczłonkiem NGA z tczewa zaintereaowanych proszę o kontakt przez wmasg Quote Link to post Share on other sites
dzieciakm16 Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 jesli jest ktos kto przebywa w belgi lub holandi i chcialby sie poszczelac to niech da znac tu jak co Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts