marys1 Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 (edited) Cincin - hm. czyli problem " zacinającego się tłoka " to problem ze stykami? Bo mój aks po tuningu na m110 + bu + podwojne lozyskowanie potrafi zawiesić tłok z tyłu i na batce 9.6 2200 gp. Ale to raczej jak zimno jest... I to mnie trochę dziwi, bo po odblokowaniu dalej strzela z przyzwoitym ROF'em. Jeśli tak, to faktycznie czeka mnie mosfet. Swoją droga płytkę już mam teraz tylko czekam na przewody ;) A oprócz tego żadnych problemów technicznych. Na stocku takie cuś nie występowało. No, czasem pojawia się problem chwiejącej się kolby, ale to już kwestia mojego ostrego użytkowania. Ale ostatnio udało mi się ten problem dosyć mocno zniwelować. Co ciekawe poluzowały się u mnie nity trzymające cały mechanizm i kolbę razem z body. Edited April 8, 2008 by marys1 Quote Link to post Share on other sites
lucznik30 Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Odświerzając temat - czy ktoś próbował wymienić drewniane łoże na czarne plastikowe jak w AK 74M, czy to którąś z wersji ASG czy oryginalne? Chodzi o to, która wersja łoża najlepiej pasuje. Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Kazik wymieniał... Oryginalne pasuje na pewno ewentualnie trzeba troche przypiłować. Łoża nie zrobione w standardzie TM też będą pasować. Quote Link to post Share on other sites
Konrad8 Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 (edited) Panowie przeczytałem temat i widzę,że opinie są raczej dobre mimo to chciałbym się upewnić gdyż 1600 zł to dla mnie bardzo dużo.Sam planuje zakup jakiejś dobrej repliki i przyznam,że AKS 74N bardzo mi się podoba.A więc mam kilka pytań do posiadaczy repliki. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1691 Czy ktoś miał jakąś awarie ? Czy warto kupować taką replikę na początek zabawy z ASG ? Czy polecacie coś innego lepszego od wyżej wymienionej repliki ? Za odpowiedzi i wszelkie rady z góry bardzo dziękuje Pozdrawiam. Edited April 6, 2010 by Konrad8 Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted August 27, 2014 Report Share Posted August 27, 2014 Witam, odkopuję temat aby spytać nielicznych już pewnie posiadaczy AKS74 od VFC, jakiej dł. jest stockowa dysza? Quote Link to post Share on other sites
Paveleq2 Posted April 12, 2016 Report Share Posted April 12, 2016 Witam. Pozwolę sobie odkopać temat. Jak wygląda sprawa z częściami w środku gb? Co warto wymienić? Replika została zakupiona w 2013 albo 2014 roku, a dziś trafiła do mnie ;) Quote Link to post Share on other sites
Paveleq2 Posted June 11, 2016 Report Share Posted June 11, 2016 Jako, że nikt się nie wypowiedział, sam to zrobię, być może ktoś skorzysta ;) W samym gb w moim odczuciu warto wymienić prowadnicę sprężyny, która jest zrobiona z lichego plastyku i nie posiada łożysk oraz łożyska, które raczej tyła nie urywają :D Reszta części spisuje się dobrze, tłok sprawia wrażenie wytrzymałego, a cały układ trzyma wzorową szczelność. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts