Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Drewno do AK74 - skąd wziąć - tuning zewnętrzny SLRa105 A1

Recommended Posts

Witam,

zamierzam do swojego SLRa105 A1 wmontować zamiast tworzywowych komplet drewien: fore-gripy i kolbę.

Czy już ktoś robił coś podobnego? Skąd wzięliście drewna? Pytam, ponieważ długo szukałem ich w polskich slepach airsoftowych, jednak nigdzie nie ma - są jedynie do AK47, a wiadomo, że w AK74 są inne.

Jeśli braliście oryginalne, to czy był duży problem z ich zamontowaniem do repliki (i skad wzięliście orgyginalne drewno)?

I jakkolwiek jaka była cena całej wymiany?

Pozdrawiam

P.S.

Jeśli ktoś posiada drewniany fore-grip i kolbę od oryginału do sprzedania, proszę o ktonakt na maila.

Aikikai

UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA !

Miałem tego nie robić ale myślę, że sprawa was zainteresuje.

Dlatego właśnie tu a nie w komisie zamieszczam to ogłoszenie.

Mam części do tuningu zewnętrznego AK 74 stalowe i drewniane.

Pochodzą z SLR 105 SV z CA kolesia, który nakazał mi zrobienie na bazie tegoż szkieletu RPK 74.

Tak więc części są zdjęte z guna który został zakupiony w poniedziałek. Pachną fabryką, nóweczki, nie uszkodzone, nie porysowane.

To co na foto. Można kupować osobno. Ceny pod obrazkiem.

dscn6821qg8.jpg

CENY w zł:

kolba 150

łoże, nakładka z rurą gazową, wycior 60

podstawa muszki 60

komora gazowa 60

tłumik płomienia 80

jarzmo łoża 30

RAZEM 440

przy zakupie wszystkiego 380

chwyty sprzedane

Zaznaczam że części nieosiągalne i osobno do kupienia tylko po kanibaliźmie technicznym. CA i tak ma wyśrubowane ceny na części osobno i można je sprowadzić tylko w ramach usługi serwisowej. Np. chwyty brązowe tak zostały sprowadzone i kosztowały 25 euro za sztukę.

• 1 year later...

Ten zestaw z gunfire wygląda o wiele lepiej niż na taiwangunie. Poza tym chwyty pistoletowe są do różnych kałachów: ten z gunfire to niby do chwytów a'la 74 (pełnowymiarowe, bez tego wcięcia u góry), a ten z taiwanguna to do AK47mek. A, no i jeszcze różnią się przednim chwytem (74 vs "AKM")

PS. Gratuluję wskrzeszenia tematu sprzed roku.