impuls14 Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Mam pytanko odnośnie ak 74 cymy nie dawno zakupiłem ją w taiwangun i nie wiem czy jest możliwość wymienienia sobie gumki hop up i komory bez stracenia gwarancji na cały karabin no i jak by można było to jeszcze czy lufę precyzyjna też dało by sie wymienić ? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Jeśli nie będziesz ruszał GB, gwarancji nie stracisz. Możesz śmiało wsadzać nowa gumkę. Lufę też da się bezproblemowo wymienić- jeśli kupiłeś replikę niedawno, to najpewniej masz standardową komorę HU i każda precka będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
impuls14 Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 a można zrobić ze wsadził bym silikonową Gumka Hop-Up silikonowa[Guarder] to bez zmieniania komory standardowej cymy tam co dają to by coś to dało ? Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 Tak ,da i to dużo.Lepiej załóż gumkę systemy. Quote Link to post Share on other sites
impuls14 Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 jaka " gumkę systemy " ? Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 impuls wg twojego niku masz 14 lat. Urośnij to wtedy będziesz się mógł bawić w AS Quote Link to post Share on other sites
impuls14 Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 (edited) i tu gallu się mylisz bo nie po prostu jestem jeszcze zielony i sie serdecznie pytam żeby wiedzieć więcej i pieniędzy nie tracić Ty może masz 20 lat to zniż sie do 14 lat bo może jeszcze nie dorosłeś Edited November 18, 2007 by impuls14 Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted November 18, 2007 Report Share Posted November 18, 2007 http://asgshop.pl/produkt.php?id=55 proszę ja Ciebie. poszukaj też na forum tematów o ogumieniu :) Quote Link to post Share on other sites
johnyTS Posted December 7, 2007 Report Share Posted December 7, 2007 (edited) właśnie czekam na przesyłkę z PBS-1 i chciałbym wymienić preckę CA 470 mm na Prometheus 6.03 EG Barrel for PSG1 ( 590mm ). Czy ta lufa ma standardowe nacięcia i będzie pasowała do HU AK? Edited December 7, 2007 by johnyTS Quote Link to post Share on other sites
Forest Snajp Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Witam! zastanawiam się nad zrobieniem drewien do swojego ak74.. mam tylko mały problem związany z przednim, dolnym chwytem. czy jak ktoś ma dostęp do takiego to mógłby podać wymiary tego czegoś co wystaje?? i kiedy się zaczyna? PS. czym się maluje takie drewna? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 12, 2007 Report Share Posted December 12, 2007 Sporo o takich pracach znajdziesz w topicu o tuningu zewn. http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=31236 Quote Link to post Share on other sites
kmtw Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Witajcie ;) Który z zestawów FTK polecilibyście do cm.028? (z asgshop.com?) Quote Link to post Share on other sites
kamilkmk Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 (edited) Osobiście polecam http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=481 nie wiem jakiej jest jakości oczywiście do tego jeszcze odpowiedni tłok z metalowymi zębami Edited December 21, 2007 by kamilkmk Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 (edited) Osobiście polecam http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=481 nie wiem jakiej jest jakości oczywiście do tego jeszcze odpowiedni tłok z metalowymi zębami To po kiego grzyba coś polecasz, jak nie wiesz jakiej to jest jakości? Dla mnie to jest idiotyzm.... :roll: Edited December 21, 2007 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 2 ogromnie grubaśne łozyska i m120 i tłok Cymy? I zębatki ze zwykłym przełożeniem? i Kable cymy? i silnik cymy? Nie. :F Quote Link to post Share on other sites
melon Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 Ja mam taki FTK (no może ze sprężyną m110, nie jestem pewien), do tego mocniejsze zębatki. Gearbox śmiga ładnie, nie ma żadnych problemów ani z tłokiem, ani z kablami, ani z silnikiem. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 Zakładałem ten zestaw koledze, bez pilnika nie podejdziesz, jednak że muuuusisz założyć mocniejszy AKU. na pewno więcej niż 2000mAh i 10,8 V będzie ciekawy R.O.F. Zebatki wytrzymają bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 (edited) jednak że muuuusisz założyć mocniejszy AKU. Czy musi? Moje AK uciągają zarówno stockowe batki chińczyków jak i normalne 8.4, chociaż i tak jadę na 9.6 :mrgreen: Edited December 22, 2007 by melon Quote Link to post Share on other sites
impuls14 Posted December 25, 2007 Report Share Posted December 25, 2007 Ma ktoś może filmik instruktażowy na otwarcie ak74 a konkretnie otwarcie komory hop-up i wymiany lufy ponieważ chce sobie zmienić te części ale nie wiem jak sie potem za to zabrać co odkręcić żeby niczego nie popsuć ? Quote Link to post Share on other sites
Zygfryd Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Witam, mam problem, a mianowicie urwałem uchwyt od osłony wyrzutnika łusek, ten za który się ciągnie i można HU ustawic, nie wiecie może gdzie takie cos można dostac?? :roll: mam AK74 Cymy proszę o pomoc :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Witam, mam problem, a mianowicie urwałem uchwyt od osłony wyrzutnika łusek, ten za który się ciągnie i można HU ustawic, nie wiecie może gdzie takie cos można dostac?? :roll: mam AK74 Cymy proszę o pomoc :uśmiech: Szukanie nie boli http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=764 Quote Link to post Share on other sites
sknerus Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 Witam, mam problem, a mianowicie urwałem uchwyt od osłony wyrzutnika łusek, ten za który się ciągnie i można HU ustawic, nie wiecie może gdzie takie cos można dostac?? :roll: mam AK74 Cymy proszę o pomoc :uśmiech: Słabo w sklepach asg tego nie widziałem ,jedyna opcja to odkupić od kogoś. Quote Link to post Share on other sites
Zygfryd Posted January 3, 2008 Report Share Posted January 3, 2008 (edited) Dzięki Geno jedyny chyba sklep, którego nie odwiedziłem :wink: Pozdrowionka A czy będzie to pasowało do AK cymy?? Dzwoniłem, pytałem jest kompatybilne i będzie pasowało :mrgreen: Edited January 3, 2008 by Zygfryd Quote Link to post Share on other sites
Grajki Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 Ja mam taki FTK (no może ze sprężyną m110, nie jestem pewien), do tego mocniejsze zębatki. Gearbox śmiga ładnie, nie ma żadnych problemów ani z tłokiem, ani z kablami, ani z silnikiem. Zakładałem ten zestaw koledze, bez pilnika nie podejdziesz, jednak że muuuusisz założyć mocniejszy AKU. na pewno więcej niż 2000mAh i 10,8 V będzie ciekawy R.O.F. Zebatki wytrzymają bez problemu. To jak to w końcu jest z tymi FTK no widzę dwie sprzeczne opinie, ciągle się łamię czy JBU czy Hurricane sobie sprawić. Maniek co dokładnie atakowałeś pilnikiem? Jakieś błędy wykonania FTK czy bardziej niedokładnie zrobiony gearbox? Quote Link to post Share on other sites
Mati12345 Posted January 4, 2008 Report Share Posted January 4, 2008 sorki jesli juz padlo takie pytanie ale nie moge znalesc. czy gearbox ak 74cymy bedzie pasowac do ak 47 cymy wydaje mi sie ze bebechy mają takie same ale wole sie upewnic dzięki i sorka Przestrzegaj zasad ortograficznych /Antol Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts