The Ghost Posted January 22, 2007 Report Share Posted January 22, 2007 W związku z pojawieniem się na naszym rynku SR-25 G&P konkretnie w asgshop.pl postanowiłem założyć ten temat, aby użytkownicy owych "potworków" oraz osoby mające jakieś interesujące wiadomości tu zamieszczali swoje opinie. Mnie konkretnie interesuje sprawa wersji z przedłużonym cylindrem i wzmocnionym gearboxem, a mianowicie czy warto przepłacac (różnica jest słuszna bo około 800PLN) czy może różnice dotyczą jeszcze innych rzeczy. Zapraszam do dyskusji. Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted January 23, 2007 Report Share Posted January 23, 2007 Postaram udzielic wyczerpujacych informacji jako uzytkownik i ktos kto zna to od strony technicznej. Co do sensu przeplacania, zalezy jak na to patrzec bo w krotkim gb wkladajac bore up i 170 powiedzmy guardera z lufa dobrze dobrana do cylindra uzyskasz okolo 570-590fpsow i to po wielkich trudach. W gb przedluzonym bez zadnych wiekszych modyfikacji wkladajac bore up, sprezyne 170 masz ponad 600fpsow (w moim przypadku 620) bez bore upu jest jakies 590. Mysle ze jak ktos chce miec mocny karabin to jest sens wydac te kilka stow wiecej, biorac pod uwage ze czesci g&p sa mocne ostatnio sie przekonalem. Mialem najwiekszy zasieg a koles byl na wiezycce, wyszlo tak ze trzeba bylo oslaniac wiec wlaczylem auto i wystrzelilem okolo 200 kulek na auto. jedyna wadliwa czesc ktora sie okazala to zebatka z silnika systemy bo sie ukruszyla i zablokowala mi zebatki w gb, ale po odblokowaniu antireversala karabin dzialal nadal. Prawdopodobnie jutro znajde chwilke czasu otworze gb i obejrze jak z zuzyciem czesci, a juz wystrzelilem na nim jakies 4000 kulek. Postaram przy odrobinie czasu podzielic sie inforacjami. Powiem tak mialem doczynienia z mnostwem karabinow emkami nie emkami z M82 Barrett, ale mojej sr nie wymienilbym na zaden inny karabin. PS. Wkladajac krotki gb z ca (w ktorym mialem 590fpsow) do body sr25 z g&p(+ ris z ca) mialem niezle szopki typu nie chcial byc w osi, nawet jak go podlozylem i wyprostowalem dawal jakies 570, ale mysle ze majac caly karabin g&p bylo by lepiej i nie bylo by takich nieudogodnien. Chcac miec ponad 600 fpsow bylem zmuszony wlozyc dlugi gb, mialem obawy ale teraz wiem ze byla to sluszna decyzja. Mam nadzieje ze nie ktorym osobom pomoga te informacje i na cos sie przydaja. Pozdrawiam el szatano :D Proszę używanie polskich literek... Przyjemniej się czyta. CHEMIK Quote Link to post Share on other sites
cooler404 Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 (edited) Witam! przedłużony GB, który kupiłeś jest standartowo w wersji special edition? Na ile mocny jest szkielet tego GB? Jak z wytrzymałością zębatek? Nic nie pisałeś o ich wymianie. pozdrawiam Tomek Edited February 18, 2007 by cooler404 Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 w tym gb są odrazu zębatki Infinitive więc mocniejszych już chyba nie wstawisz, a co do samego szkieletu gb to Panowie z ASGshopu powiedzieli mi, że ścianka przednia (czyli miejsce najczęstszych pęknięc) w tym egzemplarzu jest 5 razy grubsza niż normalnie!!! Quote Link to post Share on other sites
Kubaforge Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Czyli przy tunningu tylko wymieniamy batkę i sprężynkę ? Quote Link to post Share on other sites
cooler404 Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 Ale ten gb można kupić tylko osobno czy on jest już fabrycznie montowany? Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted February 18, 2007 Report Share Posted February 18, 2007 piszę tylko to co mi sami powiedzeli a więc to ze trzeba jedynie wymienic głowice tłoka i cylindra (koszt ok 120zł) ,wstawić ślinik MAGNUM SYSTEMA (koszt 300zł.) No i oczywiscie sprężynę. Ten wydłużony i wzmocniony gb jest już od razu wstawiony Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 sorry za ta przerwe, ale praca pochlania wiekszosc czasu. Wiec tak ostatnio otwarlem karabin i po jakis 4000 kulek nie bylo sladow zuzycia, tlok po wymyciu nadawal sie do ponownej sprzedazy, zebatki to samo kompletnie zero zauzycia. Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted March 11, 2007 Report Share Posted March 11, 2007 Mam pytanie - Czy Low-capy krótkie od G&G SR-25 wejdą do SR-25 z G&P? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted March 12, 2007 Report Share Posted March 12, 2007 z tego co pamietam to nie, ale sprawdze Quote Link to post Share on other sites
cycylio Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 witam wszystkich,mam jedno,może i głupie pytanie ale ono mne dręczy,czy sr-25 takowej firmy może strzelać ogniem ciągłym?? Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 moze strzelac ogniem ciaglym Quote Link to post Share on other sites
SARCO Posted March 30, 2007 Report Share Posted March 30, 2007 Czy istnieje możliwość stuningowania CA 25 do 620 fps i czy GB w clasicu to wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
McNab Posted March 30, 2007 Report Share Posted March 30, 2007 (edited) Czy istnieje możliwość stuningowania CA 25 do 620 fps i czy GB w clasicu to wytrzyma. Mam CA-25 na stockowym GB. Wymienione: dysza uszczelniona sprężyna guarder m170 zestaw cichej głowicy cylindra i tłoka tłok wzmocniony zębatki G&P lufa precyzyjna KM Head 590mm silnik Hummer 1300 batka 3800mAH 12V NiMH Na razie wystrzelone 2000 kulek ok 590 fps, zero awarii i zacięć Można tym trafić stojącą sylwetkę z 70-80m. Kulki 0,36. Teraz będę testował straight'y 0.43. Też się gryzłem czy nie kupić G&P SE, ale cena rozwiązała sprawę Szkoda tylko że CA nie wypuściło low lub mid-capów. Oryginalny hi-cap jest perfekcyjnie wykonany - idealnie podaje , ale ma jedną wadę - okropnie grzechocze. Próbowałem maga od G&P, ale pojawił się problem z podawaniem kulek, a przy tej sprężynie to niewskazane :) Edited March 30, 2007 by McNab Quote Link to post Share on other sites
darude111 Posted March 30, 2007 Report Share Posted March 30, 2007 a jak to wygląda ze strzelaniem ogniem ciągłym przy tak mocnym tuningu? :) Quote Link to post Share on other sites
McNab Posted March 31, 2007 Report Share Posted March 31, 2007 a jak to wygląda ze strzelaniem ogniem ciągłym przy tak mocnym tuningu? :) Raz tylko się pokusiłem o seryjkę - kolo za chiny nie chciał wyjść z krzaczorów. Selektor ustawiony na "F" rozwiązał problem. :lol: Osobiście raczej staram się strzelać szybkim ogniem pojedyńczym. Silnik o dużym momencie obrotowym i aku 12V 3800mAh sprawdza sie rewelacyjnie. Doszły właśnie do mnie kuleczki 0.43 - zobaczymy jak będą latały Jeśli chcesz strzelać seriami to raczej na dłuższą metę GB tego nie wytrzyma Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 A jak Szatan twoim okiem wygląda wytrzymałość GB z G&P? - słyszałem coś o grubszych ściankach przednich itp. - bo prawda jedna - jak ten GB strzeli to umarł w butach - 550 zł na nowy szkielet. Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted April 9, 2007 Report Share Posted April 9, 2007 cycus glancus wystrzelilem juz kolo 6000 i nie ma zadnych sladow zuzycia na zadnym elemencie Quote Link to post Share on other sites
Kryptyk Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Szatan, ile kosztował Cię tuning? Quote Link to post Share on other sites
szatan Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 sporo :D nigdy nie liczylem bo ciezko to policzyc Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 A powiedzcie mi, drodzy użytkownicy Gearbox'a typu Long: Jaką sprężynę byście polecali (M170)? Ostatnio do wyżej zakupionego Gearboxa? Pytanie jest o tyle sensowne że ten GB jest dłuższy i niektóre sprężyny do AEG mogą dla niego "za krótkie". Może warto by zastosować sprężyn od PSG-1? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kulnik Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 Witam, niedawno zacząłem się interesować tym karabinem. http://asgshop.pl/produkt.php?id=1542 Co prawda to jest temat o replice G&P a nie CA ale czy nie wie ktoś może na ile wytrzymały jest ten: "- wzmocniony szkielet gearboxa" Jaki tuning wytrzyma? z góry dzięki. Dodam że kupno repliki G&P dla mnie narzazie nie jest możliwe ze względów finansowych :D Quote Link to post Share on other sites
mk29 Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 (edited) Taki Mały OT - Ale związany z SR-25 Mam SR-25 z G&P, z Długim GB, Cylindrem Deep-Fire'a o poszerzonej średnicy, głowice tłoka i cylindra Systemy do M16, Dyszę o poszerzonej średnicy DF od Steyera AUG bo jako jedyna była wystarczająco długa i idealnie pasowała, Zębatki i Tłok te co standardowo w tym GB - notabene są boskie - 2000 przebiegu i nawet ryski. Lufa Systemy 6.04 590 mm, Standardowa komora Hop-up z G&P, Gumka Systemy czarna, dystanser podobnie. Spreżyna M170 Guardera Problem: Niby wszystko Cacy, Cylinder szczelny elegancko, dysza chodzi, Hopek podkręca elegancko kulki - ale na kulkach 0.28 i 0.3 karabin ma większy rozrzut niż 1 x 1 metr - Kulki widać że latają zajebiście szybko, butelkę szklaną rozwala w 1/2 strzałach. Więc moc to on ma.... Co może być przyczyną zerowej celności i powtarzalności strzałów? Za lekkie Kulki? Hopek? Dysza? A może za krótka lufa do takiego cylindra i Do tego Bore-up? Btw. patent z dyszą od Steyera był polecany na kilku stronach i podczas mierzenia dysza była tej samej długości co dysza standardowo montowana w długim GB. Z tym że ta była mi potrzebna bo Potrzebowałem dyszy o poszerzonej średnicy. Byłbym BARDZO wdzięczny za pomoc. Edited May 28, 2007 by mk29 Quote Link to post Share on other sites
Scalak Posted September 2, 2007 Report Share Posted September 2, 2007 (edited) prawdopodobnie masz problem z gumką albo dystanserem gumki hopup. może być też nieszczelność w komorze hopup, ja w CA25 miałem pewne nieszczelności i problem z tym pół pierścieniem trzymającym lufę w odpowiedniej pozycji, Wykonałem lepszy z metalu i uszczelniłem taśmą PTFE. Natomiast Bore up napewno nie będzie przyczyną problemów bo to tylko uszczelnienie, Nie wiem czemu wszyscy ślepo twierdzą, że boreup da im nie wiadomo jakie rezultaty... Czasem faktycznie może się zdarzyć, że wyprodukują buble i konieczna jest wymiana ale nie wszystkie stockowe części to szajs :wink: Możliwe też że kulki są słabej jakości albo trafiła ci się wadliwa seria. Możliwe też, że po prostu nie czyścisz lufy tak jak większość ludzi a potem dziwisz się, że coś jest źle, najczęstsza przyczyna to zasmarkana smarem lufa. Jeśli chodzi o ścianki gearboxa to faktycznie przednia jest gruba, nie mierzyłem ale chyba ma ok 4mm, dodatkowo brak jest tych okienek w GB na szynach tłoka. W tylnej części jest jeszcze jedna śruba i to chyba tyle z tych wszystkich wzmocnień. Ja w swojej bestii żeby wsadzić 170m/s DeepFire potrzebowałem silnika systemy i 2 zębatek Super Torque Up G&P. Zębatka silnikowa z CA jest w pełni wystarczająca i niczym się nie różni od zębatki silnikowej G&P. +Tłok ze zwężonymi zębami. Zębatki wzmocnione Super Torque Up robią naprawdę dobre wrażenie jeśli chodzi o wytrzymałość. Ponadto chciałbym nadłożyć, że w stocku karabin ten posiada naprawdę dobry zasięg. Tryb Auto jest i działa bez problemu. Płytka selektora ognia wciąż jest ale tym razem już nie ma blaszki i nie przewodzi prądu jak to było w zwykłym GB V2. Czasem replika blokuje się na strzale pojedynczym przez co trzeba przełączyć na auto. Po tuningu strzela co najmniej tak samo szybko jak w stocku na tej samej baterii 9.6 1800mAh Na koniec dodam, że w CA gumka hopup wygląda na silikon, jest przezroczysta ale też w moim przypadku nie uszczelnia lufy z komorą przez co strzały były nie równe. Edited September 2, 2007 by Scalak Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 @mk29 1) Ile masz fps? 2) Ja bym zspróbował Prometheusa 6.03. W moim SPR też miałem kiepską celność na kilkudziesięciu metrach i okazało się, że ona była normalna, po prostu ten dystans robi swoje. Prometheus dużo dał. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts