piskun Posted September 17, 2003 Report Share Posted September 17, 2003 ja w swej karierze wykonalem tylko 2 plytki (nawet cenralki alarmowe robilem w pajaku i zalewalem silikonem;))!!!!!!!!!!!!!! radze montaz "w pajaku" ( wpowietrzu), na kartonie, lub plytkach uniwersalnych Link to post Share on other sites
Deimos Posted September 17, 2003 Report Share Posted September 17, 2003 Hmm moze to nie jest pomysl na mine, ale mysle, ze nie bedzie to znaczaco odbiegalo od tematu. Wpadlem na pomysl skonstruowania bezpiecznej bomby zegarowej, ktora moze sie przydac podczas scenariuszy, w ktorych trzeba bedzie ja znalezc i rozbroic (vide Counter-Strike). Przydadza sie do tego rurki pomalowane na czerwono (o ktorych byla juz mowa w tym temacie), sztuk szesc; minutnik kuchenny, troche kabelkow i czarna izolka. Rurki ukladamy w "piramidke", sklejamy je przy koncowkach tasma, by wszystko trzymalo sie kupy. Do tego przyklejamy minutnik i dla "bajeru" kabelki roznych kolorow. Taka "bombka" bedzie klimatycznie wygladala i calkowicie bedzie spelniac swoja role - miast wybuchac bedzie okropnie dzwonic po uplynieciu nastawionego czasu. Link to post Share on other sites
Stolar Posted September 17, 2003 Report Share Posted September 17, 2003 piskun: Narazie nie podałeś żaadnego schematu ani opisu więc ciężko mi określić czy da rade to zrobić na płytce uniwersalnej lub kartonie i polutować kabelkami. Płytke uniwersalną już posiadam(jest łatwo dostępna i tania) i teraz z niecierpliwością czekam na opis i schematy. Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Foka Posted September 17, 2003 Report Share Posted September 17, 2003 http://www.ism.home.pl/paintball/sprzet/mi...ektroniczna.htm Link to post Share on other sites
piskun Posted September 20, 2003 Report Share Posted September 20, 2003 to napisze cos dlugiego :D i umieszcze to tutaj za dwa, trzy dni Link to post Share on other sites
piskun Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 dobra ludki, zakladam nowy watek: klocki elektroniczne. opisze tam wszystko co moze sie przydac przy wynalazkach do asg, bombach, wykrywaczach ruchu, czujkach, radiowym odpalaniu w sposob prosty i jasny (mam nadzieje:)) pozdro Link to post Share on other sites
Recommended Posts