Cybul Posted August 23, 2003 Report Share Posted August 23, 2003 Czy ten tłumik będzie pasował do M4 z Tokyo Marui? Jest napisane, że jest to Socom do M23, czy pasuje on do innych replik? Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 23, 2003 Report Share Posted August 23, 2003 Nie wydaje mi się, MK. 23 ma gwint na tłumik, patrzę na moje M4 i zdaje się, że nijak by się go nie dało zamontować, no, chyba że są do kupienia jakieś adaptery. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted August 23, 2003 Author Report Share Posted August 23, 2003 Tylko że M4 też ma gwint na który jest nakręcony tłumik ognia, wystarczy odkręcić śrubeczkę i odkręcasz wtedy tłumik ognia. Quote Link to post Share on other sites
Lukzari Posted August 23, 2003 Report Share Posted August 23, 2003 Tylko że M4 też ma gwint na który jest nakręcony tłumik ognia, wystarczy odkręcić śrubeczkę i odkręcasz wtedy tłumik ognia. To samo pytanie nurtowało i mnie kiedy byłem jeszcze w posiadaniu G3. Tłumik ognia ściągało się na tej samej zasadzie co w omawianej M4 i wydaje mi się, że trzeba będzie zakupić adapter (niestety). Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted August 23, 2003 Author Report Share Posted August 23, 2003 Ludzie mówić wam to jeszcze nie dowierzacie :). G3 nie ma gwintu po ściągnięciu tłumika ognia, w M4 i M16 tłumik ognia odkręca się. Koniec tej kwestii. Czy ten tłumik będzie pasował do gwintu z M4? Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 23, 2003 Report Share Posted August 23, 2003 Cybul, podaj jakieś namiary / wymiary i inne parametry tego gwintu bo ja nie mam narzędzia, żeby odkręcić tę śrubkę. Wieczorem poszukam jak to jest z tym tłumikiem, bo kiedyś miałem gdzieś jego parametry. Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted August 23, 2003 Author Report Share Posted August 23, 2003 No, w M4 jest 14mm gwint lewoskrętny czyli taki jak w większości AEG, tylko teraz kwestia jest jaki jest w tym tłumiku. Na FA też jest tłumik firmy CA o nazwie SOCOM i wygląda tak samo, i tam jest napisane, że pasuje do TM. Tyle że CA ma 3 różne tłumiki o nazwie SOCOM a różnią się jakimiś małymi szczegółami. Jak coś wiesz rws - to napisz. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 23, 2003 Report Share Posted August 23, 2003 OK., już wszystko wiem. CA robi kilka rodzajów tłumików socom, te co są na redwolfie pasują do AEG’ów TM, M4 też, ale nie pasują z kolei do MK. 23. Więc jeśli ten jest specjalnie do MK. 23 to widocznie nie może pasować, tamte są 14 mm wiec to by się zgadzało. PS. Do m4 i innych AEG’ów pasują te tłumiki CA: Product Code A-SLNC012 Product Code A-SLNC012A Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted August 23, 2003 Author Report Share Posted August 23, 2003 Na stronie producenta, czyli CA są 3 SOCOM'y: modele: - A034M - prawoskrętny gwint - A033M - lewoskrętny gwint - A032M - prawoskrętny gwint (ten jest na military.pl) Wszystkie mają gwinty 14mm. Na FA piszą jeszcze inaczej, więc ja już nie wiem nic :) Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 23, 2003 Report Share Posted August 23, 2003 Ja też już nie wiem, być może podałem jakieś kodowanie redwolfa po prostu hmmm... Ale tak czy siak wynika z tego, ze MK 23 ma inny gwint niż M4 i inne AEG’i więc pasować nie powinien, cóż, pozostaje tylko militarystów zapytać. Tez mnie taki tłumik interesuje ale ceny powalają... Quote Link to post Share on other sites
mjrPATON Posted August 23, 2003 Report Share Posted August 23, 2003 Mam pytania: Czy tłumik do M4 jest przedłużeniem przewodu lufy? Czy średnica wewnątrz tłumika to 6mm? Czy tylko optycznie wydłuża broń? Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted August 23, 2003 Report Share Posted August 23, 2003 Wg mnie tłumik ma przede wszystkim tłumić :] i oczywiście dobrze wyglądać, ale jak on wygląda w środku to też mnie interesuje. Po mojemu to gdyby średnica była większa to najnormalniej tłumik by nie tłumił. :] Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted August 23, 2003 Report Share Posted August 23, 2003 Wg mnie AEG’i są na tyle ciche, że nie ma już specjalnie co tłumić, hehe... Ale wygląd, to oczywiście sprawa gustu. Przedłużenie guna jest zresztą specjalnie "przydatne" np. w CQB... :? Ale wracając do meritum, to może cos wam pomoże ten tekst, jest tam trochę szczegółów technicznych, choć dotyczy to akurat tłumika z ICS. Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Poszukuje dobrewgo tlumika do augs teyra...cos innego poza Madbullem oraz francuskim tlumikiem z youtube`a?? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Cholera, nie da się powiedzieć, że nie szukałeś... Do AUGa pasuje każdy chyba tłumik "karabinowy" (sprawdź gwint, nie mam AUGa, więc nie powiem, czy potrzebny jest lewo- czy prawoskrętny) i Phantom Kit (ale Phantom Kit to droga impreza). Quote Link to post Share on other sites
Maku89 Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 (edited) A ja mam takie pytanie - czy tłumik taki jak ten - klik można rozkręcić czy jest zaspawany ;)? Pytam dlatego, bo chciałbym jakis dłuższy tłumik do MP5SD, a nie chcę kupować takiej przejściówki - klik Edited September 10, 2007 by Maku89 Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted September 11, 2007 Report Share Posted September 11, 2007 Witam mam pytanie dotyczące długich tłumików dzwięku, w tym przypadku chodzi mi tu otłumik king arms 40x335 , czt ktos go posiada,jak z wytłumieniem, oraz czy niewpływa on negatywnie na lot kulki.? Pzdr dym :] Quote Link to post Share on other sites
RealBadAngel Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Czy łumik prawoskrętny 14 mmm będzie pasował do M733 JG ? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Nie. Lewoskrętny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts