Jade Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 panowie/panie pewnego razu z moja "nową" P90 od TM'a stał się coś strasznego i strzela za słabo i to dużo za słabo co mogło się stać ? (informuje że wcześniej się kulka zablokowała w lufie, ale postępowałem zgodnie z instrukcją) a i czy opłaca się oddawać coś na gwarancje w muschingunie (chyba tak się pisze)? Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 (edited) Po pierwsze machinegun. Po drugie serwisowanie na mg to niemal wojna. Po trzecie przeczysc lufe wyciorem ze szmatka i kropelka oleju silikonowego Pozdrawiam!! Edited January 30, 2007 by Cyrek Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 (edited) panowie/panie pewnego razu z moja "nową" P90 od TM'a stał się coś strasznego i strzela za słabo i to dużo za słabo co mogło się stać ? (informuje że wcześniej się kulka zablokowała w lufie, ale postępowałem zgodnie z instrukcją) a i czy opłaca się oddawać coś na gwarancje w muschingunie (chyba tak się pisze)? Powiedz mi, czy zgodnie z instrukcją znaczy również to, że skrciłeś hop-up na "0" zanim jeszcze cokolwiek zacząłeś pchać do lufy? Może po prostu uszkodziłeś hop-up. Sprawdź czy gumka jest na swoim miejscu, czy nie przetarłeś jej nigdzie itp. Edited January 30, 2007 by Dudi Quote Link to post Share on other sites
COS2 Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 Potwierdzam wypowiedz mojego poprzednika mozę coś zrobiłeś z gumką i temu tak sałbo lata albo coś Ci poszło w gearboxie jakas uszczelka lub coś i nie spręża powietrza jak trzeba... Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted February 1, 2007 Author Report Share Posted February 1, 2007 jutro do krakmana z nim jade Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted February 6, 2007 Author Report Share Posted February 6, 2007 Sorki za dwa posty ale nie moge zmienić i mam zasadniczo dziwne pytanie a mianowicie czy kulki P&J są do niej (bo to ta P90'tak) odpowiedznie? Quote Link to post Share on other sites
ARC Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Sorki za dwa posty ale nie moge zmienić i mam zasadniczo dziwne pytanie a mianowicie czy kulki P&J są do niej (bo to ta P90'tak) odpowiedznie? A one Ci się zacięły? Jesli tak, to masz odpowiedź ;-). Jeśli nie masz precki, powinny wystarczyć. Ja końcówkę swoich przesiewałem przez OBIrurkę by odrzucić "krzywe" i za duże. Tak 2-3 na 100 odpadało, pare minut roboty, ale potem strzelałem z lufy 6,04 i nie miałem żadnych zacięć, potem już uzywałem tylko Xtreme, GoldFire i teraz G&G. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Słyszałem o zacinkach PJtów w stockowej lufie cymy, a innemu własnie te kulki prawdopodobnie rozszarpały gumke sylikonową guardera.. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 U mnie PJty sie cięły na G36C stockowym TM. Na kumpla M15A4 CA strzelały dobrze.Ogólnie to nie jestem przekonany do tych kulek, dziwnie sie zachowują i wolałbym nie ryzykować popsucia hopup, za duzo zachodu z naprawą. Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 i nie mają połysku, bałbym sie strzelac z nich mając precke, juz widze po 3k tych kulek zamias 6,04 - 7,00 :-F Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Uznajmy że ogólnie są do dupy :P Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 Mi sie PJki nie cieły na preclufie systemy :| Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 Szczesciaz. Quote Link to post Share on other sites
Dudi Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 Albo było to dawno, jak P&Jty wchodziły na rynek - wtedy to były zupełnie inne kulki. Nie tak dawno temu pożyczyłem koledze speedloadera i musiałem go rozbierać, bo połówka kulki zablokowała mi mechanizm. Zgadnijcie jakiej firmy kulek używał kolega. O zacinkach w hi-capach CA chyba nie muszę szerzej wspominać. Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted February 12, 2007 Author Report Share Posted February 12, 2007 no teraz sprawdziłem na automacie (nie swojim :D) i co drugi strzał wychodził Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted February 19, 2007 Author Report Share Posted February 19, 2007 napisze jeszcze jeden bo się nie da edytować przełącznik selektora ognia mi okrutnie ciężko chodzi da się go jakoś wyczyśćic bez rozbieraznia całości? Quote Link to post Share on other sites
szalony jack pirat Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 Wyjmujesz lufę, odkręcasz dwie śrubki z tył, wyjmujesz GB. Jeżeli na serio chcesz się bawić, to musisz rozdzielić połówki body. Siedzą niestety mocno. Trzeba też wykręcić NIEKTÓRE imbusy (te metalowe, atrapy zostawiasz). Wtedy będziesz mógł wszystko wyczyścić. Możesz tez próbować wziąć cienką szmatkę, namoczyć ją nieco w oleju silikonowym i poprzecierać w szczelinach. Zespół spustu wyczyścisz zdejmując tylko lufę. Możesz też wykręcić spust, ale nie wiem, czy da się to zrobić bez rozkładania połówek. Wygląda jakby coś się dało osiągnąć w tym kierunku. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts