Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Odradzam, ma bardzo małą moc i wogóle jest jakoś nie bardzo :wink: , radze dozbierać i kupić mocną sprężynę lub pożądnego gazowca z bb.

To, że na militaria.pl pisze stti to nic nie znaczy, równie dobrze mogą ci posłać co innego ( nie ufaj temu sklepowi, lepiej fa, tommy lub military.pl )

:lol: na ostatniej strzelance chłopcy pożyczyli mi Colta National Mach (KWC) i było suppeerr :twisted: .

Dlatego raczej sprężynka odpada :D (z całym szacunkiem dla spręzynek). Niestety CNM w tej chwili chyba nie mozna kupić :( (w military na stronie brak), cena też jest dość wysoka jak dla mnie.

Zaczynam sie poważnie zastanawiać nad Berettka (KWC), ale jej też narazie nie widze w sklepach :| .

Moja rada jest taka: Nie opłaca się kupić Colta Commandera bo zobaczysz, że nie będziesz zadowolony z tegp zakupu. Sam kiedyś osobiście posiadałem tą gazówkę i naprawdę uwierz mi nie jest to pistolet wysokich lotów. Jak dla mnie lipa maxymalna. W dodatku jest produkcji STTI gdzie firma też nie cieszy się najlepszą renomą. Napradę polecam produkty KWC, TM, WA. Jeśli zależy Ci na bezawaryjności to nie zastanawiaj się nad bublami STTI tylko odłuż trochę więcej kasy i kup porządną replikę (nie mówię tu od razu o giwerze z BB; TM i KWC robi b.dobre sprężynki rónież).

Ostatni post chyba troszkę za ogólnie napisałem :D

Strzelałem z Colta NM (gaziaka) i Berettki STTI (nowej), dlatego na sprężynkę się już nie zdecyduję :!:

(teraz sobie pomyślicie co za wałek kasy nie ma a gaziaka mu sie zachciewa)

ale prawda jest taka że wolę poczekać jeszcze trochę i kupić gaziaka :!:

Tyle że nie chcę czekać, czekać, czekać i zbierać na super gazówkę tylko chciałbym w miarę szybko kupić zadawalający pistolet (gazowy) żeby powalczyć do końca sezonu a potem to kto wie :roll:

Narazie wszystko wskazuje na Berettke (KWA) zastanawiałem się też nad Coltem NM (ale jest chyba za drogi i go nie ma), z Berettka też nie jest najlepiej bo na stronach internetowych brak :cry:

S&W M6904 (gaz) z powodu braku hopupa ma zasięg 2x mniejszy niż Colt NM (sprężynka). Podoobnie jest w przyoadku gazowej Beretki z Stti - kulka .2grama po przeleceniu 15 -20 metrów wbija się w ziemię.

Gazowy Colt NM - 12 kulek w magazynku. Szanse na zdobycie zapasowego : nikłe. Uważam, że sprężynowy desert eagle z KWc, z magazynkiem o pojemnośći 25 kulel i zasięgiem skutecznym ok 25 metrów miałby przewagę w walce na dystans.

Przy okazji musze zareklamować taurusa magtopa - maluteńki, do magazynka wchodzi aż 20, energia strzału niewielka, ale kulka leci idealnie po prostej, pewne trafienie na 20 metrach. Kolega z takiej odległości trafił mnie w czoło. Spust bardzo delikatny i miękki, przyjemnie się strzela. Wielką radochę dawała walka na ok 25 metrach - wszystkie wystrzelaone w moim kierunku kulki niechybnie dosięgnęły by celu, gdyby nie fakt, że na ostatnich metrach leciały na tyle wolno, że mogłem je omijać niczym bohater powszechnie znanego filmu.

70 zl, a radochy co nie miara ( stosunkiem ceny do jakości bije na głowę każdą sprężynę)

Dlaczego tak bardzo czepiacie sie gazowego Colta (STTI)? Cena 179zł jak na gazówke nie jest wygórowana... Mam ten pistolet (moja pierwsza gazówka) i jak narazie zadych kłopotów z nią nie mam... a do tego jest dosyć oszczędny. Uwazam ze za ta cene to jest siebie wart, pomijajac to ze nie ma hop up-u. Podobno go trudno zamrozić... mi sie jeszcze nie udało, ale w zimie nie testowałem... :)

• 1 month later...
  • 1 month later...