C4RTM4N Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 Powiem co wiem. Cena kamizelki wynosi 25$ a przesylki 50$ poniewaz chca zaoszczedzic na prowizji, tak wiec w sumie cena ta sama tylko on nie placi prowizji, dlatego to sie moze wydawac takie tanie. Za kopie Cirasa, magazynek 3000rd do emki A&K(P&J) i dwojnog wysuwany z raczki RIS chcial 180$. Ale wlasnie sobie zdalem sprawe ze to nie ma sensu, bo mag bedzie mial Krakman za 120zl, dwojnogi za 120mozna miec, a kopie IBA guardera, mozna miec za 350zl. Moze troszke drozej, ale bezpieczniej i masz pewnosc jakosci. Latwiej sie w razie czego procesowac z kims z sosnowca niz z NY :) Generalnie koszty to jakies 100$ za 4/5kg do Polski, ekspres. Ekonomiczna paczka 10$mniej. Najlepiej zapytac sprzedajacego jak spadna koszty wysylki przy paru przedmiotach, bo on to wie najlepiej i czesto daja jeszcze jakies znizki przy wielu przedmiotach. Pzdr, C4rtm4n Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Linki niestety nie działają, ale chciałbym się dopytać, czy to aby nie ten RAV? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1178 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Ładnie jak na chińczyka wygląda :D Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Tyle to i ja powiedzieć mogę ;). I czy to nie jest to samo co to: http://ebaybanned.com/product_info.php?products_id=1217 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Jest, i widać to gołym okiem... Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 (edited) Zamówiłem na ebaybanned.com tę RAV tylko w CB. Jak dostanę to coś o niej napiszę. Póki co mogę tylko zwrócić uwagę na fakt, że RAVka z ebaybanned.com jest sporo cięższa od tej z taiwanguna. No i ten podpis pod zdjęciem na ebaybanned.com "Proud RAV..." 8-) Edited July 2, 2008 by Pietraszka Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Czyli te dwie RAVki to co innego jednak? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 http://www.airsoftsupplier.co.uk/Handlers/...eBig.ashx?id=60 To jest RAV Proud'a - inny kolor, nie widać żył od QR... Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 Pietraszka, ile Cię to wyniosło w sumie? tzn RAV + przesyłka(?) + cło? Wychodzi taniej niż u Krakmana? Bo z tego co piszesz to nie są te same kamizelki - tzn są kopią tego samego, ale różnią się wykonaniem, tak? Arafat - żyły od QR są schowane pod panelem, wydaje mi się. Rączka jest. Ale za to jest odwrotnie zamek zapinający cummerbundy... Ponadto - czy ja dobrze widzę, OD i CT różnią się od siebie budową? Tzn miejscem ulokowania QR? Oliwkowa ma z boku, a Coyotowa u góry, pod szyja? Czy też coś mi się popieprzyło? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 (edited) Wyniosło mnie to 58 funtów czyli trochę taniej niż u Krakmana - cena dokładnie taka jak na ebaybanned.com z racji tego, że na chwilę obecną w UK przebywam :) (ceny ebaybanned.com wliczają od razu przesyłkę). Nie piszę, że to nie jest ta sama kamizelka co u Krakmana, gdyż nie mam co do tego pewności - zwróciłem jedynie uwagę na sporą rozbieżność w danych odnośnie wagi. A co do żył do QR to wydaje mi się, że można je właśnie pod panelem piersiowym puścić i nie będą już wtedy tak widoczne. Zresztą sam uchwyt od QR można chyba ulokować w miarę dowolnie w obrębie klatki piersiowej. No i można polemizować co do kolorów - wiadomo jak to jest - zdjęcie zdjęciu nierówne. Ale fakt - zamek do cummerbunda jest odwrotnie. Nie wiem kiedy ją dostanę, bo póki co nie mają jej na stanie, chociaż dostałem maila, że wyślą "at once" :] Jak dojdzie, to opiszę wrażenia. Edited July 2, 2008 by Pietraszka Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 No napisz, napisz, bo się zastanawiam od zakupem jej u Krakmana (zakładając że to ta sama). Szkoda tylko że nie ma on wersji w Coyocie póki co. A co do QR, to sądzisz że rączkę da się przenosić? tzn umieścić na środku u góry, albo po bokach? Fajnie. Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Napisałem do Krakmana mejl i w odpowiedzi dostałem: Kamizelka tanie ma możliwości umieszczenia wkładów balistycznych, nie ma także możliwości usuniecia pleców. Jeżeli chodzi o system szybkiego wypięcia należałoby ustawić linki w dogodnej dla siebie pozycji. Zatem, wynika z tego że to nie to samo co RAV pokazany na ebaybanned. No chyba że ktoś się myli. Nie mam aktualnie kasy na sprawdzanie czy to jest to :(. Czy nikt nie ma tego RAVa od Krakmana? Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 (edited) Dobra, jednak to to :). Teraz tylko jeszcze jedna kwestia - podobno do RAVa można schować Camelbaka w plecy (pęcherz). Jakiej wielkości? Chciałbym od Krakmana od razu zamówić także pęcherz (o ile to ma sens - być może gdzieś są tańsze i lepsze(?) ) Edited July 6, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Hater Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 A gdzie Ty niby chcesz tam chować camela ? Panel na plecach osłania system QR ( po jego zdjęciu możesz sobie wyregulować szerokość i ew w przypadku użycia systemu poskładać go do kupy ) kieszeni tam żadnej nie uświadczysz. Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 To coś mi się musiało pomylić, gdy czytałem opis innej wersji (chyba Paraclete) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 W orginale ten panel na plecach zapinany na suwaki jest jednocześnie kieszenią mieszczącą np. Camelbaka. http://www.msanorthamerica.com/rav_vest_product_page.html tu macie wszystkie media (filmy, prezentacje) na temat najnowszej edycji RAVa (odpuścili sobie wreszcie ten suwaczek, napy i opadający cummerbund i zastosowali klapę jak w MCAV/CIRAS/RBAVoraz kieszenie na boczne płyty. Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Więc jednak miałem rację. Hm... ten nowy RAV wygląda teraz jak CIRAS... Pozatym o jakie napy chodzi? gdzie w tej kamizelce są napy? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted July 6, 2008 Report Share Posted July 6, 2008 Napy są w paru miejscach, ale mi chodziło o napy mocujące zewnętrzny cummerbund, które były w wersji pośredniej, wcześniejszej niż ta obecna, późniejszej niż dostępne na sieci chińskie podróbki. Z RAVem był zawsze ten problem że zewnętrzny cummerbund zjeżdzał z kamizelki jak się na niego doczepiło za dużo ładownic - powierzchnia rzepa była jednostronna i stosunkowo nieduża, jeszcze ten suwak itd... W wersji przejściowej dodano nad suwakiem dwa napy na specjalnych tasiemkach które miały powstrzymywać pas zewnętrzny przez zjeżdżaniem - ale poza stratą miejsca, działało to słabo, dlatego koniec końców zrobiono tak jak w CIRASach i innych. Tu masz wersję pośrednią z suwakiem i napami. http://media.msanet.com/www/images/MSAFrontLine/6635.jpg Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 Aha, zobaczymy czy się będzie zsuwał czy nie. W sumie magi ASG aż tyle nie ważą co prawdziwe... (a ten rzep nie jest pewnie taki dobry jak w oryginale :P). A co to Camelbaka, to odpisano mi ze jest miejsce na 2L pęcherz z ich oferty. Czyli jest ok :). Z innych rzeczy, to martwi mnie tylko to że PALSy są poprzeszywane nierówno, albo tak mi się tylko zdaje - nie wszędzie jest 1.5" pomiędzy przeszyciami..? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted July 7, 2008 Report Share Posted July 7, 2008 No i pupa :/ Dostałem zwrot kasy od Ebaybanned bo nie wciąż nie mają kamizelki :/ Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 A do mnie RAV od Krakmana doszedł. Za tydzień, jak już pobiegam w nim trochę, to coś napiszę. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 A do mnie RAV od Krakmana doszedł. Za tydzień, jak już pobiegam w nim trochę, to coś napiszę. Ciągle czekam na to sprawozdanie :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts