chrzanu Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 Co do Emek JG zastanówcie się 2 razy nim to kupicie bo tu jest jak na loterii z tego co zauważyłem to JG są właśnie wyjątkowo mało awaryjne Quote Link to post Share on other sites
XDarkx Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Owszem GB nie mam niemal żadnych zastrzeżeń nie licząc kostki i przerywacza jest jak na chinola całkiem dobry. Jedyne co słyszałem to że z czasem "może" pękać szkielet. Jak wspomniałem wyżej największą wadą mojej emki była lufa, gumka i komora HU ale wszystkie problemy spokojnie można samemu rozwiązać. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 GB też mi pękł i poza tym nie mam semi, a poza tym na tłoku i zębatkach zero zużycia. Sprężyna też jest lepsza niż w P&J bo porównywałem. Mimo, że tamta jest twardsza to sprężanie jest słabsze, a powoduje tylko większe zużycie energii. Co do szkieletu to w 3gen. ten problem chyba nie jest już tak częsty. Quote Link to post Share on other sites
krzeselko Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Wałkowane miljard razy.... To jest to samo co każda inna eMka z JG... rózni się tylko lufą i wyglądem... Wygląda na to, że jest to 3gen. Pytałem o to już Krakmanów, jaka różnica między tym a III gen.: różnica jest taka że właśnie taka że została zastosowana jedno częściowalufa zewnętrzna no i jg zastosowało lufę wew o średnicy 6,04mm do systemowskich luf bym jej nie porównywał bo co prawda na zewnętrznych końcach po sprawdzeniu wymiaru ma 6,04mm ale nie wiemy jak trzyma ten wymiar wewnątrz na całej długości Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Jednoczęściowa lufa zewnętrzna jest stosowana chyba we wszystkich modelach z nowej generacji. Jedynie ta lufa u Krakmana mnie zadziwia Quote Link to post Share on other sites
Littauer Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Kupiłem M16, dostałem paczkę i zonk, nie ma instrukcji... Powiedział by mi ktoś, albo zeskanował strony w instrukcji dotyczące upchnięcia batki w kolbie, bo na żadne sposoby mi się to nie udaje... Jeżeli nie skan, to proszę choć o jakiś rady jak to zrobić. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Chodzi Ci o kolbę stałą czy sf-kę?? Quote Link to post Share on other sites
Littauer Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Raczej stałą: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1209 link do broni. Quote Link to post Share on other sites
Swistak92 Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 ja jutro jadę do Krakmana po swoją emke 16a4 heh przyznam się że po waszych komentarzch już się nie mogę doczekać... teraz mam tylko jedno pytanie jakie kulki polecacie do tego modelu i z jakiej firmy;) Quote Link to post Share on other sites
hubertosq Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Musisz troche sie pobawić, też na początku miałem problem z tym ale poradziłem sobie baterie wkładam na maxa złaczam wtyczke, baterie przesuwam tak jak by dół kolby a po drugiej stronie wciskam wtyczkę kabelki upycham i zamykam spokojnie kolbe Quote Link to post Share on other sites
Littauer Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Możesz wrzucić jakieś foty, albo jakoś jaśniej to wytłumaczyć :)? Boje się dociskać na siłę tą batke, bo nie wiem czy potem wyjdzie mi, albo czy jak nie będzie chciała wyjść to nie pourywam kabli czy czegoś... Quote Link to post Share on other sites
Littauer Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Wybaczcie, że post pod postem, ale nie umiem jeszcze edytowac wcześniejszej wypowiedzi. Sprawę rozwiązałem dzięki filmiku instruktażowemu: http://pl.youtube.com/watch?v=w7c4Mj_xRiM Broń z G&G, ale mają ten sam system upychania bateri, dla innych z takim problem. Nie ma co się bac upchnąć trochę, bo musi to gdzieś tam zaskoczyć w środku. Dzięki za pomoc Hubertosq i Chrzanu za dobre chęci :) Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Panowie,czyżby u Krakmanów na www był błąd? Przy wszystkich długich M16 z "najnowszej generacji" widnieje 400fps,a na reszcie sklepów 430-440fps. Może ktoś objaśnić o co w tym chodzi? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 Pomiędzy różnymi egzemplarzami występują różnice fpsów, a sklep chcąc się zabezpieczyć przed zarzutem podawania zawyżonej wartości podaje niższą wartość. Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Jeszcze jedno... u mnie w mieście jest ograniczenie do 400fps. Czym dam radę wyciągnąć tyle na M110? Chcę jak najmniej obciążyć GB. Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 (edited) M110 + precka + dobry sylikon i ew. komora + bore up + teflon możliwe, że coś takiego wyciągnie około 390-400 Edited August 17, 2008 by chrzanu Quote Link to post Share on other sites
ocb4 Posted September 1, 2008 Report Share Posted September 1, 2008 witam mom problem posiadam karabin M16 A4 i gdy strzelam pojedyńczym ogniem to z lufy wylatyja mi czesto po 2 kulki. czy to normalne?? Quote Link to post Share on other sites
chrzanu Posted September 1, 2008 Report Share Posted September 1, 2008 Możliwe, że to wina magazynka/gumki/dystansera* *-niepotrzebne skreślić Sprawdź te elementy. Quote Link to post Share on other sites
ocb4 Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 a jak mam je sprawdzic?? Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 @ ocb4 weź inną inną replikę i sprawdź czy występuje ten sam problem, lub rozkręć giwerę i sprawdź jak to wygląda w środku. Quote Link to post Share on other sites
ocb4 Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 w sierodku wygladdobrze ale ja sie nie znam na tym kumpel ma tez ten sam model (M16A4) i tez ma ten sam problem. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 (edited) Sprawdź czy gumka hopka nie zsunęła się/przekręciła. I pisz po polsku... :wink: EDIT: literaki Edited September 5, 2008 by ATISHOO Quote Link to post Share on other sites
ocb4 Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 panowie juz rozwiazalem problem mianowicie za wolno naciskalem spust i sie jakies specie robilo teraz juz jest wszystko spox Quote Link to post Share on other sites
bartgrimm Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Witam. Mam pytanie, może głupie ale mawiają, że kto pyta nie błądzi, a mianowicie czy jest jakaś wielka różnica pomiędzy repliką M16A4, M16A3, M16A2 i M16A1. Jeżeli tak to czym różnią się te karabiny (może jakieś drobne części? Jestem zielony w temacie ASG i chciałbym zapytać kogoś kto ma w tej dziedzinie większe doświadczenie niż ja)? Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
ADRniemadrzwi Posted September 6, 2008 Report Share Posted September 6, 2008 Odpowiem z pamięci, więc mogę się pomylić. M16A4 i M16A3 z JG jest w III gen. replik JG, a M16A2 z II gen. a m16A1 to nawet nie wiem. Repliki te na pewno różnią się wyglądem i w III gen. jest mocniejsza sprężyna niż w II. Są jeszcze jakieś różnice, ale nawet nie wiem jakie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts