Foka Posted September 4, 2003 Report Share Posted September 4, 2003 P.S. Dlaczego na tych filmach groń jeszcze klekocze mimo że zamek jest już w tylniej pozycji(może to tylko złudzenie)? zobacz na filmie jak wyglada obracajace sie kolo :) film byl robiony aparatem ktory robi ok 15kl/sek, a pistolet ma duza szybkostrzelnosc i po prostu aparat "lapal" zamek w takim polozeniu. zamek porusza sie w takim samym tempie jak slychac strzaly P.S.2 Co się stanie gdy pociągniemy za spust w momencie gdy zamek jest zablokowany w tylnim położeniu. to samu co w prawdziwym pistolecie - nic 8) Link to post Share on other sites
Stolar Posted September 7, 2003 Author Report Share Posted September 7, 2003 Naprawde wielkiedzięki za wszystkie odpowiedzi! W zasadzie to nie jest mi to aż tak potrzebne(bardziej interesuje mnie zasięg) ale czy aby uczynić ten topic pełnym opisem ktoś mógłby jeszcze napisać jak wygląda przebijalność puszki po piwie/coli z powiedzmy 1/2 m? Pozdrawiam i obiecuje że jak tylko kupie glocka(prawdopodobnie w styczniu) to napiszę recenzje na wmasg.pl! Link to post Share on other sites
Ritter Posted September 15, 2003 Report Share Posted September 15, 2003 Małe uzupełnienie po rozmowie z Markusem i dokładnym obejrzeniu jego Glocka 17. Broń jest z KSC. Wygląda na to, że z Japonii bo odwzorowuje dokładnie oznaczenia Glocka na zamku (i nie tylko). Nie ma żadnych napisów w stylu "Made in Taiwan". I spisuje się dobrze - te częste syfony, o których pisałem były spowodowane przez nieodpowiedni do warunków atmosferycznych gaz. Tzn. gaz z niską (lub żadną...) tolerancją na temperatury poniżej 15 stopni. Wadą Glocków w warunkach polskich jest cena dodatkowych magazynków - w Fire Arms 23-kulkowe kosztują 210zł :| , długie 49-kulkowe - 240zł... Dla porównania - dodatkowy magazynek do "beretek" Tokyo Marui kosztuje w F.A. 120zł... Sama replika w F.A. też jest trochę droższa od beretki z TM, a o ile dobrze pamiętam to według cen z San Marino te relacja była odwrotna... - Link to post Share on other sites
Edo Posted September 15, 2003 Report Share Posted September 15, 2003 Wadą Glocków w warunkach polskich jest cena dodatkowych magazynków - w Fire Arms 23-kulkowe kosztują 210zł Nazwać tę cenę przesadą to mało powiedziane. To właśnie ona zmusiła mnie do przetrząśnięcia następnego dnia po strzelaniu ładnego kawałka lasu w poszukiwaniu tegoż magazynka. Aha, kiedy kupowałem Glocka - ceny tych magazynków w FA kształtowały się na poziomie 160 zł. Link to post Share on other sites
Ritter Posted September 15, 2003 Report Share Posted September 15, 2003 No cóż, jak zwykle wychodzi że żyjemy w kraju bogaczy... :wink: Gareth właśnie mi przypomniał ile kosztował w San Marino Glock 17 naszego Markusa - jakieś 70 euro. Proszę sobie pomnożyć razy 4,4... :| G18C Navy'ego był chyba tylko dychę droższy. Beretki z TM kosztowały tam wtedy jakieś 100E. Moje magazynki do beretki, które wtedy zamawiałem, wychodziły w przeliczeniu gdzieś po 80zł sztuka. To były co prawda KJ Works i do TM-ki wchodziły niezbyt idealnie (były ciut grube), ale działały poprawnie (i tak wymieniłem na TM). Więc jak to było po 80zł za magazynek, to nie sądzę żeby te do Glocka były droższe (o ile w ogóle były) niż jakieś 100zł... Oj ciężko być maniakiem w tym pięknym kraju nad Wisłą... :| - Link to post Share on other sites
Recommended Posts