Szczep Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 Podejrzewam że duż część starych maniaków, którzy już teraz nie grają [lub robią to rzadziej] w gry komputerowe pamięta tytułową grę. Wydaje się że niedługo wyjdzie je godny następca http://www.youtube.com/watch?v=WESMcX29lc0...ted&search= Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Młodsi też pamiętają (przynajmniej ja). Ja tą grę cenię nadal. Nawet niedawno wróciłem do niej, a UFO: Extraterrestrial może się okazać naprawdę godnym następcą i czekaw z niecierpliwością na nią. Quote Link to post Share on other sites
PrezesOi Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Pierwsze wrażenie bardzo dobre... później razi styl grafiki i załosne efekty strzału/eksplozji :( Stare UFO 1 ciągle najlepsze. Quote Link to post Share on other sites
Rzuf_ Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 ja tylko czekam aż powstanie do końca ufo na pocket pc :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Mowa o X-com? Ile ja się w to nagrałem to głowa mała :D Niestety, zazwyczaj po 5 godzinach dochodziło do wyczerpania się funduszy :D Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 U mnie problemu z funduszami niebyło, ale z koleji rozmazywał się obraz w bazie obcych. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Wygląda to względnie nieźle, jak będzie kosztować do 40-50 zł, to się skuszę (byle nie było takich jaj jak w UFO Aftershock, gdzie grafa jest na poziomie GF2, a domaga się Pixelshaderów 2.0, GF 5200 i bóg wie czego jeszcze...). Quote Link to post Share on other sites
randy Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 Jeśli to rzeczywiście będzie coś w stylu UFO: Enemy Unknown to się nawet nad zakupem nie będę zastanawiać :). Gorzej jak wypuszczą shit w stylu Aftermatch czy czegoś podobnego :evil:. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 CZy ktoś wie, czy da się jeszcze jakoś gdzieś dostać X-coma? Quote Link to post Share on other sites
randy Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Można sobie ściągnąć z sieci ze stron z tzw. abandonware. Quote Link to post Share on other sites
Schmeihel Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 A ktoś może się doczytał kiedy ma to wyjść i czy będzie w Polandzie ?? :roll: Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted March 14, 2007 Report Share Posted March 14, 2007 Data premiery UFO: Extreatrrestrials jest przesuawana od pod pół roku jak nie dłużej. Ostatnio jak patrzyłem na stronę podana jest data 16 Kwietnia 2007. Ale bóg jeden raczy wiedzieć jekiej częsci świata data da dotyczy i czy znowu nie zostanie przesunięta :) Ja z kolei pojutrze dostaję w swoje łapki UFO: Afterlight. Będzie w co grać bo poprzednie 2 części bardzo mi się podobały :), a czas rzeczywisty jest dużo szybszy, wygodniejszy i bardziej widowiskowy w operowaniu niż gra na tury :) Co nie przeszkodziło mi w ferie przejść UFO: Enemy Unknown poraz któryś z kolei :P Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted March 14, 2007 Report Share Posted March 14, 2007 CZy ktoś wie, czy da się jeszcze jakoś gdzieś dostać X-coma? Którego x-coma?? Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted March 15, 2007 Report Share Posted March 15, 2007 Hm... pierwsze 2 części krążą po sieci przerobione pod Windowsa aczkolwiek nie na każdym działają :) Apocalypsa (moja ulubiona z orginalnych) to rzecz prawie nieosiągalna a i dość trudna do odpalenia na XP. O reszcie nic nie wiem :) Quote Link to post Share on other sites
leewan666 Posted June 12, 2007 Report Share Posted June 12, 2007 Ufo- Enemy Unknown jest nie do pobicia ( jeśli chodzi o serie UFO), łza się w oku kręci jak człowiek wspomni starą poczciwą Amisie 500 Coś pięknego..... Quote Link to post Share on other sites
Hallor Posted June 13, 2007 Report Share Posted June 13, 2007 Z X-Com 3 jest problem nie z dostępnością a z uruchamianiem :/ Jak chodzi o ufo:as to PS są używane jak przełączysz tryb widoku (co zrobiłem kilka razy na zasadzie "o fajny efekt specjalny" ;) ) Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted October 18, 2007 Report Share Posted October 18, 2007 A ja teraz gram w UFO:EXTRATERRESTRIALS Ja jest fajna ale wymaga zainstalowania 2 modów i małej zabawy samemu w edycję coponiektórych wartości cen sprzedarzy i produkcji :) Wtedy gra się w to bardzo przyjemnie. Gra jest dość długa i całkiem mocno przypomina pierwsza grę ale z paroma odstępstwami - nie ma PSI, latania i rasy obsych są zupełnie inne z nielicznymi wyjątkami. Genralnie bardzo przyjamna gra :) Quote Link to post Share on other sites
Dahu Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Ale snakemany są nadal :D Gra jest godnym następcom X-COMA:D Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted June 29, 2010 Report Share Posted June 29, 2010 Uwaga, świadomie odkopuje temat - UFO Alien Invasion darmowy klon pierwszego X-COMa właśnie został wypuszczony w sabilnej wersji 2.3 Jak wcześniej wspomniałem gra jest w 100% klonem w dotaku darmowym. Budujemy bazy, kupujemy sprzęt i prowadzimy badania, a jak nam się uda coś zestrzelić to wysyłamy ekipę interwencyjną. Muszę przyznać że nawet na poziomie "bardzo łatwym" gra stanowi wyzwanie. Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 gra zassana ale pobawię się dopiero jutro.Jeśli jest tak dobra jak opisują to zmarnuję mnóstwo czasu przy piecyku.Dla mnie wszystkie "polowania na ufoków" które wyszły po "terror from the deep" to Gnioty jakich mało FLC wielkie dzięki za info :-) Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted July 7, 2010 Report Share Posted July 7, 2010 To jest to: http://www.freewarefiles.com/UFO-Alien-Inv...gram_57945.html ? Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 tak Kalashnikow to jest to,u mnie na win 7 64 bit gra się niestety wysypuje podczas wczytywania gdy ląduję przy rozbitym ufolocie :( .U kumpla na xp bangla aż miło :-) Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted July 10, 2010 Report Share Posted July 10, 2010 Ja wieczorem zassam i dam znać. ;) Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted July 11, 2010 Report Share Posted July 11, 2010 gra lubi sie wywyalać w trybie pełnoekranowym, tak więc albo gracie w okienku albo zmiejszacie rozdzielczość do 800x600. Gra jak pisałem jest paskudnie trudna, po rozegraniu paru bitew widzę że snajperka i ckm są zbędne z rakcji braku "return fire" (to nie jest bug - zołnierze mają na początku koszmarny refleks). Można to zmienić stosując małe osustwo opisane na forum gry. Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 (edited) FLC Dzięki za knifa z rozdziałką -gra śmiga bez problemów Od siebie dodam że jako maniak ufo który męczył to kiedyś na 486,amidze 1200 i na psx po 2 dniach łupania twierdzę że to prawdziwy "powrót króla" To że ta gra jest trudna to moim zdaniem wieelka zaleta :P FLC biję pokłon w twoją stronę za linka-mój starszy brat też dziękuje bo jego zdaniem (tak jak i moim) ufo skończyło się na terror from the deep Edited July 14, 2010 by rain777 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts