wojocki Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Witam! chcę kupić taki sobie pistolecik http://www.militaria.pl/cocoon/product.xml...ifiers=category waham się jednak czy nie wyrzucę kasy w błoto. kolega ogladał go w sklepie i twierdzi że wyglada jak "jego wysokośc plastikowość". jednak osiągi - przynajmniej w opisie - robią wrażenie. Czy ktoś go ma? używa? A jesli tak to jak się sprawuje? Co z awaryjnościa? Przy 140 m/s nie wierzę że nic nie pęka - kwestia tylko jak szybko? pozdrawiam i czekam na odpowiedzi W. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Jak to jest NBB, to tam się raczej nic nie urwie, ale po pierwsze, na Militariach się nie kupuje, bo to zdziercy, a po drugie, z giwery na CO2 to można krzywdę zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Baykos Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Z tego co piszą, crossman ma mieć ponad 400 fpsów, pistoletów używa się do krótkich odległości, także można tym zrobić krzywdę. Pistolety na GG mają zwykle 1 J, a jak to bywa w asg z bliskiej odległości po "dobrym trafiuniu" boli jak cholera, także dodatkowe 40% siły jest moim zdaniem zbyteczne, chyba, że nie zamierzasz nigdy mieć pistoletu maszynowego, czy też karabinu i traktować go jako broń pierwszorzędną. Jak za podobną cenę, to weź http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=17 Niedługo powinna pojawić się jej recenzja na wmasg. Quote Link to post Share on other sites
wojocki Posted March 1, 2007 Author Report Share Posted March 1, 2007 (edited) Z tego co piszą, crossman ma mieć ponad 400 fpsów, pistoletów używa się do krótkich odległości, także można tym zrobić krzywdę. Pistolety na GG mają zwykle 1 J, a jak to bywa w asg z bliskiej odległości po "dobrym trafiuniu" boli jak cholera, także dodatkowe 40% siły jest moim zdaniem zbyteczne, chyba, że nie zamierzasz nigdy mieć pistoletu maszynowego, czy też karabinu i traktować go jako broń pierwszorzędną. 400 fps? no to sklep lekko przesadził bo na ostatniej fotce C11 jest zapakowany, a na opakowaniu jak byk stoi 350 fps. A znając upodobania producentów do zawyżania mocy - pewnie ma ze 300 - 320 fps. A tak na marginesie - jaka jest różnica w bólu od oberwania z bliska kulką 400 fps z pistoletu a jaka z oberwania z bliska ze stuningowanego guna do 400 fps jako broni głównej? Bo jak zauważyłem do tej pory na strzelankach nikt z wypasioną giwerą podchodząc blisko do budynku nie zakłada jej nagle na plecy i nie wyciąga słabszego pistoletu by nie zrobić kolegom krzywdy w środku? Co do używalności tak mocnego guna to właśnie chodzi mi o nietypowe zastosowanie pistoletu na pojedyńczy niespodziewany strzał ale z trochę większej odległości. A na bliskie dystanse wolę swego kaszlaka MP5. Po prostu wolałbym być bardziej mobilny w akcji a dodatkowa snajperka utrudnia zwrotność. Doszedłem do pomysłu zakupu mocnego pistoletu po dwóch przypadkach strzelania do gościa poza zasięgiem mojego MP. Może ktoś zna to uczucie jak wsciekle próbujesz trafić a facet ze śmiechem na ustach spaceruje po placu i udaje że zbiera grzyby? A tak szybki strzał i lecisz dalej.. no i dodatkowy element zaskoczenia bo na widok snajperki to sie raczej większość ludzi chowa. Myślałem też o Socomie ale jest za duży i awaryjny. C11 podoba mi się ze względu na to że jest malutki i poręczny. uprzedzam następne posty .... nie piszcie żebym sobie wogóle wiatrówkę na śrut kupił i wogóle strzelał się gdzie indziej z puszkami bo nie o takie wypowiedzi mi chodzi. Tylko konkrety: ktos ma? trzymał w rekach? jakie wrażenie w wyglądzie? czy środek wygląda solidnie? i czy plastiki nie mają nadlewek... słowem - ogólne wrażenia. pozdrawiam W. Edited March 1, 2007 by wojocki Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 Tylko konkrety: ktos ma? trzymał w rekach? jakie wrażenie w wyglądzie? czy środek wygląda solidnie? i czy plastiki nie mają nadlewek... słowem - ogólne wrażenia. pozdrawiam W. Nikt nie miał, bo nikt normalny nie robi interesów z tym sklepem :wink: Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 Co do używalności tak mocnego guna to właśnie chodzi mi o nietypowe zastosowanie pistoletu na pojedyńczy niespodziewany strzał ale z trochę większej odległości. Nie sądzę abyś z pistoletu który ma króciutką lufę był w stanie taki strzał wykonać... Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 Nanteris zdziwiłbyś się ale da sie coś takiego zrobić (tzn trafić człowieka z 25-35 m gazówką. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts