AKS-74 Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 Hej, robię tunning wewnętrzny mojego kałacha do 460 fps. Mam już większość części lecz zastanawiam się nad paroma elementami, mianowicie lepiej brać części "o powiększonej średnicy" czy standardowego rozmiaru. I która firma jest bardziej odpowiednia do tunningu Guarder czy Systema. Pozdrawiam AKS-74 Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 (edited) Lepiej weź części o powiększonej średnicy, średnio dawają one 25 fps więcej. Jeśli chodzi o części to wykonanie oraz precyzja w obu tych firmach(guarder, systema) stoi na bardzo wysokim poziomie. Mimo to wziąłbym systeme, jest ona chyba najdłużej na rynku, no i nie ma to jak japońska precyzja. sory że podwójny post ale nie mozna edytować niech pan moderator usunie pierwszy(pozdrawiam) Edited March 20, 2007 by SwideR Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted March 20, 2007 Author Report Share Posted March 20, 2007 No tak... Teraz to przemyślałem. Kupiłem następujące części ( mam obawy co do głowicy tłoka Deep Fire, ale nie ma innej aluminiowej o powiększonej średnicy, a na głośnym strzale mi zależy ;-) ) - łożyska kulkowe 7mm ze stali DF (6 szt.) - zestaw wzmocnionych zębatek Super Torque Up Systema - zatrzask przeciwpowrotny Systema - silnik krótki MAGNUM Systema - sprężyna główna M140 Systema - wzmocniona prowadnica sprężyny z łożyskowaniem V.3 Systema - wzmocniony, poliwęglanowy tłok Systema - aluminiowa głowica tłoka z łożyskowaniem o poszerzonej średnicy + Super O'ring Deep Fire - cylinder typ 0 o poszerzonej średnicy Systema - wzmocniona głowica cylindra ze stali nierdzewnej V.3 o poszerzonej średnicy Guarder - wzmocniona, uszczelniona dysza do AK o poszerzonej średnicy Guarder - popychacz do gearbox-a V.3 Systema - zestaw podkładek do zębatek Systema - gumka Hop-Up wykonana z czarnego silikonu Guarder - akumulator Stick 10,8V 1400mAh Intellect Ciekaw jestem ile FPS osiągnie mój kałasz, nie chciał bym się zawieźć, ponieważ naprawdę sporo na modyfikacje "wybuliłem" trywialnie określając ;-) . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 Pozdro... 460fps w szturmówce... Quote Link to post Share on other sites
SwideR Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 nie wiem czy szkielet gearbox to wytrzyma... w kazdym badz razie napewno bedzie cie czekac kiedys jego wymiana ;/ Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 Bateria też na długo nie starczy 8-) A gb raczej szybko strzeli. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 A do łożysk kulkowych nie dawałbym nic powyżej M120. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Prawda jest taka.. nie wiem na jakich miejscówkach wy gracie.... ale dla mnie 350fps (właśnie AKS74un VFC) stockowe + precka + dobrej klasy HU( G&P) daje rade 8/10 celnego na 40m Jak tak patrze.... to przeraża mnie ten wyścig zbrojeń :/ Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted March 22, 2007 Author Report Share Posted March 22, 2007 (edited) Sop-Pel może masz rację, w zupełności wystarczy 350 fps, ale z ciekawości przeprowadziłem tuning, chcałem sprawdzić jak to będzie z osiągami. Okazało się wyśmencie ( 488 FPS, ok. 60 m zasięgu skutecznego ) naprawdę nieźle. Teraz zobacze czy mi się coś nie posypie ;-) P.S Sop-Pel chodzi o długiego AKS-74, nie skróconego ( długi ma słabszą sprężynę = ok. 320 fps. Edited March 22, 2007 by AKS-74 Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Jakiego springa dałes? m130 czy m140? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 sprężyna główna M140 Systema Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted March 26, 2007 Author Report Share Posted March 26, 2007 Kazik mam do Ciebie wielką prośbę:) A więc gdzie zdobyłeś oryginalne drewienka do AK-74, są śliczne :-P Bardzo Cię proszę o pomoc Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 AKS-74 Trojanus ( pewien bardzo miły człowiek z Litwy ) posiada czasem. Ja kupiłem komplecik niedawno ;) Jak byś chciał zdjęcia to na PW. Ostatnio pisał, że wstrzymuje sprzedaż na allegro, bo ma kłopoty z zdrowiem. Mam już drewno, magazynki z baterią idą z HK a AKS-74 jeszcze nie. heh. :F Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted March 26, 2007 Author Report Share Posted March 26, 2007 No więc prosiłbym te zdjęcia marys na PW. Swoją drogą muszę podbić do tego Trojanusa i zapytać czy ma i czy mógłby mi jakoś poza allegro sprzedać czy coś. Tylko nie wiem macie jakiś kontakt do niego?? Będę bardzo wdzięczny Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 napisz do niego maila przez allegro: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=5085643 (i proponuję zakończyć offtopa) Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted March 27, 2007 Author Report Share Posted March 27, 2007 No k.... napisał mi, że w czwartek wyjeżdża do Austrii na dwa lata żeby zarobić i nie może mi pomóc :cry: I takie pytanie. Ma ktoś może do sprzedania tak okładziny, kazik, marys wy nie sprzedajecie. Moge dać do 120 zł bo mi bardzo na nich zależy Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted July 7, 2007 Author Report Share Posted July 7, 2007 (edited) No i poszło ;-) , w trakcie strzelanki mi szkielet GB strzelił :lol: Silnik Magnum też teraz idzie do wymiany, gumka HU, komora HU, lufa i łożyska... Zrobiłem sobie też kable z linki miedzianej, świetna przewodność. Właśnie zamówiłem te rzeczy: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1755 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2461 http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=671 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=923 http://www.madonion.eu/wyswietl_produkt.ph...dc035dd78379901 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...03_srch_bearing No i batka taka sama tylko nowa, Intellect 10,2V 1400mAh Pozdrawiam AKS-74 Edited July 7, 2007 by AKS-74 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 7, 2007 Report Share Posted July 7, 2007 yyy nawalił ci gearbox?? tzn co się dokładnie stało? Silnik Magnum systemy zajechałeś?? Jeżeli możesz to zrób zdjęcia pęknięć... BTW gumka prometeus'a (vel LAY LAX'A) jest do chrzanu... Quote Link to post Share on other sites
AKS-74 Posted July 9, 2007 Author Report Share Posted July 9, 2007 GB nie pękł, jeżeli nawet to są mikroskopijne pęknięcia, zrobie zdj jak dorwie aparata, ten Gb się poprostu zużył, cały czas trzeszczał aż w końcu coś w nim "strzeliło" i postanowiłem wymienić, a silnik również się zużył, zmiany napięcia go wykańczają (10,8v), być może to wszystko się stało, że na tą strzelankę lekkomyślnie włożyłem m160 :lol: Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts