Sekal Posted September 8, 2003 Author Report Share Posted September 8, 2003 Słuchajcie, a teraz następna kwestia. Wczoraj kolega zapytał się mnie jak to jest z tym naszym prawem, czy można nosić nóż na wierzchu na mieście czy też nie? Niedawno kupił sobie spodnie wojskowe i chce do pasa doczepić sobie nóż z pochwą - czyli będzie na wierzchu, będzie dobrze widoczny. Boi się, że jak wyjdzie na miasto to zgarnie go policja. Szczerze mówiąc nie wiedziałem za bardzo co mu na to odpowiedzieć. Jak to jest z tym naszym prawem chłopaki? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 8, 2003 Report Share Posted September 8, 2003 mozna. zakazane jest tylko posiadanie ostrzy ukrytych w przedmiotach nieprzypominajacych broni. ale i tak policja sie moze czepiac "dla zasdy" - "a po co Ci to" itd... niech sie liczy z legitymowaniem, gadaniem itp... na komende chyba go nie wezma :? Quote Link to post Share on other sites
S3_Max Posted September 8, 2003 Report Share Posted September 8, 2003 Oj wydaje mi sie że wezmą. Ja bym zabrał na miejscu policjanta. I jeszcze przetrzymał kilka godzin. Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted September 8, 2003 Report Share Posted September 8, 2003 Jest przepis, ze mozna miec przy sobie noz z ograniczeniem do ilustam cm, cos kolo 20 ale pojecia nie mam ile to bylo... Quote Link to post Share on other sites
S3_Max Posted September 8, 2003 Report Share Posted September 8, 2003 Nie ma takiego przepisu. Skąd Ty takie bzdury bierzesz? Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted September 8, 2003 Report Share Posted September 8, 2003 Oczywiście, że nie ma. Jest tylko ograniczenie dotyczące "ukrytego ostrza". Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted September 8, 2003 Report Share Posted September 8, 2003 Lata temu byla o tym dysputa na gurpie dyskusyjnej bronpalna@netla.pl i mowie co z tego pamietam, moze cos sie zminilo, nie upieram sie przy tym... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 8, 2003 Report Share Posted September 8, 2003 Jest przepis, ze mozna miec przy sobie noz z ograniczeniem do ilustam cm, cos kolo 20 ale pojecia nie mam ile to bylo... 20cm - przepis obowiazujacy "w komunie" a wiec od prawie 15 lat nieaktualny :) Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted September 8, 2003 Report Share Posted September 8, 2003 No to mowilem dobrze, tylko nieaktualnie troche :] No ale nie strzelajcie, myslalem, ze to bardziej aktualne jest :] Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted September 9, 2003 Report Share Posted September 9, 2003 Niedawno kupił sobie spodnie wojskowe i chce do pasa doczepić sobie nóż z pochwą - czyli będzie na wierzchu, będzie dobrze widoczny. Boi się, że jak wyjdzie na miasto to zgarnie go policja. Jak bedzie tak paradowal po miescie to predzej z czubkow sie beda nim interesowac a dzieci pokazywac palcami ;) (bez urazy). Normalnie mozna miec przy sobie nawet maczete - nie ma problemu. Bylem rewidowany kilka razy (no moze troche wiecej) i nigdy nie skomentowano, ze mam przy sobie noz - poza jednym faktem - ja nie utrudniam chlopakom roboty, nie komentuje zatrzymania do sprawdzenia itp Ja wiem jaka oni maja prace i poki wychodzi sie do nich frontem to sa w porzadku (no chyba, ze ktos ma ochote zgrywac chojraka albo powie "a nosze te noz bo to dla obrony"). Quote Link to post Share on other sites
PAT_Pinky Posted September 13, 2003 Report Share Posted September 13, 2003 Inna sprawa ze od noszenia po miescie to sa scyzoryki i multitoole. Chociarz znam jednego co chodzil z mieczem na plecach po ulicach mojego miasta i go nie zgarneli :lol: :lol: Moze dlatego ze Sapkowski nie byl slynny. Quote Link to post Share on other sites
Sekal Posted March 23, 2004 Author Report Share Posted March 23, 2004 Słuchajcie, noże Muela są naprawdę dobre. Mam taki Mirage, długość 200 mm - jest niezły Quote Link to post Share on other sites
Benrey Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Co sądzicie o tym nożu: http://military.pl/s/m/NG100617.html :?: Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Co sądzicie o tym nożu:http://military.pl/s/m/NG100617.html :?: Za Glocka dałbym maksimum 70-80 złotych. Wtedy jest dobry jak na swoją cenę. Quote Link to post Share on other sites
grzechu Posted January 20, 2005 Report Share Posted January 20, 2005 Hmmmm! Ja mam CRKT m16 Zytel. Jest to nóż składany ale jest zadziwiająco wielofunkcyjny! No raczej na polowanie się nie nadaje ale jako nóż przyboczy do "złotej rączki" nadaja się jak cholera! g. Quote Link to post Share on other sites
Benrey Posted January 20, 2005 Report Share Posted January 20, 2005 Wiem Na military.pl jest drogi. Ale u mnie w sklepie można go kupić jakoś za niecałe 100 zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts