hegemon Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Witam Mam taki dylemat! Mianowicie zamierzam zrobic sobie kolbe ramową do aks74 i niewiem czy dalo by sie jakos zestalic 2 kawalki ramy bez spawania?? niemam dojscia do zadnego spawacza a plany mam ambitne :) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 nie widzę innej opcji jak spawanie. Nie chcesz mi powiedzieć ze w Mysłowicach nie ma spawacza?! Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted March 23, 2007 Author Report Share Posted March 23, 2007 gdzies jest napewno miałem na mysli znajomego spawacza :) ale z tego co wiem to rzemieślnicy niechetnie podejmuja sie takich błachych spraw a jezeli juz to za kosmiczna cene!! Chodziło mi raczego o jakies kleje do metalu albo "zimne spawy" Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 23, 2007 Report Share Posted March 23, 2007 Hegemon Żadne kleje nie pomogą... musisz spawać... ew. zgrzewać ale na to trzeba mieć specjalnie przygotowane półfabrykaty Możesz spróbować jakichś nitów malutkich... przynajmniej zeby zrobić stopke ale zawias z ramą musisz spawać Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
hegemon Posted March 23, 2007 Author Report Share Posted March 23, 2007 no to nici :/ trzeba bedzie dać zarobic jakiemus spawaczowi:/ Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=29251 Poszukaj na allegro tego lutu Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 kolba ma być ze stali czy alu? Weź to pod uwagę. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 kolba ma być ze stali czy alu? Weź to pod uwagę. Ehhh Amerykańskie spoiwo AlumWeld - lut twardy pozwalający na proste łączenie wszystkichstopów aluminium w tym duraluminium, siluminium a także ZnAl, oraz stali i stali ocynkowanej. Łączy się z cyną co pozwala na połączenia kombinowane z miedzią, mosiądzem, brązem itp Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 Arafat... a jaka jest wytrzymałość takiego spojenia? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 24, 2007 Report Share Posted March 24, 2007 Osobiście nie testowałem, skontaktuj się z gościem który pisał w topicu do którego dałem link Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts