Ivanhow Posted September 10, 2003 Report Share Posted September 10, 2003 Witam, mam problem z Berettą firmy KJ Works. Co kilka strzałów wypuszcza cały gaz. Czy znacie sposób, zeby to naprawić albo gdzie to naprawić. Mieszkam w W-wie więc jak ktoś zna serwis lub zakład rusznikarski w tej okolicy to będę wdzieczny za namiary. A moze ktos z was, sam sie pozbył takiego problemu. Przypuszczam, że problemem jest zawór w magazynku. P.S. tak poza tym , moja przebija z 10m puszke po piwie na wylot :) Link to post Share on other sites
Chopin Posted September 10, 2003 Report Share Posted September 10, 2003 Dzizyyyyssssssss krajst... Człowieku, to się nazywa syfon, kup se magazynek TM'u i daj ludzim spokój albo poczytaj se forum! Link to post Share on other sites
Hornet Posted September 10, 2003 Report Share Posted September 10, 2003 to się nazywa syfon, kup se magazynek TM'u a jesteś pewien czy to pomaga, zdaje się że na forum juz ktoś robił taki eksperyment i Berettka dalej miała syfony !!! postaram się znaleść ten post i go tu zacytować Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted September 10, 2003 Report Share Posted September 10, 2003 O magazynku tm pisał hyba Ritter, a kto inny napsiał "beretka kj works(stti) - unikaj jak ognia". Link to post Share on other sites
Ritter Posted September 11, 2003 Report Share Posted September 11, 2003 Cóż, nie wiem czy magazynki z TM pomogą. Nie muszą. Damien z Gorylas miał jakiś rok temu beretkę STTI, która bardzo lubiła syfonować. Niezależnie od tego jakiej firmy magazynek był w środku... :| Nie ma lekko. Trzeba się przyzwyczaić do tego, że gazowce są awaryjne... A właściwie to chyba zakładać to już w momencie kupna... :| - Link to post Share on other sites
Ivanhow Posted September 11, 2003 Author Report Share Posted September 11, 2003 Wczoraj rozebrałem Berette i przeprowadzałem eksperymenty. Moim zdaniem to nie magazynek jest odpowiedzialny za syfonowanie. Doszło do tego , ze nie moglem oddać nawet jednego strzału. Gaz uciekł jak tylko przycisnąłem spust. Długo sie przyglądałem mechanizmowi i stwierdziłem, że blaszka naciskająca zawór w magazynku , chyba nie zawsze sie cofa a własciwie pozostaje w pozycji ogni atak długo jak trzyma sie palec na spuście. Nie wiem czy to dobre spostrzezenie ale mam wrazeni e, ze jest mało precyzyjnie wykonana (luzy). Tak czy owak, chyba pozostawie Berette jako ładna replike broni na regale i kupie sprzęt na CO2. Tak nawiasem mówiąc, juz oddawałem magazynek do naprawy i nic się nie zmieniło. To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że syfonowanie jest spowodowane czyms innym niz magazynek. Link to post Share on other sites
Szakal_Pyton Posted September 24, 2003 Report Share Posted September 24, 2003 Witam Czy możecie podać co to za model tej beretty a jak sie da to linka do jakiegoś sklepu gdzie ona jest ??? Dzięki Pyton Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted September 24, 2003 Report Share Posted September 24, 2003 Standardowa 92f z KJ Works http://military.pl/cgi-bin/milshop/ST118.html czarna m9 metalowa z KJ Works http://military.pl/cgi-bin/milshop/ST122.html Srebrna 92f z KWC http://military.pl/cgi-bin/milshop/k117.html czarna 92f z TM ( moim zdaniem najlepsza ) http://www.firearms.pl/MainFrame.asp?TempCheck=true Wszystkie wyżej wymienione mają blowback ( gazówa bez BB to nie jest to :wink: ) Link to post Share on other sites
restif Posted October 15, 2003 Report Share Posted October 15, 2003 pozwolę sobie wtrącić słowo do dyskusji o berettcie metal z KJW: otóż posiadam takąż od paru miesięcy i na początku również działała wręcz tragicznie, co parę strzałów następował syfon, przy szybkiej serii zamarzał zaworek, zamek nie cofał się do końca i nie przeładowywał kulki... już prawie się zniechęciłem, ale przyszło mi do głowy, żeby wypróbować inny gatunek gazu - wcześniej ładowałem gana kupionym razem z nim gazem Power Bonbe (pisownia oryginalna na puszce :-). Załadowałem do maga porządny Green Gas i to okazało się strzałem w 10, beretka dostała poważnego kopa, zero syfonów i zamarzania (wywaliłem szybką serią pół magazynka i nic), przeładowuje się za każdym razem i w ogóle strzela aż miło. Aha, jedno ładowanie gazu wystarcza teraz na ok. 2,5 magazynka (wcześniej ledwo-co starczało na 1 magazynek...) Tak więc jeśli macie problemy z tym ganem, warto zainwestować w dobry gaz. Pozdrawiam wszystkich. Link to post Share on other sites
SouthMan Posted November 5, 2003 Report Share Posted November 5, 2003 Yo, mam pytanko, czy ta beretta KJ z military jest 100 % metal ? Wnętrze, zewnętrza część ? Wiem że KJ robi beretty M9 Metal Version ale nie są one w całosci zrobione z metalu, w większości ale nie w całości. Mam na oku Full Metal Beretta ale bym musiał sciągać z RW i 90 zeta różnicy. A military na miejscu, tzn w kraju. Najlepiej jakby wypowiedział się ktoś kto ją rozbierał z zna guna od deski do deski ~~ Link to post Share on other sites
restif Posted November 6, 2003 Report Share Posted November 6, 2003 Z metalu jest: szkielet, zamek, lufa zewnętrzna (wewnętrzna też, ale to standard), magazynek i duperele w stylu spust, kurek, a w środku wszystkie żerdki, prowadnice, dźwignie itp. Z plastiku są właściwie tylko okładziny na chwycie i parę części mechanizmu, w tym tłok i jego obudowa. Metal oryginalnie jest w kolorze ciemnoszarym, ale ja rozebrałem swojego gana na części pierwsze i polakierowałem go czarną emalią w areozolu, co nadało mu b. realistyczny wygląd :D pozdrowienia Link to post Share on other sites
kazik_ Posted November 16, 2003 Report Share Posted November 16, 2003 (...) Metal oryginalnie jest w kolorze ciemnoszarym, ale ja rozebrałem swojego gana na części pierwsze i polakierowałem go czarną emalią w areozolu, co nadało mu b. realistyczny wygląd :D pozdrowienia 2 pytania: 1 - nie wiesz moze czy malowanie broni nie narusza umowy gwarancyjnej? chociaz to w sumie odnosi sie pewnie do kazdego modelu asg, mozna go pomalowac bez strachu ze nie uznaja gwarancji? 2 - farba nie schodzi? chodzi mi glownie o srebrna lufe ktora jest zdaje sie najbardziej narazona na "zdrapke" Link to post Share on other sites
restif Posted November 20, 2003 Report Share Posted November 20, 2003 prawdę mówiąc nie zastanawiałem się nad tym, teoretycznie można by to podciągnąć pod "samodzielne przeróbki" ale z drugiej strony sprzedawca musiałby wykazać, że uszkodzenie powstało właśnie z powodu pomalowania repliki (co jest możliwe, np. zakleisz lakierem jakąś szczelinę czy prowadnicę). Jeśli wykona się malowanie starannie, tak żeby emalia nie dostała się tam gdzie nie trzeba, to nie powinno być problemów. co do schodzenia emalii to istotnie trochę się Beretka przeciera na krawędziach i na lufie, ale to jedynie nadaje jej jeszcze bardziej bojowy wygląd :D pozdrowienia Link to post Share on other sites
SouthMan Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 (...) Załadowałem do maga porządny Green Gas i to okazało się strzałem w 10, beretka dostała poważnego kopa, zero syfonów i zamarzania (...) Ja mam jeszcz jdeno pytanko, przy jakim gazie wszystko było w nomie ? American Eagle z military był by dobry ? Mam jakiś gaz i czasem robi syfona a mnie to bardzo wkurza :evil:. Poprzedni właściel mówił że mu nigdy nie syfonowala, gaz jest winny ??? Link to post Share on other sites
kazik_ Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 american eagle w rzadnym wypadku. jesli juz to: - "toy jack top (new power green gas)" / "stti gaz do blow back XXXml."- do znalezienia na tajgunie i military, ja nie uzywalem ale ponoc sprawuje sie calkiem dobrze (chociaz prawde mowiac na zdjeciach z military i z tajguna wygladaja inaczej :P) - "super power green gas" - nie wiem jakiej firmy, ale kupowalem go jakies pol roku temu na military.pl . dziala bardzo dobrze. Link to post Share on other sites
kazik_ Posted November 24, 2003 Report Share Posted November 24, 2003 jakby kogos to jeszcze interesowalo to oto stanowisko military.pl: Witam Pomalowanie modelu nie oznacza utraty gwarancji, pod warunkiem że nie będą przerabiane żadne elementy tego modelu. Maciej Lipiński Link to post Share on other sites
GUNIEK Posted November 25, 2003 Report Share Posted November 25, 2003 od poniedziałku mam berette KJ WORKS METAL M9, którą ładuję gazem TOP POWER made in taiwan, kupionym w military.pl, i z moich obserwacji wynika że jedno ładowanie starcza na niecały magazynek. Ponieważ jest to mój pierwszy gun, nie wiem czy jest to kwestia syfonowania, czy też gaz nie jest najlepszej jakości. Jeśli ktoś z was korzystał z tego gazu, niech podzieli się swoimi uwagami. Pozdrawiam wszystkich Link to post Share on other sites
kazik_ Posted November 25, 2003 Report Share Posted November 25, 2003 na poczatku magazynki maja mniejsza pojemnosc, miejmy nadzieje ze niedlugo ci sie magazynek "wyrobi" (mi teraz ladowanie starcza zazwyczaj na 2 magi max 2.5). proponuje tez przy okazji przeczytac temat o tym czy nalezy zostawiac gaz w magazynku czy nie (w sumie decyzja nalezy do ciebie bo zdania byly podzielone :) ) http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=774 - to ten temat o trzymaniu gazu w magazynku Link to post Share on other sites
Recommended Posts