cooler404 Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Witajcie! Na specshopie pojawily sie strzelby od Maruzena! M870: http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...tq4fhiivc4tbhr5 M1100: http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...tq4fhiivc4tbhr5 Cena konkurencyjna w porownaniu do Benelli TM Piszcie tutaj swoje spostrzezenia, fakty i opinnie zwiazane z tymi strzelbami. I prosze nie gdybac!!! Ja odrazu mam kilka pytan: 1. czy zasada dzialania jest podobna jak w tm, czyli czy ma kilka luf, czy wszystkie kulki wchodza do 1? 2. czy to ma hopa? 3. czy osiagi sa przyzwoite i czy generalnie warte sa swojej ceny? :-P Mi juz slinka cieknie na sam widok... :-F Pozdrawiam Tomek p.s. nie mam polskich znakow poniewaz mam explorera w wersji angielksiej :lol: Quote Link to post Share on other sites
Sniper_SpecSquad Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Oby dwie repliki wyglądają poprostu BOSKO... Choć mnie do gustu podchodzi bardziej na krótsza wersja, czyli M870... Ale dołączam się do tematu z pytaniem: czy owe repliki mają funkcję "rapid fire" ?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Zaraz się okaże. Jak tylko je zobaczyłem od razu zamówiłem M870. M1100 to strzelba automatyczna :). A ja wolę pompki więc wziąłem pompeczkę. Napiszę coś jak przyślą- powinna być w piątek maks bo wziąłem kurierem. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
cooler404 Posted April 18, 2007 Author Report Share Posted April 18, 2007 no to poszlooooo! status: niedostepny kolega wykonal telefon i uslyszal: '' niestety dopiero w czerwcu '' Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 jesli nadal sa robione tak jak wczesniejsze maruzeny to raczej zeby cos z nich bylo to trzeba sie troche nameczyc. Powodem jest predkosc wylotowa (bede tu mowil glownie o 870, gdyz pare lat temu chcialem go kupic wiec zbieralem o nim troche info.). O ile przy jednej kulce predkosc jest w miare ok, tak przy juz wiekszej ilosci zasieg drastycznie spada. Podobno mozna sobie z tym latwo poradzic skracajac wezyk prowadzacy gaz z zbiornikow ( na stopce kolby ) do shella ( wezyk jest prawie tak dlugi jak kolba ), skracajac go zwieksza sie FPS'y co za tym idzie zasieg. Poza tym mozna zamontowac adapter do CO2 : http://www.airsoftcommunity.co.uk/gallery/...m=351&pos=9 M870 ma jedna lufe, przypuszczalnie M1100 tak samo. Wiadomo ze strzelby uzywa sie glownie do CQB, ale milo by bylo gdyby rownie z w lesie dalo sie nia strzelac na chociaz te 30 m. BTW. M870 jest przepiekny ;-) Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 19, 2007 Report Share Posted April 19, 2007 Po załadowaniu kilku kulek prędkość ta nieznacznie spada, jednakże biorąc pod uwagę przeznaczenie repliki - CQB - nie nie powinniśmy sie tym martwić. Nieznacznie spada? Chyba wolne żarty. Spada na łeb, na szyję. Replika pod względem wyglądu plasuje się w czołówce, ale niestety zupełnie nie nadaje się do zabawy ze względu na swoje mierne osiągi. Na jednej kulce jest słaby zasięg, na 3 mierny a na większej ilości zazwyczaj lot kulek kończy się za lufą. Hop-up jeśli nawet gdzieś tam jakiś jest to nie jest regulowany, chociaż w trakcie strzelania nie zauważyłem obecności takowego. Kulki ładuje się w shells'y, gaz do zbiornika z tyłu. Tyle kulek ile załadujesz, tyloma strzelasz. Ale więcej niż jedna to już przesada. Ogólnie jeśli miałbym polecić to... odradziłbym. Więcej pożytku przyniesie kupienie CA870 Maruzena sprężynowego czy też któregoś z produktów Marui. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 19, 2007 Report Share Posted April 19, 2007 Zgadzam się, dodatkowo maruzen mógł się postarać i zrobić większe zawory przystosowane chodź by do red gazu ( na takie spadki mocy red gaz był by rozwiązaniem). Zbieranie łusek też nie jest za ciekawe, mogli by zrobić maga jak w przypadku SIG'a 90. Z tego co wiem to maruzen nie robi zbyt mocnych zaworów, nie wiem ile w tym prawdy, zawsze jest wmasg :) I można pokombinować co by lepiej się działo ;) Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted April 19, 2007 Report Share Posted April 19, 2007 na wypadajace luski jest metoda - woreczek ( oczywiscie nie doslownie ) zamontowany przy oknie wyrzutnika Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Montuje się coś takiego jak w poniższym linku do MP40 - można samemu zrobić, albo poszukać. http://www.modelguns.co.uk/images/MP40catcher2.jpg Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Dzikki ma rację. Giwerka nie wymiata osiągami- na jednej kulce całkiem fajnie ale powyżej dwóch lub trzech to już przesada. Kulki wypadają z lufy. Spróbuję sposobu ze skracaniem wężyka chociaż jeszcze nie wiem o co w nim chodzi.Przeładowanie shot guna jest piękne i klimatyczne. Gazożerność olbrzymia - przynajmniej u mnie :). Ale ja np. polecam wszystkim maniakom pompek :). Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 A mógłbyś skrobnąć jakąś reckęi wrzucić duuużo fotek? ;> Quote Link to post Share on other sites
mantiz Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 I audio z przeladowania :P Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Da się zrobić ale dopiero w weekend bo chwilowo jestem bez cyfrówki :). Recka będzie. Jutro go rozbiorę i sprawdzę obecność HU i tak dalej. Pozdrawiam! Audio też będzie :D Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 Jak będziesz zajmował się wężykiem to go skróć. Możesz dobrać średnicę nowego ze sklepu akwarystycznego. Tam z tego co pamiętam liczy się też fi zaworów, które jest dość małe. Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 (edited) http://www.airsoftklub.sk/clanok.php?id=46 recka m1100 po jakimś nie fajnym języku ale fotki są :???: i jak dla mnie cienko się prezentuje Edited April 22, 2007 by sweety_killer Quote Link to post Share on other sites
macbeer Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Ta recka jest po słowacku... można poznać po .sk na końcu strony :) Quote Link to post Share on other sites
kuropatwa Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Niewiem czego tam nierozumiecie ale dobra :P W kazdym razie sobie troche chwalą Mnie interesuje teraz tylko czy warto kupic czy po załadowaniu 5 kulek bedzie dzialać bo jeśli sie nie myle to powinno być tak że wylatuje jedna kulka i tak do pięciu razy potem przeładowujemy i spowrotem to samo A z tego co mówicie to wychodzi że cały nabój naraz wylatuje a raczej chce wylecieć to jak z tą mocą na paru kulkach bo jakos neidowieżam w te wylatywanie z lufy Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Wszystkie zaladowane kulki wylatuja z naboju naraz. po przeladowaniu pusta luska wypada przez wyrzutnik a nowa jest wprowadzana do komory. Quote Link to post Share on other sites
kuropatwa Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 (edited) A co z mocą jak wylatują wszystkie ? Lataja jak AEG CA albo TM czy krócej ( prosze o szczegóły a nie odpowiedź " tak krócej " ) Nie mogłem wyedytować I co tam jest metalowe z body Poprzednei posty nieważne Powiedzcie mi co trzeba zrobic by poprawić osiagi Edited May 21, 2007 by kuropatwa Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 kupić inną ;-) a tak poważnie to chyba najlepsze rozwiązanie. Od razu mówię nie miałem i nawet nie dotykałem ,ale znajomy ex właściciel takowej zabawki mówi ,cytuje "nie warta 15zł" ;-) a co do tuningu to nie sądzę ,że uda ci się jakoś sensownie zwiększyć moc Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Dokładnie - kupić inną. Lub pobawić się z adapterem na CO2 i liczyć na wytrzymałość zaworów. Skrócić wężyk. Aha a tak przy okazji - to odpowiedzi na twoje pytania padły powyżej, szkoda że czytanie to taka trudna sztuka. Quote Link to post Share on other sites
kuropatwa Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 A nie wieccie ile da te skrócenie wężyka i rozwiercenie lub wymiana zaworów na bardzie przepustowe ? Bo co2 to troche bez sensu Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 Bez sensu? Jakbyś poszukał na forum to jest jeszcze temat o przerabianiu wzmiankowanych strzelb. Po drugie warto samemu poszperać po sieci. Ogólnie te repliki oznaczają jedno - dużo dłubaniny. Kto kupił sam ściągnął ją na swoją głowę. Quote Link to post Share on other sites
kuropatwa Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 czy ja wiem czy rozwiecenie zaworow i weżyk to duży problem Mnie interesuje jak to zrobic ! Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 Po drugie warto samemu poszperać po sieci. dokładnie ;-) I nie rozumiem o co ci chodzi z rozwiercaniem zaworów...co najwyżej można wymienic je na takie o zwiększonej przepustowości ,ale nigdzie takich nie widziałem i dlatego twierdze że to bez sensu.Moim zdaniem lepiej dołożyć 300zł i kupić remingtona 870'tke od GP ,calutka metalowa,400 fps i bardziej ekonomiczna bo nie musisz bulić za GG Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts