kuropatwa Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 Kiedy mnie sie właśnie o gaz rozchodzi Słyszałem że ludzie lekko powiekszaja dziury w zaworach Kupie jak się rozwali ten powiększony a gdzie ja taki dostane to niemam pojęcia Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 Słyszałem że ludzie lekko powiekszaja dziury w zaworach ciekaw jestem jak :wink: Kupie jak się rozwali ten powiększony a gdzie ja taki dostane to niemam pojęcia może głupi jesem ,ale nic z tego nie zrozumiałem ;-) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 (edited) lol robi sie zabawny temat :) coprawda tych gazowych nie widziałem jeszcze na oczy ale kuropatwa powiem ci że ze springiem remingtona 870'tki mniej będzie kłopotów : nie martwisz sie o szczelność układu - że Ci syczeć bedzie z zawora :D, wydajesz tylko na kulki - mniejsze koszty exploatacji , nie musisz za sobą zbierać shellsów , i masz bez kombinowania te 400fps co jest dobrym wynikiem, wydaje mi sie że z magazynkami chyba tez wydajniej bo 1 shels 12zł i tylko 1 strzał a w magu g&p masz za 50zł 22 strzały ...jak poszukasz to znajdziesz większe magi - więcej kulek mieszczą a są chyba tańsze od tych małych (ps: miałem okazje macać/strzelać z remingtona z asgshopa bo kumpel kupił i powiem że warto se sprawić takie cacko jeśli chcesz shotguna właśnie- bardzo przyzwoity kawał springa) sweety_killer .......ja też nie czaje o co kaman :D jest nas 2 Edited May 24, 2007 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 25, 2007 Report Share Posted May 25, 2007 Taaa, M870 Maruzena/G&P... Strzela jedną kulką, ma paskudny wystający magazynek (tak, wiem, że można kupić krótki, niemniej to nadal magazynek w pump-action), nie pluje shellsami... Realistic, isn't it? ;) Quote Link to post Share on other sites
kuropatwa Posted May 25, 2007 Report Share Posted May 25, 2007 to musi być gaz bo mnie się o łuski rozchodzi i kilka kulek Po jaką cholere zmieniać aega na sprężynke :P ja już kupiłem m1100 Tylko zastanawiam się co prócz weżyka zrobić szukalem w necie i wiem ile uciąć ale nic prócz tego i zakupu na redwolfie tuningu nei znalazłem Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted May 25, 2007 Report Share Posted May 25, 2007 (edited) hmm narzekasz że Gp jest mało realistyczne....bo strzela jedną kulką? breneka? ;-) z magazynkiem faktycznie masz racje szkoda że sheli nie zrobili ,ale i tak wole fullmetalową Gp z magazynkiem i 400fpsami i niż plastikowego maruzena co strzela na 10m.A co do łusek to dla mnie pomysł jest chu.... będziesz zbierał? ;-)na dodatek tanie nie są a łatwo zgubić i z tego co słyszałem to osiągi są tragiczne ,dla tego moim zdaniem lepiej kupić porządnego springa niż plastikowego gaziaka z którym będziesz się bawił w nieskończoność i tak będzie strzelał bliżej niż plujesz Edited May 25, 2007 by sweety_killer Quote Link to post Share on other sites
kuropatwa Posted May 25, 2007 Report Share Posted May 25, 2007 Łuski to ja sobie poradze zakładajac zbieracz - pojemnik ;P to ma byc jako 3 braoń Osiągi da sie poprawic i juz pisze któryś post żeby wreszcie sie dowiedzieć jak a wy mi tu gadacie w kółko to samo Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Igor, niektórzy bardziej cenią sobie realizm niż moc/rozwiązania praktyczne/kijwieco... Quote Link to post Share on other sites
kuropatwa Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Kupiłem m1100 Strzelba po prostu boska :D A zasieg nie jest taki tragiczny można załadować do łuski aż 10 kulek i leci na jakieś 15 m za to jak załaduje 5 to i do 30 doleci ale nie mieżylem dokładnie Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 (edited) Igor, niektórzy bardziej cenią sobie realizm niż moc/rozwiązania praktyczne/kijwieco... żle mnie oceniasz ;-) dawno już zrezygnowałem z klasycznego airsoftu ,ale moim zdaniem bez sensu jest kupowanie czegoś co sie do strzelania nie nadaje i na scianie też paskudnie wygląda ;-) dla tego w tym przedziale cenowym ja wybrałbym springa od G&P bo i postrzelać się można i na scianie prezentować się będzie o wiele lepiej od maruzena ;-) ale jak miał bym więcej gotówki to wziołbym 870'tke tanaki :wink: 360fps,łuski-shele,full metal i tu możemy mówić o realiżmie Edited May 29, 2007 by sweety_killer Quote Link to post Share on other sites
clown Posted May 31, 2007 Report Share Posted May 31, 2007 http://youtube.com/watch?v=ldRYiTr1iD8 Quote Link to post Share on other sites
kuropatwa Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 czy w polsce jest gdzieś dostępny zawór ten koło spustu ? Taki wzmocniony Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 (edited) Oba można ładować CO2 po wymianie wężyka na paintballowy (krótki). Niestety gun nielubi tego i stopniowo pogarsza się kultura pracy. Co do M1100 to zacina sie jak strzelamy zbyt nerwowo. Żeby to wyeliminować ,trzeba pozaokrąglać krawedzie mech. wewn. Gun strzela z jednej lufy a kulki są trzymane w łusce przez dwie gumki podobne do hop-upowych. Co do części to na redwolfie można dostać pełen asortyment częśći tuningowych w tym wzmocnione zawory i stalowe elem. mech. czy nawet metalowe body... Jednak gun i tak nigdy niebędzie się nadawał do walki w otwartym a nawet zurbanizowanym terenie... Za to ,to świetny Lansweapon (szczególnie M1100) ,idealny na 3-ci gun w arsenale... ... Jak każdy Maruzen :-F ... Edited June 6, 2007 by chaota Quote Link to post Share on other sites
kuropatwa Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Tak szczerze mowiac to w budynku neizastąpiony jeden strzał leci pare kulek Troche go sprobowalem i musze powidzieć że zadowolony jestem mimo zasiegu kolo 35 m do tego pistolet i jakaś snajpera albo mp5 i jest bardzo ładnie Quote Link to post Share on other sites
kuropatwa Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Moge napisać pare informacji po miesiecznym strzelaniu m1100 zawiera nieregulowany hop up. Ma zasieg troche mniejszy niż aeg przynajmniej moj model po skróceniu wężyka od gazu miesci sie 10 kulek do łuski Sama strzelba jest boska z tym że w terenie zielonym strasznie nieporęczna PS Jak ktoś chce kupic to zapraszam mam swoja do sprzedania poniewaz musze mieć emke :( wymogi w druzynie Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted June 24, 2007 Report Share Posted June 24, 2007 Ten zasięg "prawie "AEGa to mam rozumieć na jednej kulce? Tak dla upewnienia, bo chwilę potem pisałeś o 10ciu kulkach ;) A skrócenie wężyka dużo dało? Quote Link to post Share on other sites
kuropatwa Posted July 30, 2007 Report Share Posted July 30, 2007 zasieg prawie jak w aegu na 8 kulkach... Na jednej zreszta podobny chociaz troche dalej Wężyk dodał pare metrów z 5 może Aha jak ktos chce kupić tą strzelbe zapraszam śmiało do mnie gg 1292075 513042969 cd-rom@wp.pl Sprzedaje bo chce sobie z wgc zabaweczke sprowadzić Quote Link to post Share on other sites
kuropatwa Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 Czy ktos moze mi powiedizeć które części mechanizmu wew. trzeba wyszlifować bo mam zamair to zrobić jako że nei udaje mi sie sprzedać strzelby to moze troche ją podciągne Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Jakiej długości jest nabój do tej strzelby? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted January 11, 2008 Report Share Posted January 11, 2008 No to Spec przecenił kolejną strzelbę no cóż... dolar tani jest, a Spec robi ładną konkurencję ASGshopowi w dziale szotganów. Chyb ty Kiwi pisałeś, że ASGshop zarzekał się o sprowadzeniu wszystkich cześci do Świni, Spec powoli zaczynać mieć coraz więcej i na pewno będzie tego więcej, bo wiem że będzie jeszcze stała kolba (190zł) i RIS (250 zł), a ino ceny konkurencyjne ;) PZDR Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 (edited) Po wakacjach zamierzam kupić sobie M870 maruzena w wersji drewnianej (jest po prostu przepiękna 8) ), na początku chciałem M1100, bardziej podchodzą mi samopowtarzalne, ale zdecydowałem się na M870 bo się nie zacina (podobno), jest tańsza i ma więcej możliwości tuningu. Moje pytanie brzmi: czy ktoś wie gdzie można kupić do tego metalową lufę 15 cali z metalowym magazynem produkcji VFC (widziałem na ich stronie). Nigdzie nie moge znaleźć, widziałem tylko metalowe body tejże firmy na wgc. Edited January 14, 2008 by lemonzawodowiec Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted January 16, 2008 Report Share Posted January 16, 2008 To napiszcie chociaż, że nie wiecie ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts