Equil Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 No jak zamawiasz z 1 sklepu i w tym samym zamówieniu to chyba proste, że w 1 paczce :-P Quote Link to post Share on other sites
Px Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Pistolet jest tak doskonały, że podczas pisania tej recenzji starałem się skupić wyłącznie na jego wadach i wyolbrzymić nawet te najdrobniejsze! Tak sie zastanawiam... Ile czasu go już używasz? Bez urazy, najlepsze są testy długodystansowe 8) +Oryginalne oznaczenia Nie licząc oryginalnego loga KWC 8) Quote Link to post Share on other sites
Equil Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 Tak sie zastanawiam... Ile czasu go już używasz?Bez urazy, najlepsze są testy długodystansowe Bo ja wiem? Z 2 tygodnie? Starałem się zapoznać przez ten czas maksymalnie z repliką, aby zwrócić uwagę na ewentualne wady. Wiadomo, że najlepsze są recenzje pisane po 0,5-1 roku użytkowania, jednak nie chciało mi się tyle czekać. Pisząc tą recenzję miałem na celu nie tylko samego zrecenzowania repliki, ale także: -Pokazać początkującym, że to dobry pistolet i zapobiegnąć tworzenia non stop nowych tematów o tym modelu -Dać przykład maniakom, którzy (np. w tematach o chińskich replikach) po kupieniu repliki piszą o niej 2 zdania, do tego niepoprawnie gramatycznie i ortograficznie i ew. wklejają 1 zdjęcie marnej jakości zrobione aparatem komórkowym "sory ale lepszego aparatu pod ręką nie miałem". Quote Link to post Share on other sites
Px Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Całkowicie Ciebie rozumiem, normalnie żeby każdy tak myślał... Zawsze z czasem można reckę redagować 8) Według mnie ważne jest podanie czasu użytkowania, zwłaszcza w tych tańszych modelach. Na tym etapie użytkowania mówić o doskonałej replice jest trochę bez sensu - czas pokaże. Ogólnie recka Super Wporzo, ja swego P990 używam ciut więcej, ze 3 miesiące. Wszystko tak jak opisałeś tylko HU się trochę dotarł, zasięg skuteczny spadł do ok. 20m, ale nie jest źle - normalka. Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 CHciałbym dodać, że gumka HU jest bardzo czuła na olej sylikonowy. Nawet minimalna jego dawka powoduje, że kulki są źle podkręcane ( czytaj za słabo ) i osiągi potrafią spaść niemal dwukrotnie ( zasięg około 20m ). Tak więc mamy do wyboru: albo nie smarować wnętrza cylindra, albo czyścić lufę z HU po każdym smarowaniu. Quote Link to post Share on other sites
Matteusz Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Osobiście Walthera P990 miałem w ręku kilka razy. Raz użyłem go jako broni głównej w czasie drobnego problemu z AEGiem. Nie było najgorzej. Dało rade i kilku przeciwników wyeliminować, jednak zdecydowanie poleca się ją jako broń boczną. Quote Link to post Share on other sites
kaimada Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 witam. Na CG jak wiecie są obie 2 wersje: P99 i P990. Czy widać ogromną różnicę przy wyborze P990 zamiast P99?? Quote Link to post Share on other sites
Matteusz Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 Jest to głównie zasięg. Quote Link to post Share on other sites
kaimada Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 ale jak to się sprawdza w praktyce?? Ja potrzebuje broni dobrze strzelającej na odległość 20 m. Czy w takim razie mogę zaoszczędzić 20 zł i kupić P99?? Quote Link to post Share on other sites
Matteusz Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 Te 20 złotych za lepszy zasięg na przykładzie P990 to niewiele. Radze więc P990, wtedy nie musisz się martwić, te 20 powinieneś osiągnąć. Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 Niech bierze P99. Może akurat chce używać walczyć w budynkach i używać przy tym kulek 0,12. Bo na P990 takimi postrzela wyżej niż dalej. Quote Link to post Share on other sites
kaimada Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 powiem tak: teren walk to teren otwarty wyglądający tak: droga, sosny, droga ;) Używam jak na razie tych kulek: http://www.military.pl/?prod=1615&cat=32. Czyli co jeśli chce używać nadal 0,12 to P99 tak?? A jeśli 0,20 to P990?? A taki off top zrobie: czy przy M16A1 Wella zmiana kulek spowoduje znaczące zwiększenie zasięgu? Quote Link to post Share on other sites
Px Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 Niech bierze P99. Może akurat chce używać walczyć w budynkach i używać przy tym kulek 0,12. Bo na P990 takimi postrzela wyżej niż dalej. 0,12 są tragiczne. Niewiele teraz tańsze od 0,20 a nawet czasem droższe, szybciej wytracają prędkość więc zasięg nie bedzie oszałamiający. Rozrzut - konkretny - są bardzo podatne na wiatr. BTW P990 ma Hop Siupa, a P99 nie. Według mnie lepiej dopłacić te 20 zeta i mieć giwere Super Wporzo! Quote Link to post Share on other sites
kaimada Posted May 5, 2007 Report Share Posted May 5, 2007 reasumując: powinienem kupić P990 i kulki 0,20 :) dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Guest Sherman Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 (edited) Mam pytanie. Przed spustem nie ma żadnego pina. To jak go wybić? Chyba, że chodzi o ten przed trochę u góry? Drugie pytanie. Z której strony należy go wybić? Obojętnie, czy ma to jakieś znaczenie? Proszę o odpowiedź. Edited May 6, 2007 by Sherman Quote Link to post Share on other sites
Px Posted May 6, 2007 Report Share Posted May 6, 2007 Chyba, że chodzi o ten przed trochę u góry? Dokładnie, tylko ten co znajduje się dalej od spustu. Z której strony należy go wybić? Obojętnie, czy ma to jakieś znaczenie? Ma znaczenie. Jak trzymasz replikę w ręce to pin musi wyjść na lewą stronę. Quote Link to post Share on other sites
Guest Sherman Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 Ja niestety tak zalałem HU, że pistolet nie strzela tak jak przedtem. Ale powoli się dociera. Ja tez zalałem HU i pytam się, ile wystrzelonych kulek potrzeba na dotarcie się, oraz, czy będzie strzelał tak jak przedtem? Quote Link to post Share on other sites
pafcio0 Posted May 7, 2007 Report Share Posted May 7, 2007 267 kulek Quote Link to post Share on other sites
Guest Specagent Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 Ja tez zalałem HU i pytam się, ile wystrzelonych kulek potrzeba na dotarcie się, oraz, czy będzie strzelał tak jak przedtem? Ok. 300 kulek powinno wystarczyć. Powinien strzelac tak jak przedtem, o ile sprężyna nie osłabnie. Quote Link to post Share on other sites
Guest Marcin_K Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Co jaki czas należy smarować tego guna? Czy to na zamku, co wyglądem przypomina okno wylotu łusek też powinno być smarowane? Quote Link to post Share on other sites
Px Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 Co jaki czas należy smarować tego guna? Guna jak każdego innego. Według mnie raz na pół roku konkretne przesmarowanie wystarczy, chyba, że został zasyfiony jakimś piachem czy coś. Czy to na zamku, co wyglądem przypomina okno wylotu łusek też powinno być smarowane? Ogólnie wszyskie cześci ruchome, czyli tak. Tylko nie przesadzaj z ilością sylikonu, bo zrobi Ci sie z niego błoto 8) zwłaszcza przy prowadnicach i oknie. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Czy próbował ktoś użyć innych magazynków (np TEN) do P990? Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Nie. A wiesz czemu? Bo HFC to nie KWC. Żeby magazynki od jednej firmy poasowały do repliki innej, to muszą być bardzo dokładne kopie. A to są 2 inne konstrukcje. Quote Link to post Share on other sites
Px Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 (edited) Czy próbował ktoś użyć innych magazynków (np TEN) do P990? KWC mają bardzo specyficzną konstrukcję, całkowicie innną niż w reszcie sprężyn. Dlatego beda pasować TYLKO KWC, żadne HFC, STTi czy to tam 8) P.s. Czasem mnie te magi w KWC wkurzają, ładuje sie je ręcznie dosyć długo (najlepsza szybkoładowarka) i czasem przez przypadek naciśnie się tego dzyndzla na samej górze do zwalniania kulek. Ładna fontanna 8) Edited May 15, 2007 by Px Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted May 15, 2007 Report Share Posted May 15, 2007 Ok tylko gdzie dostać magi KWC do P99? Nigdzie nie ma :wink: ... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts