Ciachu22 Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 prosze was o opinie na temat celownika holograficznego z tego linka http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1580 bo nie wiem czy go kupować prosze o jakiś kontakt jak ktoś ma coś do powiedzenia na temat tego kolimatora gg 10771092 Quote Link to post Share on other sites
o_d Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 Na moje już lepie zrobisz , jak kupisz dobry kolimator zamknięty. Taki powiedzmy Kings Arms o średnicy 30mm np : http://asgshop.pl/produkt.php?id=1011 Podróbka holosighta o działaniu standardowego kolimatora nie będzie działać tak dobrze jak stary dobry koli. ;) Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 Na specshoppie jest "holo" za 400zl Chyba sie abrdziej oplaca. W koncu to tez zwykly kolimator a po co przeplacac? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1976 Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 LayLax nie ma nawet regulacji - nawet ludzie ze specshopu zgodie przyznaja ze sprawdza sie jedynie jako puszka na baterie, bo jesli chodzi o ulatwianie celowania to wygrywa z nim nawet Tasco za 30 zl... Jak EOTech to tylko Hurricane. Albo... EOTech ;-). Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 LayLax nie ma nawet regulacji Widziałem ten badziew. Regulacji tam faktycznie nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=34420&hl=lax W tym temacie bezczeszczono ten produkt ;) Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 (edited) Hurricane jest jedynie stylizowany na holograficzny. Tylko panowie z naszego ulubionego, niesolidnego sklepu MG, twierdzą, że oprócz kształtu, ma z nim cokolwiek więcej wspólnego. Do końca nie jestem też przekonany czy tost to kolimator otwarty- kumpel go ma, i szkła wyglądają na podwójne (sprytnie skamuflowane, w tej osłonie). Jeśli chcesz hologram, lepiej przygotuj się na wydatek rzędu 1850zł (o ile nie masz możliwości kupowania na eBay). Jak dla mnie Hurricane nie jest wart swojej ceny. Za tyle można dorwać oryginalny, rosyjski kolimator (taka krypto reklama). Edited April 24, 2007 by Small_Hunter Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 (edited) Na specshopie jest "holo" za 400zl Chyba sie bardziej opłaca. W końcu to tez zwykły kolimator a po co przepłacać? Przepłacamy zawsze wtedy gdy czujemy że ów produkt jest dobry, w moim mniemaniu przepłacamy wtedy gdy jeden sklep ma coś za 100zł a my kupujemy w innym za 120zł. Ogólnie otaczanie siebie sprzętem wyższej klasy nie uznaję za przepłacanie tylko za inwestycję. (o ile nie masz możliwości kupowania na eBay). To chyba nie żaden luksus czy jakiś rodzaj wyróżnienia założyć konto na ebay, to jeszcze pytanie na którym? Edited April 24, 2007 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Ogólnie otaczanie siebie sprzętem wyższej klasy nie uznaję za przepłacanie tylko za inwestycję.Z powodu? O "inwestycji" możemy mówić w dwóch przypadkach:1. Jeśli spodziewamy się wzrostu ceny i zarobimy na sprzedaży - nie dotyczy cha żadnego elementu wyposażenia airsoftowego, wszystko tanieje. 2. Zakup może nam oszczędzić innych wydatków, co wg mnie ogranicza się do sprzętu ochronnego i oszczędności na leczeniu. Holograf? Żadna inwestycja, spuszczanie kasy w błoto jak każdy inny zakup związany z hobby :lol: Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Z inwestycją w tym przypadku, chodziło chyba o to, że nie wyrzucimi po miesiąku kolimatora (bo nie działa, bo nie ma regulacji połozenia plamki itp) na którym oszczędzilismy 100zł, i nie wydamy 400 następnych na normalny. Holograf w asg faktycznie jest niezbędny, niczym wkłady kevlarowe w kamizelce (nie to żebym sam nie robił sobie w lecie z nich prywatnej sauny), ale przecież, jak ktoś kiedyś napisał, "asg to w 90% ślinienie się nad nową ładownica kumpla". Co do eBay, oczywiście chodziło mi o amerykanskiego. Na polskim raczej eotecha nie znajdziesz :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 A więc mowa o dobrze wydanych pieniądzach :D "asg to w 90% ślinienie się nad nową ładownica kumpla"Dobrze powiedziane :D A jaki to wspaniały dzień, kiedy to koledzy ślinią się nad Tobą (bez skojarzeń ;)) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Widziałem ten celownik w akcji i szczerze mogę powiedzieć, że jest to kaszana :) Wygląda jak zwykły wyświetlacz kolimatora, tyle, że jakoś abrdziej badziewny. IMHO lepiej kupić jakiś dobry celownik kolimatorowy - tańszy i lepszy. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Foka, biorąc dosłownie moją wypowiedź, to masz rację :) Inwestycja, miałem na myśli to że kupujesz coś dobrego i nie ładujesz później pieniędzy w naprawe tego, to miałem na myśli. Co do ślinienia się to raczej nie, nie sądzę że kupuje sprzęt tylko po to by się pokazać, w 10% owszem tak :) Ok koniec OT Quote Link to post Share on other sites
Barbus Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 (edited) Mam pytanie odnośnie Eotecha 552: jak długa powinna być szyna (chodzi o minimum), aby go na niej zamontować? Edited December 14, 2008 by Barbus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts