Yahalom Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 http://sklep.fort.send.pl/go/_info/?id=1424 To krój SFU? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Tak. Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Ja pierwszego Helikona *bluza i spodnie SFU NYCO czarne) kupowałem na allegro, tylko nie pamietam czy było to e-military czy ofensywa. Teraz od pewnego czasu kupuję tu: http://www.taktyczni.pl/ i jak na razie żadnych zastrzeżen nie mam. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Ofensywa-blyskawiczny kontakt i wysylka.polecam bardzo E-militaria.czekam wlasnie na przesylke od nich,ale tez szybko odpisali i potwierdzili przelew. Quote Link to post Share on other sites
baczus Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 http://www.e-militaria.pl/c-22_74/bluzy-tcu http://www.e-militaria.pl/c-21_75/spodnie-tcu Wie ktoś coś o tych nowych bluzach i spodniach TCU (Tactical Combat Uniform - nazwa pr0 lansowa)? Czy jest to kopia czegoś innego, czy wymysł Helikona? Jak jest z tą stójką? Bo zastanawiam się nad mundurem, już miałem kupować marpata (uciekła promocja w Zbrojowni ;p) ale zauważyłem to w rodzimych barwach. Szkoda, że nie ma spodni pantery w NYCO, tylko jest woodland. Z tego co wyczytałem to ripsot jest chyba mało wytrzymały. Czy ripstop sprawdziłby się zimą, oczywiście jakiś polar/dwa pod tym? Mieszkam w Zakopanem a jak wiadomo warunki tu różne ;) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 (edited) Szukaj pod hasłem R6 Crye Precision. Do tego to chyba najbardziej podobne. Co ciekawe dodali co nieco od siebie i chyba im to nieźle wyszło. Podobną bluzę w wz. 93 już mam, więc czekam na camogrom w tym kroju. Da się używać bawełnianego ripstopu zimą. Edited June 17, 2009 by michalll Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Helikonowskie TCU jest oparte na modyfikacjach BDU/ACU oferowanych przez nowojroski EMDOM, nie ma wiele wspólnego z produktami Crye. http://prostores2.carrierzone.com/servlet/...es?category=BDU Akurat to co "dodali od siebie" czyli polarowy kołnierzyk w bluzie polowej jest nieporozumieniem jakimś. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Ja mam pytanie: czy próbował ktoś do mundurów w kroju ACU wstawiać te helikonowskie ochraniacze które są w nowych MC? Mam MC od Proppera w kroju ACU i zastanawiam się czy jeśli wyciąłbym odpowiednie otwory to czy całe ochraniacze zmieszczą się do "kieszeni" na rękawach i kolanach. Quote Link to post Share on other sites
Maćq Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Wiadomo coś o TCU w innych wariantach - OD, OG, Alpha Green? Czy ktoś testuje helikonowskie softshelle? Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 TCU to póki co wariant "testowy". To , czy będą w innych kolorach zależy od reakcji rynku. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 TCU to póki co wariant "testowy". To , czy będą w innych kolorach zależy od reakcji rynku. Bezsens - bardziej oklepanych kamuflaży to już znaleźć chyba się nie da... Rynek może słabo zareagować na TCU, właśnie ze względu na przesyt tymi kamuflażami - lepiej byłoby wprowadzić jakiś inny kolor Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Powiedz to tym z Helikona. A info jest najświeższe z możliwych- jakoś z poniedziałku. Z wiarygodnego źródła ;). Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Bezsens - bardziej oklepanych kamuflaży to już znaleźć chyba się nie da... Rynek może słabo zareagować na TCU, właśnie ze względu na przesyt tymi kamuflażami - lepiej byłoby wprowadzić jakiś inny kolor A wg mnie ten w panterze będzie miał popyt bo to tańsza alternatywa dla mundurów z MIWO. Ale zobaczymy poczekamy ;) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Niech Helikon pyknie Multicama jakiegos lepszego;) ciemniejszego Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Myślę, że jak już wtopili kasę w swój "CUMogrom" to szybko to nie nastąpi ;) PS: Rozumiem, że nikt nie próbował takiego manewru o który pytałem wyżej? :( Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Czy ktoś testuje helikonowskie softshelle? tactical.pl Jakby nie patrzeć wyboru dużego na wz.93 na rynku nie ma - poza helikonem miwo i kontraktowe ripstopy lub bawełniaki. Miwo drogie okrutnie. Fajnie by było natomiast, gdyby w wz. 93 nyco ripstop te nowe wynalazki też wyszły. Catch, ja tam się nie znam za bardzo, ale na oko to te mundury z Twojego linka też nie do końca pasują do tego "TCU". Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 No cóż, jeśli dla ciebie to TCU jest podobne do R6 na której był z kolei wzorowany SFU to cię wirtualnie nie przekonam... przyjrzyj się poszczególnym rozwiązaniom modyfikacji bluz to sam zobaczysz. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Mi się w oczy rzuciły podobieństwa takie jak stójka, kształt klapek kieszeni, miejsce wszycia d-ringa (taśmy w crye). No ale to są detale i w sumie chyba nie ma co porównywać. Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Mnie tam bardziej przypomina Platatac http://www.platatac.com/www/182/1001127/di...--1024442_.html tylko zapięcia na guziki i rękawy nieco inne Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Nie no, platatac to ewidentna inspiracja Crye a helikon od razu widać ze zajeżdza RAIDem. Chyba jedyne podobienstwo do r6 crye to ksztalty klapek na kieszeniach i te Drigi. Lepiej by helikon zrobil poprawiajac kroj SFU poprzez dodanie zamka, stojki i rzepow na calych kieszeniach naramiennych. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Raidem? Skośne kieszenie, rzepy na ramionach, stójka - to też jest w r6, jakby nie patrzeć... Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Raidem? RAIDów było i jest tyle wersji, że nawet nie pytaj :D Dlatego uważam, że nie wiem czy można powiedzieć, iż coś jest wzorowane na RAID :D Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Paczka z e-militarii wlasnie przyszla.Moge tylko polecic. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Jasne. Po, ilu? 3 minutach noszenia? Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Jezu,czlowieku.Ludzie sie pytali o sklepy ofensywa i e-militaria.ja zamowilem z ofensywy 2 tyg temu,a kolega przedwczoraj z e-militarii.I dlatego pisze ze polecam sklep e-militaria,bo paczka doszla. Proste? A jakbys czytal uwaznie wiecej tematow to znalazlbys moje opinie o moim combat shicie . Bez urazy ale czytaj wczesniejsze posty kolego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts