Majkel86 Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Ja swojego BDU RAIDa mam XL LONG (spodnie i bluza) natomiast ACU mam XL REGULAR (także komplet) i spodnie są przy krótkawe, i bluza także. Także wg mnie jeśli dana rozmiarówka BDU Ci odpowiada to przy niej pozostań :) Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 A ja...Mam trochę więcej niż te 180cm, ale za to mniej w klacie jak sądzę po waszym XL, a moim M... Tak czy inaczej i to i to mam M/L i to i to noszę w spodniach i jest wygodnie. Więc jak wyżej - taka rozmiarówka jak od BDU. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Majkel86 dlatego spodnie mam longi :D Regulary są niby ok ale jak siadam to się okrutnie podciągają. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Zapomniałem dodać, że mam 191cm wzrostu. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Eeeee no to ty sie juz pod longi ewidentnie kwalifikujesz. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Panowie czy ktoś miał możliwość porównania helikonowskiego multicama SF z Combat? Gdyż i na fotkach i na żywo widać, że SF jest jasny jak cholera i jest mało co zieleni. Zaś jak wygląda sprawa z odzieza Combat ? Nie widziałem ich na żywo, ale na fotce na allegro spodenek Combat, ich kolor i kontrast kolorów wyglądał na wporządku. Może ktoś rozwiać me wątpliwości ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Nie wydaje mi się. Jak kupowałem we wtorek spodenki SFU Helikona w MC, obok wisiał mundurek combat i w żaden sposób się nie różnił, na moje oko. Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Pytanko... Jak to jest ze świeceniem Helikonowego MC w NVG? Ktoś już sprawdzał? Chodzi mi o ichnie Combat Shirt i Battle Pants. Quote Link to post Share on other sites
Laos Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 (edited) Zależyz jakim świeceniem w lesie nie aż tak bardzo na forum warrior-a jest dysputa na ten temat. W noktowizorze podobno sie Helikon multicam świeci. Edited January 24, 2009 by Laos Quote Link to post Share on other sites
Dave666 Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 Jakby ktoś chciał kupić multicamy ze stójką to już są. Zamówiłem sobie M-kę, bo sprzedawca jest mniej więcej mojego wzrostu i dobrze pasowała mu S, więc mam nadzieję, że będzie pasowała i nie wyrosnę za szybko. http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3866904 Za pare dni zdam relację. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 No to będziesz miał workowaty mundur na sobie Quote Link to post Share on other sites
Dave666 Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 No i jest workowaty, ale przez to luźniejszy i myślę, że bardziej profesjonalny. Kolory wyglądają dużo lepiej, niż na zdjęciach. Nie jest tak jasny, jak mogło się wydawać. W sobotę strzelanka, więc zdam relację, jak maskuje w terenie (na żwirowni, więc znajdzie się tam teren z polanką, las liściasty-ofc nie teraz, iglasty, żwirowy itp.). Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 No i jest workowaty, ale przez to luźniejszy i myślę, że bardziej profesjonalny. Hmmm... chyba nie. Pokaż jakieś zdjęcie najlepiej jak to wygląda... Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Dokładnie ;] no i swoje wymiary Quote Link to post Share on other sites
piotrszmidt Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 mam multicama helikonowskiego spodnie + kurtka gore - w nokto na nocce worriora swiecilem sie jak choinka na bożenarodzenie Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Helikonowska kurtka membranowa prawdopodobnie nie leżała nawet obok gore ;) Quote Link to post Share on other sites
kampfhund Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Nom również, mam helikona trzylaminat i potwierdzam, że chinole pojechali z rozmiarówką. Dla porównania wielkości heli M/R i USMC M/L . Pod szyją w heli wiadro, rękawy też szersze. Ale spoko można pakować bez obawy że gdzieś ci będzie ciasno. Jasiu weź kurteczkę i przynieś 50 kg ziemniaków :wink: Szkoda, że pożałowali dwukierunkowych expresów, te pod pachami wszyłbym odwrotnie. (Zamknięty = uchwyt przy łokciu). No i regulacja elastycznymi linkami, tunele za wąskie. Zaciągnąć trudno, poluzować jeszcze trudniej. Jeszcze mnie w niej nie zlało konkretnie, drobny opad ładnie perli się na materiale, wiatru nie przepuszcza. Oddychalność? nie mam zdania. Za tę kasę szukałbym używek 2gen. No chyba, że lans ważniejszy Ja kupiłem okazyjnie, a wcześniej przymierzałem w sklepie, wiedziałem w co się pakuję. Ale gdybym kupił wysyłkowo to bym się rozczarował. Kampfhund 182/105 Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 A czy będąc w sklepie, widziałeś może camogroma w wersji Combat? Jeśli combat ma takie same kolory to blech ... Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 (edited) Tak naprawdę kolory mc i wszystkich jego kopii i wariacji zależą od tkaniny na jakiej są robione. Mam w domu spodnie tru speca wykonane z oryginalnego materiału crye precision rip stop nyco i bluze truspeca wykonaną z tkaniny polycotton z licencyjnym nadrukiem multicam. Do tego mam spodnie i czapeczkę twill nyco camogrom. Podkreśliłem części wypowiedzi żeby było wyraźne rozróżnienie. Z porownania wynika tak: - spodnie MC i spodnie camogrom mają mniej wiecej takie same odcienie niemniej widać że w camogromie brak ciemniejszego brązu. Przy czapeczce szytej z niewielkich kawałków tkaniny prawie nie widać rożnicy. - bluza na polycottonie jest wyraźnie ciemniejsza od obu par spodni i czapki. Propper szyje tylko z polycottonu. Z tego co pisał Kangur to tego samego co truspec. Oczywiscie Propper podaje że teflonuje swój material aczkolwiek złośliwa plotka mowi że to pokrycie PET. Truspec nie pokrywa polycottonu niczym. Oryginalna tkanina CP jest teflonowana ale to już zupelnie inna bajka. Niemniej jak ktoś nie ma kasy na tańszego lub droższego MC od proppera lub truspeca i nie zależy mu na wykończeniu IRR to może spokojnie brać camogrom. Nie będzie jakoś specjalnie odstawał od oporządzenia z cordury CP. Edited February 12, 2009 by Jaeger Quote Link to post Share on other sites
kampfhund Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Ku pokrzepieniu serc. Produkty helikona w akcji, tj spacer po parku (drzewa liściaste, krzaczory i suche zielsko. IMO całkiem nieźle się prezentuje. Spodnie SF jakaś pierwsza partia? bez nadruku na materiale camogrom. Parka jak wyżej. Sory ale nie mogę edytować poprzedniego posta. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Ja też mam z pierwszej partii spodnie i teraz już wiem czemu nie mogłem się tego nadruku doszukać. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Barnes Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 przepraszam jezeli w niewlasciwym topicu gdzie w Warszawie dostane produkty helikona ( sklepy stacjonarne ) przedewszystkim wz93 Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 W przejściu podziemnym, przy Złotych Tarasach, jest jakiś sklepik ( nie znam nazwy, z rzadka z nudów zaglądam ) tam widziałem. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Demobil RAMBO, czy jakoś tak, chyba nawet stronkę www mają. Quote Link to post Share on other sites
krogul Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 (edited) A czy ktoś z Was wie, czy wersja Combat Pants (ta ze zintegrowanymi ochraniaczami na kolana) jest dostępna w oliwce? Ze stronki ciężko się czegoś dowiedzieć, a takie w MC są już w sprzedaży. Edited February 16, 2009 by krogul Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts