Rocket Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 (edited) Cześć wszystkim, chciałem zapytać która z firm produkujących repliki Beretta M9 robi to z największą starannością i precyzją jak w szwajcarskich zegarkach ? Przymierzam się do zakupu broni bocznej i stąd moje pytanie. Dzięki, Dawid Edited May 20, 2007 by Rocket Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Western Arms Quote Link to post Share on other sites
Rocket Posted May 20, 2007 Author Report Share Posted May 20, 2007 Western Arms Właśnie rozważałem nad Tokyo Marui i Western Arms - ostatnio TM wypuścił bardzo ładnie zrobiony model Colt 1911A1 ale nie wiem jak to jest z Beretta M9 w ich firmie ? Dawid Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Odpuść sobie TM. Western Arms uber alles ;) Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Od TM lepsze są chyba obydwa tajwańskie klony (HFC i KJW), o Bellu się nie wypowiadam, bo wystarczy mi ta torebka z uszczelkami... Quote Link to post Share on other sites
sweety_killer Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Weastie ,nie jestem w temacie tanich gunów ale nie wieże że jakieś hfc czy inne krzaki robią lepsze gaziaki od tma. Miałem berette tm tactical master i serdecznie polecam .Kopie ładnie ,strzela celnie i daleko ale ma też minusy. Tworzywo na początku wygląda bardzo ładnie lecz z czasem wyciera się ,zaczyna się świecić i jest bardzo wrażliwa na niższe temperatury Quote Link to post Share on other sites
Rocket Posted May 20, 2007 Author Report Share Posted May 20, 2007 ...Tworzywo na początku wygląda bardzo ładnie lecz z czasem wyciera się ,zaczyna się świecić... A Tokyo Marui nie robi wersji Full Metal może ? Dawid. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 Nie, bo to niezgodne z japońskim prawem. Poza tym, czy gaziak nie ma takich spieprzonych oznaczeń jak ich sprężyna? I co z KSC, w końcu jest to chyba najpopularniejsza Beretta w naszym kraju... Quote Link to post Share on other sites
Rocket Posted May 21, 2007 Author Report Share Posted May 21, 2007 Nie, bo to niezgodne z japońskim prawem... Czyli jak się domyślałm Western Arms również nie robi replik z metlu tylko z ABS'u ? Bo też produkcja odbywa się w japoni :) Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Western Arms: działa w każdych warunkach, w każdej pogodzie, nawet po wyjeciu z lodówki (przynajmniej mój :D ). Dzieki plastikowemu zamkowi jest mniej podatny na te czynniki, od kopi fullmetal. TM: ładnie zrobiona i niezawodna broń. Miałem dwie berettki tej firmy i byłem z nich bardzo zadowolony. Jeśli chodzi o syfonowanie, jest na drugim miejscu, po WA- ogólnie całkiem nieżle się trzyma. Celność także jest na dość wysokim poziomie. Najwiekszą wadą są chyba podatne na rozszczelnienie magazynki- trzeba o nie dbać i zostawiać zawsze nabite gazem. KSC: bardzo ładniw wykonane zewnetrznie, z dodatkowymi bajerami ala zwalniacz kurka. Niestety od strony mechanicznej, działała najgorzej z mojej kolekcji. Nie to żeby sie psuła na okragło, ale kilka wpadek jej się zdażyło. Syfony na średnim poziomie. KJW:Dla mnie syf ostatni (nie liczac chińczyków). Nie miałem- wystarczy że się napatrzyłem na guny kumpli. Syfonują najbardziej ze wszystkich. Jeśli chodzi o reszte, mamy losówke- możemy trafić na dobry egzemplarz, albo na kompletną porażke. Dla mnie nie warto podejmować ryzyka dla paru zł. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Więc powtórzę się - Western Arms uber alles! Zarówno pod względem wykonania jak i osiągów. Macałem i strzelałem z M1911 ichniej produkcji - Cud, miód, orzeszki. Quote Link to post Share on other sites
trajant Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 A da się kupić w Polsce pistolety Western Arms czy trzeba z zagranicy?? Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 A da się kupić w Polsce pistolety Western Arms czy trzeba z zagranicy?? Niestety trzeba ściągać zza granicy. Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 (edited) Capri sciąga na zamówienie. Trzeba zagadać. Ja mojego WA tam własnie kupiłem. Edited May 21, 2007 by Small_Hunter Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Ten post edytował Small_Hunter 22/5/2007, 01:05 Too pr0 to sleep? ;) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 (edited) mam beretke elite ksc z metalowym zamkiem i jedyne czego wymaga to przyzwoitego nasmarowania po strzelaniu :P , syfonów brak (przy niskiej temp możliwy odczuwalny spadek osiągów) , celność i zasięg dobre , łatwo sie reg. hop up , wykonanie bardzo dobre , z czystym sumieniem polecam (na capri jest i na specshopie) Edited May 22, 2007 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Ale pod względem wykonania Western Arms zdecydowanie rządzi - Nie widziałem lepiej odwzorowanych replik ;) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 nie widziałem więc nie powiem ale skoro wszysct tak mówią coś w tym musi być :D Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Powiem tak - Gaziaki KSC są nieźle wykonane, dobrze strzelają, nie syfonują, i nie kosztują wiele. Gaziaki Western Arms są perfekcyjnie wykonane, osiągi mają nieznacznie słabsze od KSC, nie syfonują, ale kosztują baaardzo dużo (jak na gaziaka). KSC dla normalnych "strzelaczy", Western Arms dla kompletnych maniaków ;) Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 osiągi mają nieznacznie słabsze od KSC, Coś więcej na temat tej tezy? ;) Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Coś więcej na temat tej tezy? ;) Wg. oficjalnych źródeł powinno się stosować w nich gaz HFC134a, który jest słabszy od GG - Stąd słabsze osiągi od KSC, które bez problemu można tankować GG. Coprawda z tego co wiem Wit od zawsze tankuje swoją czterdziestke-piątkę GG i nic jej się nie stało... ;) Quote Link to post Share on other sites
Small_Hunter Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 (edited) KSC, wg. producenta także nalezy tankować HFC134a. W moim "tanim" WA, na chrono wychodzi +/- tyle samo co w KSC, tyle że kulki lecą mi "troszeczke" dalej i celniej niż z KSC (magia perfekcyjnie wykonanych części). Colt WA znajomego, z nieco wyższej półki, ma skromne 420fps... Pomijam już fakt, stockowo montowanej precki. Edited May 22, 2007 by Small_Hunter Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 Colt WA znajomego, z nieco wyższej półki, ma skromne 420fps... Moja Beretta przy tym wymięka. :-F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts