Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M9 - najlepsze wykonanie i odwzorowanie szczegółów

Recommended Posts

Cześć wszystkim, chciałem zapytać która z firm produkujących repliki Beretta M9 robi to z największą starannością i precyzją jak w szwajcarskich zegarkach ? Przymierzam się do zakupu broni bocznej i stąd moje pytanie.

Dzięki, Dawid

Edited by Rocket

Weastie ,nie jestem w temacie tanich gunów ale nie wieże że jakieś hfc czy inne krzaki robią lepsze gaziaki od tma. Miałem berette tm tactical master i serdecznie polecam .Kopie ładnie ,strzela celnie i daleko ale ma też minusy. Tworzywo na początku wygląda bardzo ładnie lecz z czasem wyciera się ,zaczyna się świecić i jest bardzo wrażliwa na niższe temperatury

Western Arms: działa w każdych warunkach, w każdej pogodzie, nawet po wyjeciu z lodówki (przynajmniej mój :D ). Dzieki plastikowemu zamkowi jest mniej podatny na te czynniki, od kopi fullmetal.

TM: ładnie zrobiona i niezawodna broń. Miałem dwie berettki tej firmy i byłem z nich bardzo zadowolony. Jeśli chodzi o syfonowanie, jest na drugim miejscu, po WA- ogólnie całkiem nieżle się trzyma. Celność także jest na dość wysokim poziomie. Najwiekszą wadą są chyba podatne na rozszczelnienie magazynki- trzeba o nie dbać i zostawiać zawsze nabite gazem.

KSC: bardzo ładniw wykonane zewnetrznie, z dodatkowymi bajerami ala zwalniacz kurka. Niestety od strony mechanicznej, działała najgorzej z mojej kolekcji. Nie to żeby sie psuła na okragło, ale kilka wpadek jej się zdażyło. Syfony na średnim poziomie.

KJW:Dla mnie syf ostatni (nie liczac chińczyków). Nie miałem- wystarczy że się napatrzyłem na guny kumpli. Syfonują najbardziej ze wszystkich. Jeśli chodzi o reszte, mamy losówke- możemy trafić na dobry egzemplarz, albo na kompletną porażke. Dla mnie nie warto podejmować ryzyka dla paru zł.

mam beretke elite ksc z metalowym zamkiem i jedyne czego wymaga to przyzwoitego nasmarowania po strzelaniu :P , syfonów brak (przy niskiej temp możliwy odczuwalny spadek osiągów) , celność i zasięg dobre , łatwo sie reg. hop up , wykonanie bardzo dobre , z czystym sumieniem polecam

(na capri jest i na specshopie)

Edited by sjzmisiek

Powiem tak - Gaziaki KSC są nieźle wykonane, dobrze strzelają, nie syfonują, i nie kosztują wiele.

Gaziaki Western Arms są perfekcyjnie wykonane, osiągi mają nieznacznie słabsze od KSC, nie syfonują, ale kosztują baaardzo dużo (jak na gaziaka).

KSC dla normalnych "strzelaczy", Western Arms dla kompletnych maniaków ;)

Coś więcej na temat tej tezy? ;)

Wg. oficjalnych źródeł powinno się stosować w nich gaz HFC134a, który jest słabszy od GG - Stąd słabsze osiągi od KSC, które bez problemu można tankować GG.

Coprawda z tego co wiem Wit od zawsze tankuje swoją czterdziestke-piątkę GG i nic jej się nie stało... ;)

KSC, wg. producenta także nalezy tankować HFC134a.

W moim "tanim" WA, na chrono wychodzi +/- tyle samo co w KSC, tyle że kulki lecą mi "troszeczke" dalej i celniej niż z KSC (magia perfekcyjnie wykonanych części).

Colt WA znajomego, z nieco wyższej półki, ma skromne 420fps...

Pomijam już fakt, stockowo montowanej precki.

Edited by Small_Hunter