CIN3K Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Jakiś czas temu zakupiłem replikę ze stajni CA a mianowicie SAR Taktik Rifle II, niedługo zainwestuję jeszcze w niego pieniądze, aby stał się pełnowartościowym karabinem wyborowym. Tu się pojawia problem, bo przy prędkości początkowej ~550 - 600 fps'ow bez broni bocznej nigdzie mnie nie wpuszczą ;-(. A więc do rzeczy interesuje mnie głownie coś o napędzie elektrycznym zastanawiam się nad: P90 [TM] - chyba najlepsza broń - kompaktowa, poręczna, zwarta no i bateria może mieć więcej niż 600 mAh oraz podwyższone napięcie do 9.4 V MP5 K PDW [TM] - tu nie wiem, co napisać chyba, że seria mp5, którą uwielbiam : G5 MP5K [Galaxy] - firma mniej znana, ale nawet, jeśli sprowadziłbym ją sobie z gunnerairsoft.com wyjdzie około 400 zł MP7A1 [TM] - to, co w przypadku MP5 K PDW [TM], ale mi jakoś nie przypadła do gustu i uważam, że jest brzydka xD Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje :D Quote Link to post Share on other sites
Assarin Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Chlebak! Chlebak się nadaje najlepiej. Bowiem jak sama nazwa wskazuje - chlebak służy do noszenia granatów. A granaty - przyjacielem snajpera. PS. Przynajmniej ta odsłona ( tysięczna na moje oko) tego pytania będzie oryginalna :) Proszę zapiąć pasy. Czekamy na moderatora który da nam pozwolenie na start. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 A może kij do baseballa ? Przy dobrym treningu jednostrzałowy, cichy (nie zdradza pozycji snajpera), nie zawodny - nie zacina się w zasadzie ... Hmm trochę problem z kaburą ale coś się da wymyślić... Quote Link to post Share on other sites
Dragun Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Jak troche potrenujesz i dojdziesz do poziomu kinderallegrokommando to nawet boczna nie potrzebna, bo się podkradniesz nieusłyszany i 'zabijesz' klepaniem. Quote Link to post Share on other sites
Hallor Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Myślę, że warzywa taktyczne, omawiane całkiem niedawno na Dolnośląskim, również będą dobrą bronią boczną. Quote Link to post Share on other sites
Assarin Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 I tu się pozwolę z kolegą nie zgodzić. Otóż mianowicie popularne warzywo o liściach 2 lub 3-krotnie pierzastosiecznych, równowąskich. Posiadająca kwiaty małe, białe, zebrane u szczytu rośliny w baldach. Wydająca kwiatostan dopiero na drugi rok, w pierwszym tworzy tylko korzeń się nie nadaje! A dlaczegóż to się nie nadaje zapewne ktoś spyta? A dlatego że marchewka posiada korzeń spichrzowy - rozbudowany miękisz spichrzowy, służący do magazynowania substancji pokarmowych. W zależności od odmiany - od białawego poprzez żółtawy do pomarańczowoczerwonego (najbogatszego w karoten) i purpurowego. Nic zatem nam po korzeniu spichrzowym nawet jeśli magazynuje , jakże snajperowi przydatne substancje pokarmowe. Łamliwy jest i kruchy, przez co nieprzydatny w spotkaniu twarzą w twarz z wrogiem! Jadalny- ktoś doda i słusznie, ale jako przyboczna?! Poza tym biotop, czyli bardziej przystępnym słownictwem , występowanie to ugory, łąki, miedze ( hyhyhyhy) i przydroża, A gdzie lasy? ja się pytam, dżungla? czy zrujnowane miasto, jakże przydatne dla snajpera, pełne kryjówek i miejsc gdzie wybitnie przyboczna się wykazać może. Tak więc niestety. Nie mogę się zgodzić i zaakceptować kandydatury marchwi jako przybocznej. Może za jakiś czas gdy genetyka upora się z jej wadami jako przybocznej ... ale nie teraz. Niemniej czasy te się zbliżają albowiem naukowcy uporali się z problemem demaskującego koloru marchwi już dzisiaj. Możemy spotkać ją w kolorach AT czyli czarnym, oraz w kilku wersjach pustynnych. Niemniej prace nad skutecznością jeszcze są , że pozwolę sobie zażartować , w polu. :) Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 Nie wiem co on pali ale nie chce się podzielić .... a dobre to być musi :D :D :D Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted May 29, 2007 Report Share Posted May 29, 2007 (edited) O broni "ostatniej szansy" dla snajpera była parę tygodni temu niezła jatka, stanęło na Glocku-19. (http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=31859&st=80 5 i 6 strona tematu). Edited May 29, 2007 by Okruch Quote Link to post Share on other sites
CIN3K Posted May 29, 2007 Author Report Share Posted May 29, 2007 Ta dzięki za wspaniałe pomysły, nie ma co :roll:... Dzięki Okruch za linka :) Quote Link to post Share on other sites
tuzla Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 funkdnij sobie jakis sub karabinek , spec naz lub cos w tym stylu , małe to jest , auto ma i zasięgiem też nie grzeszy.... Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 ta i gdzie będzie go nosił? Zastanowił sie Ty co napisał? Quote Link to post Share on other sites
kali Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Na plecach chocby i. A i do MP7 są już kabury. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 (edited) Na plecach? Szczególnie jak będzie miał maskowanie na sobie, to nanosi na plecach. PS. I kabura udowa dla snajper to też raczej nie trafiony pomysł. Przynajmniej mi przeszkadza. Edited June 4, 2007 by barbie Quote Link to post Share on other sites
tuzla Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 sam mam kabure udowa szytą , 60 zł do ak beta . -.- Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 sam mam kabure udowa szytą , 60 zł do ak beta . -.- Nosisz Betę jako broń boczną - dobrze zrozumiałem? Trudno mi to sobie wyobrazić (na trzeźwo)... Quote Link to post Share on other sites
Azuregos Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Ja bym proponowal nie droga gazowke, ostatnio taki model zakupilem i sprawuje sie bd. http://allegro.pl/item201574638_hk_p_8_co2...c_480_fps_.html Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Replika może niedroga, ale za mocna - raz, ryzyko dla graczy, dwa - wytrzymałość części mnie martwi.... Quote Link to post Share on other sites
tuzla Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 no noszę , troche problematyczna w pozycji klęcczącej ale przy bieganiu i leżeniu nie przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 a probowaleś sie czolgac, tak ze 100 metrów po krzakach i patykach? Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 a probowaleś sie czolgac, tak ze 100 metrów po krzakach i patykach? Magazynek od Bety wygląda wtedy jak grzbietowa płetwa rekina... Kolega tuzla będzie niedługo nosił ksywę "Sharky" ;-) Quote Link to post Share on other sites
tuzla Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 jeszcze sie nie czołgałem ^^ , ale planuje sobie zrobić pożadne ghille i wtedy beta może zawadzać ;/ Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Jesteś snajperem i sie nigdy nie czołgałeś? Hmm... Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Jak większość snajperów tutaj :D Quote Link to post Share on other sites
royal Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Bedąc snajperem nie moge sobie wyobrazić tego żeby się nie czołgać :) To reszta snajperów chyba biegnie w grupe wroga zapominając o tym że nie mają ognia ciągłego ;] i dlatego tak szybko giną ( Rambo ze snajperką ) . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 ( Rambo ze snajperką ). Pozdrawiam Mówisz i masz ;-) http://www.youtube.com/watch?v=PxXu8c-BNnE...ted&search= Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts