Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

FN F2000 E-03 [JLS]

Recommended Posts

• 9 months later...
  • Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 1 month later...

osobiście w popychaczu nie zauważyłem nic nienormalnego , ale głowica cylindra jest inna - ma taki kołnierz i chyba sam cylinder jest dłuższy, ale nie pamiętam czy jest potrzebny dłuższy przy montowaniu standardowej głowicy cylindra czy przy tej

• 3 weeks later...

Oryginalnie siedzi tam coś w stylu dwucześciowej komory od emki, da sie dopasować jendoczęściową, jednak trzeba bedzie FN-kę lekko pociąć. Rozkładanie też wtedy nie będzie takie łatwe.

Dysza pasuje od emki, Silnik krótki jest... za długi :icon_biggrin: Trzeba troche kombinować, sam korpus jest ok, tylko oś jest za długa, brak możliwości regulacji troche gwoździa wbija...

A co do cylindra to cylinder jest typowy, głowica cylindra ma tylko tą krawędź dookoła, ale jej brak niewiele zmienia - teflonem go

Poza tym i stykami to większość cześci można wziąć z gb v2

Ta replika potrafi ładnie strzelać.... miałem w tym stabilne 460fps i 22rps :icon_biggrin: ale ten gb jakoś mnie nie przekonał i sie pozbyłem go...

@CaptSten - > Te magi polimerowe mają bardzo dużą szasnę na nie pasowanie, mag tu wchodzi głęboko, a te pewno nawet do hk416 nie wejdą.

Ew. Jakby ktoś sie chciał pozbyć tego, ale szkielet gb byłby cały to za jakąś tam sumę przyjmę takiego stworka, trzeba dać druga szasnę :icon_smile:

Edited by rogal138

Thx za szybką odpowiedz. Mam jeszcze szereg pytań :icon_razz2: . Komora dwuczęściowa pasowała by bez piłowania ? O jakie rozkładanie ci chodzi : zespołu lufy czy całkowicie ? Jakie łożyska tam pasują ? O dyszy nic nie wiesz ? Czy w body jest miejsce aby zamontować "blaszki" wzmacniające gearboxa ? I co tam wymieniłeś że miałeś taki ładny wynik ?

Nie wiem czy by pasowała, możliwe ale głowy nie daje bo nie spradzałem. Ew możesz wymienić tylko cześć na lufie i nie powinieneś mieć problemu z dopasowaniem. O dyszy pisałem.

Co do rozbierania to wysunięcie elementu z lufą zewnętrzną bedzie utrudnione bo będzie trzeba wyjąć komore z dolnego body.

Łożyska to o ile sie nie myle, typowe 6mm jednak z nimi to różnie bo gb jest bardzo niedokładnie odlany i mimo że na średnice pasują to może nie dać sie wypodkładkować ta giwera.

Miejsca troche jest, powinno sie dać je założyć ale trzeba bedzie piłować plastikowe elementy wewnątrz body, na dodatek niebardzo jest jak je założyć, bo od przodu na dolnej cżęsci gb nie ma żadnej śruby na której to mogłoby sie trzymać.

A co do mojej FN-ki

Silnik ITU guarder, Tłok SHS, Cięte M140 Madbulla, ciche głowice modify, cylinder stock, dysza G&P, zębatki cymy, komora systemy

• 6 months later...

Do czego zmierzasz?

To jest temat o replice F2000 JLS, więc jeżeli masz pisać nic nie wnoszące posty, to najlepiej sobie to odpuść.

Zaoszczędzisz pracę moderatorom.

Nie każdego stać, nie każdemu potrzebne są pancerne flaki. Niektórzy tylko wieszają tę replikę na ścianie, żeby ładnie wyglądała, lub radzą sobie jak to jest pokazane w postach powyżej.

Równie dobrze mógłbym się ciebie zapytać, dlaczego ludzie kupują cm.028, skoro jest VFC, czy Real Sword?

Przecież one są pod każdym względem lepsze od Cymy.

Edited by Nitro
  • 7 months later...

Witam, mam pytanie na temat przerabiania efki na gb v3. Widzę link do zagranicznych stron gdzie ktoś coś takiego zrobił jednak z tego co widziałem włożył komorę od emki i usunął przednią śrubę w gearboxie (czy jakoś tak) Jak jest z komorą od ak? Pasuje ona czy trzeba coś kombinować aby magazynki podawały kulki? Kolejne pytanie czy trzeba przerabiać kosz silnika aby się zmieścił? Oraz jak wygląda sprawa z przeniesieniem spustu oraz selektorem ognia? Udało się komuś cięgnami poprzenosić tak aby selektor i semi działało czy gra nie warta świeczki?

Jeśli ktoś posiada jakieś zdjęcia z przeróbek lub sam przerabiał i jest w stanie pomóc proszę o kontakt na pw.

EDIT:

Pytania już nieaktualne replika złożona z gb v3 strzela ale zasięgu i mocy jeszcze nie sprawdałem a do wymiany mam jeszcze gumke hopka. Zdjecia z przeróbki może się komuś przydadzą bo zastosowałem przerobioną komorę od emki do gb v3 takiego patentu jeszcze nigdzie nie widziałem ani na zagranicznych forach ani tutaj.

YN9kGa8.jpg

sPEULI4.jpg

6kGEASX.jpg

1br0ETi.jpg

7V4vhBC.jpg

Po złożeniu, trochę od spodu słabo wygląda z wystającym koszykiem ale wszystko jest przykryte zawieszeniem a więc i tak nie widać.

FIia8rc.jpg

sBiIxIW.jpg

em9FwWT.jpg

4LC6kkz.jpg

sFTDMfl.jpg

KmpJlH8.jpg

BQJ71dj.jpg