Viamortis Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Może to przez brak doświadczenia, ale wydaje mi się, że jest tu spora luka w pokryciu pomieszczenia przez moment, czego praktycznie nie ma przy standardowym wejściu... Choć szczerze powiedziawszy nie próbowałem nigdy tego "krzyżowego" manewru na żywo. Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 W takim wejściu może wyniknąć sytuacja, że nie będzie możliwe dokładne i szybkie pokrycie obszaru za plecami/po skosie w tył każdego z operatorów (od strony bliższych rogów pokoi- mam nadzieje że zrozumiałe). Kwestia rodzaju samego otworu wejściowego i parametrów pomieszczenia. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
alan_777 Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 (edited) T atechnika jest zła bo plecy zawodnika nie są osłaniane przez jakiś czas.. Edited March 31, 2008 by alan_777 Quote Link to post Share on other sites
_Johny_ Posted April 4, 2008 Report Share Posted April 4, 2008 Czyli elita jednostek specjalnych wojska jak i policji ma do dupy opracowane sposoby wejścia do pomieszczeń, tak? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 (edited) Z wypowiedzi Alana_777 możnaby tak wnioskować ;). Generalnie, to trzeba przyznać tu jedną rzecz... To nie counter strike. Bardzo rzadko się zdarza, że terroryści siedzą w rogach pomieszczenia z lufami wycelowanymi w drzwi. W sytuacjach zakładniczych nawet podczas szturmu się tam nie chowają, a w sytuacjach bez zakładników starają się za wszelką cenę zabarykadować, bo wiedzą, że nie mają szans wiele zdziałać (przewaga liczebna wynosi ok. 5-10 AT na jednego tango). Ponadto, wejście do pomieszczenia rzadko przeprowadza się na pałę (!). Na ogół rozkład pomieszczeń, jak i ich wygląd jest znany z góry, snajperzy lub technika pozwala wybadać rozkład sił w pomieszczeniach. PS. Poza tym nic w wejściu krzyżowym nie przeszkadza w sprawdzeniu rogów... raczej - bo jak mówię, nie stosowałem manewru w praktyce. Edited April 5, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 zapomnieliscie dodac fakt ze i tak 1 i w wiekszosci przypadkow 2 jest trafiana przy jakimkolwiek szturmie na pomieszczenie przy komplikacji wiekszej niz "gang olsena z TT pod kanapa o 5 rano" kazdy wysnul swoja teorie - a zycie i tak zweryfikuje. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 To może coś dodasz konstruktywnego od siebie? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 7, 2008 Report Share Posted April 7, 2008 Wiesz, śledzę to forum nie od dziś, znam wielu ludzi tutaj, i o wielu wiem co potrafią... I póki co, żaden z tych którzy wiedzą się tu nie wypowiedział. Z dwóch powodów. 1. "Czarnej" nie da się nauczyć przy komputerze. 2. To jest wiedza którą niechętnie się dzieli, a szczególnie na publicznym forum. Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Ja mam niezawodny sposób PERYSKOP mały ale przydatny wojskowypowiem szczeze ze bardzo pomaga Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts