Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

BI-3681 M4A1 FULL METAL [BOYI]

Recommended Posts

• Replies 438
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Styki przy baterii wyglądają dobrze. Teraz podłączyłem jeszcze raz baterię (wystrzelone koło 300 kulek) i niestety - ciągle to samo. Zauważyłem też, że styki przy bezpieczniku i dwa dodatkowe złączenia na kablach też się mocno grzeją, jest to odczuwalne. Poza tym nie wiem, czy to normalne, ale silnik po zaledwie 5 próbach strzału na semi zaczyna pachnieć spalenizną. Wiem, że każdy silnik tak pachnie podczas pracy, ale mnie trochę zdziwiło, że w tym przypadku też.

Do styków na GB się nie dobierałem, bo nie rozkręcałem eMki ani razu i wolę się raczej za to nie zabierać. Oczywiście, jeżeli ktoś z Was miał coś podobnego, nie tylko w tej replice, to niech da znać - jeżeli naprawa nie będzie się wiązać z utratą gwarancji, chętnie się za to zabiorę.

Pozdrawiam!

Edited by Pumber

Witam.

Jestem posiadaczem m4 RIS Boyi/PJi jestam bardzo zadowolony.Z ABS-u wykonana jest tylko rączka,kolba i nic poza tym.Stokowa ma :głowica tłoka wymieniona na wzmocnioną kierunkową głowicę tłoka wraz z łożyskowaniem. Łożyskowanie powoduje łatwiejszą pracę sprężyny co wydłuża jej żywotność

plastikowe łożyska wymieniamy na wzmocnione łożyska kulowe 7mm

sprężynę na sprężynę (120 m/s), co ma odzwierciedlenie w większej mocy repliki

plastikową prowadnice na wzmocniona prowadnica sprężyny z łożyskowaniem które powoduje łatwiejszą pracę sprężyny i daje kilka Fps-ów więcej

W sumie Replika godna posiadania.

W takim razie odeślę do Taiwangun'a i zobaczymy co dalej :/ Szkoda mi gwarki, jak replika ma dopiero 2 miesiące. Może dokupię sobie jakiegoś gaziaka w tej samej paczce :D

Na pewno dam znać o co chodziło i czy działa, gdy wyślę (będzie to gdzieś za tydzień-dwa).

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

• 4 weeks later...

Naprawiałem dziś kumplowi M4 RAS Boyi. Poskładałem gearbox i wszystko śmiga jak należy. Niestety przy sprzątaniu po pracy zauważyłem, że została taka sprężynka:

c0336170fc71d6a8m.jpg e045504052fd51dbm.jpg 25c125c96887d5a9m.jpg

Plz, powiedzcie mi - czy ta sprężynka nie jest częścią gearboxa :???: albo w ogóle repliki.

Jest taka możliwość, bo całą akcję robiłem w piwnicy, w warsztacie i tam się mogły walać jakieś przypadkowe śrubki lub sprężynki.

Dzięki, z góry, za info.

Edited by siridar
  • 2 weeks later...

Jak wszystko śmiga jak nalerzy to znaczy że nie była potrzebna:D:D

A tak na poważnie to też mam M4 Boy'a, 3 dni temu grzebałem w GB i nie wydaje mi się żeby to należało do zestawu (jedyna opcja moim zdaniem to spręzynka od spustu, ale wtedy gdybyś jej nie założył to spust by isę nie cofał po strzale więc na bank byś zauważył że coś jest nie tak).

Pomijam to, że paczka była niekompletna (brak tej długiej sprężyny), a komora i ten plastik trzymający lufę i komorę wymagały interwencji pilnika i około 1 tira nerwów to po długich walkach jakoś to spasowałem. Taśma izolacyjna twoim przyjacielem! Wszystko jakoś się trzyma kupy. Zamontowałem w karabinie iii... zonk. Magi nie podają kulek (low-capy BOYI). Troche potrząsłem, zmieniłem ustawienie rzepów ( :lol: ) i załadowałem ICS'y (może to wina kulek chociaż nie wydaje mi się). Podkręca świetnie, nareszcie czuję, że mam komorę, a nie to cudo stockowe. Nie regulowałem specjalnie, ale poprawiło się skupienie, powtarzalność i wydaje mi się, że lekko zasięg. Jednak za 100zł oczekiwałem czegoś więcej. Użytkownik, który mi to sprzedał to clown. Odradzam kupowanie rzeczy precyzyjnych bez wcześniejszego ich obejrzenia lub rozeznania u sprzedawcy...

Mam pewien problem z moim m4, po wymianie lufy i gumki na systeme(czarną) kulki na ok. 40 metrze lecą w kosmos, wymieniłem dystanser na sylikonowy guardera ale jest jeszcze gorzej, co można zrobić żeby nie kręciło tak mocno kulek?