rafcio21 Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Witam, jestem posiadaczem M14 AGM i planuje do niej wstawić lufę precyzyjną 550mm Deep Fire, ale czy warto? Szukałem na forum i nic o tych lufach nie znalazłem? Mam dylemat czy nie lepiej poczekać na 550mm Guardera ;) Link to post Share on other sites
AirBorne Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 (edited) Warto :) Sam posiadam właśnie 550 mm DF i jestem zadowolony :) Nie chcę być uszczypliwy, ale w arsenale swoim masz wpisany M14stkę KARTa, nie AGMa ;P Edited June 5, 2007 by AirBorne Link to post Share on other sites
misiek009 Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Weź guardera - podobno większa precyzja wykonania... Link to post Share on other sites
outsider Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 (edited) Posiadam preclufe Guardera 550mm, nie porównywałem z lufą DF; jest bardzo dobrze wykonana i spełnia swoje zadanie bardzo dobrze, no i cena nie jest wysoka. Polecam. Edited June 6, 2007 by bartek_86 Link to post Share on other sites
crejzy Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 kup guardera albo systeme. kolega na 460fps w deep fire miał takie nierówności że kulki przelatując przez lufę topiły się. Link to post Share on other sites
Johann Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Warto :) Sam posiadam właśnie 550 mm DF i jestem zadowolony :) Nie chcę być uszczypliwy, ale w arsenale swoim masz wpisany M14stkę KARTa, nie AGMa ;P Trochę za mało wystrzeliłeś kompozytu aby oceniać lufę.2-3 strzelanki dopiero będzie mógł to wygłaszać. :) Link to post Share on other sites
outsider Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 (edited) Te lufy weszły niedawno Tak, to się zgadza, niewiele jest o tym na forum, ale zaryzykowałem i kupiłem. Porównując lufę Systemy i Guardera można powiedzieć, że są na tym samym poziomie wykonania. W sumie to każdy chwali swoje, nie ma jednoznacznej odpowiedzi którą Rafcio21 ma wybrać. Tak jak wyżej napisałem polecam Guardera, wiadomo nie dorówna ta lufa lufom KM i Prometheusa, ale ze względu na dobre skupienie, nie blokowanie się kulek* i cenę to bardzo dobre rozwiązanie. *na dzień dzisiejszy wystrzeliłem 2000 "Pestek", ok. 500 Blasterów i 100 Extremów, wszystkie o wadze 0.25g. Edited June 6, 2007 by bartek_86 Link to post Share on other sites
AirBorne Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Wystrzelilem 1k na podworku - sprawdzilem celnosc i jak noszą, czy do tego potrzebne są 2-3 strzelanki ? Nie sądze Johnny, pomiary można robić w domowych warunkach ;] Link to post Share on other sites
Johann Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Wystrzelilem 1k na podworku - sprawdzilem celnosc i jak noszą, czy do tego potrzebne są 2-3 strzelanki ? Nie sądze Johnny, pomiary można robić w domowych warunkach ;] Są potrzebne inne kulki.Czy wszystkie przelatują tak samo i czy skupienie jest podobne. Link to post Share on other sites
AirBorne Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Blastery 0.25 - zero problemów. Pasi teraz ? :D Po za tym wciągu 2-3 strzelanek raczej kulek nagle nie zmienasz ;> Żeby nie było OT: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...lufa+precyzyjna szukanie zajęło mi 10 sekund :] Link to post Share on other sites
regal Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 A która lufa prezycyjna jest lepsza : 6,03mm MadBull czy 6,04 Guarder ? W co lepiej kase włożyć ? Myśle że MadBull będzie miał lepsze skupienie i z deka zasięg a Guarder może być lepiej wykonany ? Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted June 6, 2007 Author Report Share Posted June 6, 2007 Jeśli trafi ci się dobry MB to wymiatasz, ale to loteria, jest wiele felernych luf. Przy Guarderze masz pewność prawidłowego działania, lecz gorszego skupienia. Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Jeśli trafi ci się dobry MB to wymiatasz, ale to loteria, jest wiele felernych luf. Przy Guarderze masz pewność prawidłowego działania, lecz gorszego skupienia. A co sprawdzałeś to gorsze skupienie? :roll: Nie pisz bzdur... Średnica wewnętrzna lufy to nie wszystko, większość precyzyjnych luf nie może się równać systemie pomimo rzekomo mniejszej śr wew. Na to przekłada się wykonanie oraz dobór materiałów, a którym systema wyrobiła sobie bardzo dobrą opinię... A jak z resztą luf?- poczytaj na forum jest tego pełno... :-P Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted June 6, 2007 Author Report Share Posted June 6, 2007 (edited) Właśnie i o MB pisali, że jeśli się trafi, to można porównywać go nawet z KM Head więc skupienie z pewnością jest większe ;) Ale w każdym razie powłoka teflonowa w MB jest bardzo podatna na uszkodzenia. Edited June 6, 2007 by rafcio21 Link to post Share on other sites
regal Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 To jak już nie MB to Guarder czy Systema ? Chodzi mi o zwiększenie skupienia i zasięgu ,fps. Link to post Share on other sites
tofik___ Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Ogólna opinia jest taka, że Guarder ma podobną jakośc do Systemy. Ja bym jednak wziął systeme, pewniejsza jest.. Link to post Share on other sites
misiek009 Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 (edited) RAFCIO - MB dorównuje km Head?????? COP PROSZĘ!? Co to za mądrość nowa?! Proszę wskaż mi miejsce gdzie to wyczytałeś! Na końcu tematu o lufach MB widnieje stwierdzenie, że nawet, jeżeli trafisz na znakomity egzemplarz MB to NIGDY NIE DORÓWNA on Systemie a co dopiero KM Head - owi. Ja wziąłbym Guarderkę z powodów: - Cena jak Systema - Jakość jak Systema - Chrom na lufie (w przeciwieństwie do systemy) taki bajerek. - Mógłbyś zrecenzować dla userów WMASG Edited June 7, 2007 by misiek009 Link to post Share on other sites
regal Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 Myśle że wezme Guarderkę :P . Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 Przepraszam, ale czy to jest temat o lufach Deep Fire czy temat spamerski o wszystkich mozliwych lufach? :| Link to post Share on other sites
crejzy Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 To jak już nie MB to Guarder czy Systema ? Chodzi mi o zwiększenie skupienia i zasięgu ,fps. bierz systeme robią dłużej precki i nie słyszałem o nich złej opini. Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Odświeżam. Używał ktoś precek Deep Fire 6,02?? Jakieś opinie?? Link to post Share on other sites
lukasp Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Mam 6.04 DF 510 mm jest bardzo oky porównywalna z preckami Systemy pzd Link to post Share on other sites
Darg Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Odświeżam. Używał ktoś precek Deep Fire 6,02 ? Cena jest zachęcająca jak na 6,02mm Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 (edited) 2 posty nad tobą zadałem to samo pytanie i nikt nie odpowiedział więc wyciągnij wnioski :wink: Napiszę tylko tyle że kolega Spinatz ma preckę 6,02 Deep Fire, pytałem go o nią i sobie chwali, więc chyba warto. Edited January 11, 2009 by MAJOR762 Link to post Share on other sites
Darg Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Na jednej opinii ciężko wyciągnąć wnioski. Co do powtórzenia pytania - dużo osób może stwierdzić że jak długo nikt nic nie pisał to nikt się tym nie interesuje i nie ma po co odpowiadać... ludzie są z natury leniwi i sami z siebie rzadko coś napiszą. Link to post Share on other sites
Recommended Posts