Drakeus Posted July 19, 2007 Report Share Posted July 19, 2007 Syćko banglaa jak należy panocku, syćko jak się potrzy! Jesio nie była problema ze strielaniem ani z ładowaniem! Iiii sysko leciało jak się pootrzy na 8,4v KAN 1400mAh! Po 5h batka nadal w pełni sprowna! Kurna jestem bardziej zadowolony niż bym miał kupić M15 CA, no nie wiem dlaczego :killer: BTW Oszukali nas! M933 to M4 Receiver CQB! :-F Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 a odpowie mi ktoś na puytanie dotycząse selektora jakie zadałem strone wczesniej???czy bawicie sie tylko w elektryków:P Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Problem z serią na semi powinien zaniknąć ,przynajmniej tak u mnie się stało . A co do dziwnego odgłosu na SEMI to również tak miałem ale gdy baterie za krótko ładowałem. Więc powinno pomóc Tobie ładowanie baterii przez 10h .Pamiętaj że na baterii dołączonej do zestawu i tak długo sobie nie postrzelasz na singlu bo więcej zżera prądu niż AUTO Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 tja po 10h ładuje batke i właśnie mi tak strzela.Jak kupie nową baterie niebawem i dalej tak będzie to gwarancja coming Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Po nowej batce problem powinien zniknąc(tak cie pociesze ;p) Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Witam! Nareszcie ruszyłem.Wymieniłem bezpiecznik i wszystko gra. ;-) Posiadam batke intellecta 9.6v.Ani razu nic się nie zacieło z 15m spokojnie trafiłem w piłkę od siatkówki.Z 25 m spokojnie trafiałem w słupek metalowy o średnicy ok.3cm.Nie wiem ale mi karabin strzela bardzo dobrze może u mnie hopek nie był mocno zalany. Acha i niewiem wystrzeliłem około 900kulek i bateria była cieplejsza niż 40 C to normalne?? Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Witam! Nareszcie ruszyłem.Wymieniłem bezpiecznik i wszystko gra. ;-) Posiadam batke intellecta 9.6v.Ani razu nic się nie zacieło z 15m spokojnie trafiłem w piłkę od siatkówki.Z 25 m spokojnie trafiałem w słupek metalowy o średnicy ok.3cm.Nie wiem ale mi karabin strzela bardzo dobrze może u mnie hopek nie był mocno zalany. Acha i niewiem wystrzeliłem około 900kulek i bateria była cieplejsza niż 40 C to normalne?? Ja też właśnie zamówiłem baterię Intellect 9.6V 1400mAh. Przez pewien okres nie mieli Krakmani tej baterii, teraz znów pojawiła się na sklepie dostępna. Z rabatem to będzie akurat :D Mnie akurat bateria stockowa mile zaskoczyła. Po początkowym okresie tragikomedii, teraz nastąpiła duża zmiana, na lepsze. Choć z pewnością ta bateria nie pociągnie długo i ma różne dziwne zachowania :) Ja z 50 metrów trafiałem ( 90% skuteczności) w pień drzewa o szerokości 40cm. z resztą przedstawiłem moje testy parę postów wcześniej. Quote Link to post Share on other sites
stranger Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Mam problem z zamontowaniem baterii 9,6 intellecta i stockowej 9,6. W najlepszym razie udaje mi się docisnąć komorę na siłę, tak że piny są przechylone o jakieś 20 stopni (i to po kilku/kilkunastu próbach). Nie wiem czy nie pękną. To mój pierwszy AEG, ale zakładanie baterii w tej replice to tragedia. Ma ktoś podobny problem? Jakieś rozwiązania? Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 (edited) Jaką masz wersje ?Jeśli to jest M4 to sie nie dziw że trudno wchodzi a jeśli m16 to mi w chodzi bez problemu , oczywiscie kable będą się plątac ale to tak musi byc (chyba jeśli oto ci chodzi). Edited July 20, 2007 by Parafian12 Quote Link to post Share on other sites
stranger Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 (edited) Mam M4 s-system. Jeśli piny przekrzywione pod naciskiem to normalka, no to spory minus dla repliki. A może ja coś źle robię? Chyba trzeba będzie kupić kolbę SF przy pierwszej okazji.... Edited July 20, 2007 by stranger Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 To wydawaj masę kasy na taką kolbę :-F. Musisz się nauczyć wkładać batkę, zapamiętać jak Ci jest ją najłatwiej włożyć. Próbuj codziennie ją wkładać, aż do skutku. Jak już włożysz, to zapamiętaj jak to zrobiłeś, i ćwicz to codziennie. Kwestia praktyki ;) . oczywiscie kable będą się plątac ale to tak musi byc Wcale nie musi. Ja kabelki skleiłem taśmą izolacyjną, i teraz dużo łatwiej mi się je wkłada. Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 (edited) Zrobiłem jeszcze jeden test na baterii stockowej ( M4A1). Już po wszystkich perypetiach, jak zaczęła działać w "lepiej" (mogłem na niej wystrzelić prawie dwa Hi_Capy w tym wiele razy na semi), po tych testach kiedy wydawało mi się iż dalej się nie da rady strzelać, odstawiłem replikę na półkę nie wyjmując baterii. Leżała tak prawie 3 dni. Dziś pomyślałem, że sprawdzę czy uda mi się strzelić. Początkowo tylko słychać było takie metaliczne stukanie "klik. klik, klik" i bateria w ciągu kilku minut bardzo się nagrzała. Myślę, faktycznie koniec baterii i trza rozładować do końca i ładować kolejny raz ale...... nie wiem dokładnie co zrbiłem, chyba przytrzymałem na auto, z 20 razy nacisnąłem na semi ( za każdym razem słychać było ten sam dzwięk i zero reakacji repliki), troszkę " potrząsnąłem" czule do niej mówiąc .."no zaskocz moja miła..." i o dziwo zaczęła strzelać. Na Semi jak i na auto. Bateria na prawdę było rozgrzana ale karabin strzelał. Dziwne. Czekam na mojego Intellecta 9.6, wtedy poszalejemy. :) Edited July 20, 2007 by vander Quote Link to post Share on other sites
Kicaj Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 Chłopie WIELKIE dzięki za to co napisałeś potrzebowałem teraz strzelić ostatni raz bo miałem naciągniętą sprężyne a niechciałem zostawiać na noc ale bylo tylko to klik klik to ładowałem ponownie z nadzieją że chociaż troche drgnie i strzeli i zrobiłem tak jak napisałeś.Bateria się rozgrzała nieziemsko prawie parzyła i wkońcu strzelił...strzeliłem tylko raz bo jeżeli miało być to jej ostatnie tchnienie i znowu miała by tylko trochu naciągnąć sprężyne to wolałem dalej niepróbować :killer: Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted July 20, 2007 Report Share Posted July 20, 2007 (edited) Co do przepalenia bezpiecznika. Problem był opisany troszkę wcześniej. A mianowiście....Kiedy pisałem mojego posta o 23:51 20/07/2007 czyli dwa posty wcześniej dało mi to dużo do myślenia. Pomyślałem 10 minut temu, że jeszcze raz, spróbuje coś wykrzesań z mojej M4A1 ( tak z ciekawości). Biorę karabin, sprawdzam czy bateria jest ciepła( zdążyła ostygnąć), następnie wciskam spust i oczywiście nic się nie dzieje, tylko takie metaliczne klik, klik czuje się w rękojeści, jak silniczek coś stara się "zrobić". Daje na auto i też nic.......aż tu nagle spojrzałem na foregrip...!!!!!!!! O matko. Podczas gdy dałem na auto i przytrzymywałem spust w pozycji "fire" bezpiecznik zaczynał świecić jak latarka ( tak się rozgrzewał ten drucik w środku). Gdy puszczałem spust przestawał "świecić" i rozgrzewać się. Oczywiście bateria okropnie się rozgrzała. Przestraszyłem się, że karabin mi się zapalił. A to bezpiecznik tak się rozgrzewał do czerwoności, iż zaczynał świecić. Po chwili karabin znowu zaskoczył! Zaczął strzelać na auto jak i na semi. Dziwne, że bezpiecznik się nie przepalił ale tak mocno rozgrzewał do czerwoności. Tak samo bateria. Wgląda mi na to jakby w batce była energia, która gdzieś na bezpieczniku się gromadziła czy coś podobnego. Dopiero po rozgrzaniu cholernym baterii lub bepiecznika mogła "płynąć" dalej, lub po wysłaniu z batki wracała do bezpiecznika i baterii powodując rozgrzanie baterii i świecenie bezpiecznika. Może ten opisany bezpiecznik wcześniej też się tak spalił a tego nikt nie zauważył. Ja mam bezpiecznik 250V 15A. Po tym jak karabin zaczął ponownie strzelać bezpiecznik się nie rozgrzewał i nie świecił. Czy ktoś może wytłumaczyć mi to zjawisko? :D Edited July 20, 2007 by vander Quote Link to post Share on other sites
Kicaj Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 (edited) tak za drobną opłatą będziesz mieć prawdopodobnie nie w szkiełku tylko metalowy pomalowany w kameleon podświetlanym niebieskim neonem świecącym w rytm strzałów. tyle że ty masz czerwony neon w szkiełku i też świeci w rytm strzałów ;-) :poddanie: Edited July 21, 2007 by Kicaj Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 (edited) Czy ktoś wie jak odkręcić kolbę taktyczną w M4A1 P&J ( czy to w ogóle możliwe bez rozbierania body)? Tam widać wint i taką wielką nasadkową jakby śrubę. Trochę mi ta kolba "lata" lużno ale dokręcić tez sie nie da. Chciałbym ja odkręcić. Edited July 21, 2007 by vander Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Nie mogę edytować poprzedniego posta więc....doszedłem już jak to zrobić. Myślałem z początku, że to ta zewnętrzna śruba trzyma a to trzeba rozkręcić kolbę i w środku jest taka śruba. Przy okazji otworzyłem body i podokręcalem parę śrubek bo były lużno. Parę żeczy wytarłem z nadmiary silikony a inne popryskałem lekko. Odnośnie tego żarzenia bezpiecznika, jakie opisałem 2 posty wcześniej, wie ktoś coś? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 ja ze swoja m16a3 zaniechałem dalszych prób na stockowej batce bo musiałbym połknąć całe opakowaine relanium:P poczekam do czasu aż kupie intellecta albo G&P i opisze co sie dzieje u mnie. pozdro Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 @Vander Ja tak mam 20A 250 V Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 @Vander Ja tak mam 20A 250 V Kupiłeś M4A1 (PJ4 A1 II)? Jeżeli tak, to dziwne, iż mamy różne stockowe bezpieczniki. :D Quote Link to post Share on other sites
buziek Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Bo kolega sobie kupił 'dwudziestkę' :) Quote Link to post Share on other sites
MIG25_Radek Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Może po prostu ten bezpiecznik jest za mały, co? Skoro świeci i zatrzymuje prąd to znaczy, że jest on za duży dla małego bezpiecznika. Ja bym tam wstawił jakiegoś dużego bydlaka i wtedy można by coś powiedzieć. :) Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 Nie wiem czy "zatrzymuje" prąd. wygląda to tak jakby energia podawana silniczkowi była za mała do jego poprawnego działania ale jakaś to energia jednak jest i nie może ona sprawić aby napęd zadziałał, jednak przyśnięcie ciągłe spustu powoduje to, że jakaś energia to jednak jest i nie zużywa się tylko powoduje rozgrzanie i "świecenie" bezpiecznika ( sytuacja to dotyczy oczywiście sytuacji 9 postów wcześniej. Gdyby bezpiecznik był "za mały" to po prostu by się przepalił. Jeśli wstawimy za duży amper, powodować to będzie niepotrzebny opór i strate energii dostarczanej dla silniczka- tak sądzę. Producent dał taki a nie inny bezpiecznik, więc to coś musi oznaczać, dla poprawnego działania repliki. Nie można wstawić od tak sobie, jakiegoś "bydlaka", choć mogę się mylić. Quote Link to post Share on other sites
Kicaj Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 producent wstawił ale to poprawnie raczej niedziała...:???: mi się własnie przedchwilą spalił bezpiecznik...a to że batka nie może uciągnać i ma takie opory może być spowodowane również przez źle uregulowany silnik, może być zamocno dokręcony ale znowu zasłabo to zmieli zębatki ale jeśli ktoś może to niech spróbuje trochu go poluzować ;-) Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted July 21, 2007 Report Share Posted July 21, 2007 A co do hi-capa dołączonego do zestawu . Ostatnio z kolegą który ma M4[CA] zamieniłem się na magazynki . Ja dałem mu P&J a on mi krótkiego hi-capa [CA] .Na początek wspomnę ,że mag [p&j] podawał mi 3-4 kulik natomiast na M4[ca] śmigał aż miło tylko że ciężko wchodził .Jak ja włożyłem maga od CA do mojej M16'ki to sam się zdziwiłem że tak ładnie podaje kuleczki . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts