-MARIO- Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 u mnie sie też kable grzeją i nie wiem o co chodzi a czytać ten temat to sie lepiej przykopac bo sam off top to ze 20 stron Quote Link to post Share on other sites
Maverick5 Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 Witam. Mam mały dylemacik z baterią którą dokupiłem do M4 RIS. Otóż, jak wiadomo w zestawie była ładowarka 8.4v, zaś bateria jest 9.6v. Pisałem do krakmana- powiedzieli, żeby ładować ją 15 godzin i na spokojnie tą ładowarką naładuje. Jak pisano, tak zrobiłem, naładowałem, rozładowałem (chce sformtować) i okazało się, że batka rozładowywała się krócej od tej z zestawu. Czym jest to spowodowane? Niesformatowaną baterią, większym napięciem? Proszę o radę :) Batki są o takiej samej pojemności, 1800mAh. Od razu mówię- czytałem tematy o akumulatorach ale nigdzie nie jest jasno napisane, czy można ładować baterię o większym napięciu i jakie są tego efekty. Więc? Krótko i na temat- potrzeba zakupu nowej ładowarki, czy mogę sobie tym nie zawracać głowy?:P Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 Stało się :( M'ka umarła :/ Wystrzelałem z okna dwa real-cap'y i najpierw przestało działać semi, a później także auto :/ Przy naciskaniu spustu słychać tylko "klik, klik, klik" jak by silnik chciał a nie mógł :/ Bezpiecznik, kable i batka grzeją się jak głupie- bezpiecznik przy przytrzymaniu spustu robi się czerwony :( Czego może to być wina? Okablowania, bezpiecznika czy baterii? Używam 8,4V 1800 mAh na ogniwach Sanyo... Będe wdzięczny za wszelką pomoc... Quote Link to post Share on other sites
KK Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 (edited) Stało się :( M'ka umarła :/ Wystrzelałem z okna dwa real-cap'y i najpierw przestało działać semi, a później także auto :/ Przy naciskaniu spustu słychać tylko "klik, klik, klik" jak by silnik chciał a nie mógł :/ Bezpiecznik, kable i batka grzeją się jak głupie- bezpiecznik przy przytrzymaniu spustu robi się czerwony :( Czego może to być wina? Okablowania, bezpiecznika czy baterii? Używam 8,4V 1800 mAh na ogniwach Sanyo... Będe wdzięczny za wszelką pomoc... Zapewne akumulator się rozładował i wystarczy go naładować. A co do grzania się bezpiecznika i kabli to jest normalne zjawisko. Kiedy Akumulator jest za słaby aby poruszyć silink to zamast w silniku zgromadzona energia spala się w najsłabszym ogniwie czyli w bezpieczniku i słabszych kablach. Problem taki zawsze występuje w stokowych akumulatorach, miałem go ja i inni na tym forum. Ale nie słyszałem aby ogniwa Sanyo były wadliwe. Najlepiej podłącz do jakiejś 5 W/ 12 V żaróweczki i razładuj aku. Ważne - nie dopuść aby akumulator rozładował się całkowicie. Naładuj zgodnie z zaleceniem producenta i będzie OK. Edited August 17, 2007 by KK24 Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 No ja byłem w Krakowie na wakacjach i wpadłem do krakmana i kupiłem sobię kolimkę i 2 low capcki.I teraz pytanie.Jak zdjąc muszke? Bo jak celuję kolimatorem to mi zasłania troszke :P. Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 A jaki model PJ4 posiadasz, bo ściągnięcie muszki samo z Siebie to nie jest dobry pomysł. Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 (edited) Ściąganie muszki w M16 też mi się nie widzi dlatego polecałbym zakup jakiegoś montażu "wysokiego" np. taki lub taki poszukaj po sklepach to znajdziesz tego więcej ;-) aha, jeszcze jest fajna szyna którą się montuje na rączce transportowej i wtedy na pewno nic nie będzie Tobie zasłaniać link Edited August 19, 2007 by sodi Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 No mam model M16 Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Ściągnięcie muszki spowoduje że okładziny nie będą trzymały się kupy. Możesz zrobić 4 rzeczy: 1.Kupić składaną muszkę (http://asgshop.pl/produkt.php?id=1964) albo dać ogłoszenie w komisie, może ktoś będzie miał taniej, np. jakąś muszkę od S-Systema 2.Możesz ściąć muszkę, tą górną część, nie będzie Ci zasłaniać kolimatora. 3.Możesz kupić sobie sam wysoki montaż (http://asgshop.pl/catalog.php?cat=33) 4.Albo najtaniej co możesz zrobić to kupić, montaż na rączkę transportową, i wtedy zamontować sobie koli. Wadą tylko tego będzie wysoko umiejscowiony kolimator. Tylko taka uwaga, że taki montaż+ koli daje Ciężar, który nie najlepiej znosi ta ABS rączka transportowa. A można zapytać jeszcze w jaki koli się zaopatrzyłeś? Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Spiłuje muszke a potem skleje jak będzie potrzebna wcześniej tez o tym myślałem. Ten Kolimator: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=381 Dobry wybór? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Tylko jak spiłujesz muszkę to estetycznie karabin nie będzie wyglądał za dobrze. Co do koli, kwestia gustu, wole RD30 G&P Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Tylko czym to sciąc?;p Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Dremel Quote Link to post Share on other sites
ne0x Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 wybic te dwa piny Quote Link to post Share on other sites
Barthaz Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 On chce ściąć, a nie zdjąć ne0x. Co do kolimatora- trzeba było dopłacić 40 zł i kupić ACOG'a. Nie miałbyś teraz problemów z muszką... Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 chyba podróbke acoga bo normalny kosztuje z 450zł... Jak ściągniesz muszke to masz lipe bo grip ci sie rozsypie:0 ratuje cie szyna na rączkę z przejściem z 11mm na 20mm na allegro cuś takiego widziałem.a za 180zł mogłeskupić kolim na wysokim wysunietym montażu i miałbyś spokój:P Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Rozwiązałem problem ;].wyeregulowałem plamke na maxa do góry i teraz muszka mi nie zasłania kropy ;D. Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Ale plamkę regulujesz po to żeby przyspieszyć proces namierzenie/strzał, a nie żeby fajnie wyglądała. Najmocniej przepraszam ale nie widzę najmniejszego sensu w tym co zrobiłeś. Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 No bo Dremla nie mam ... a na inne sposoby jakoś niemam chęci i pieniędzy... Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 TO po co Ci kolimator skoro wyregulowałeś go po to żeby był a nie po to żeby spełniał jakąkolwiek fukcję? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Jezu człowieku masz problem to na drugi raz zrób posta który kolimator najlepszy do m4/m16 i bedziesz miał spokój a nie kupiłeś a teraz masz problem go zamontować...A ja se kupie granatnik m203 dla wyglądu co mi tam 600zł:P 1Precyzyjna lufa wchodzi bezproblemowo do stockowej komory HOP-UP? 2 Czy wymiana kabli od silnika do wtyku na baterie coś da jak myślicie?chodzi mi o to żeby nie otwierać GB Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 1.Tak bezproblemowo .. ile razy można mówic ? 2.Powinno coś dac, wydaje mi się ze na batka Hero by lepiej chodziła Ja tam z zakupu kolimatora jestem w miare zadowolony... Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 1.Bez problemowo wejdzie, ale zmiana już gumki na inną będzie problemem. 2.Kable są dobrej jakości i nie trzeba ich wymieniać, źle Ci się wydaje, batki hero które są dodawane do karabinu są kiepskiej jakości, dlaczego, bo przekładane były do innych karabinów lepszej/porównywalnej marki i słabo chodziły. Co do kolimatora, to moim zdaniem wyrzuciłeś pieniądze w błoto. Jeśli do tego ma służyć. Lepiej będzie jak zaopatrzysz się w: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=426 I masz problem z głowy Quote Link to post Share on other sites
HIREDGUN Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 A tak pozatym wszystkim... mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak założyć pas trzypunktowy na s-system :mrgreen: ? Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 A złamało Ci się ucho? Bo jeśli nie, to zaczepiasz ten element gdzie masz spinkę do ucha, a drugą końcówkę przekładasz przez kolbę, tzn. tak nią zakręcasz przez ucha pasa żeby się nie poluzowało, wtedy możesz pasem regulować do woli. Jeśli zerwało Ci się ucho to albo możesz kupić metalowe montowane na szynę RIS (koszt 80 zł) albo zaczep przypinasz do ucha kolby, a klamrę przekładasz przez front gripa, co daje Ci też swojego rodzaju swobodę ruchu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts