Sagitarius Posted December 1, 2007 Report Share Posted December 1, 2007 Oglądałem Boyiowskie body i będe je zakładał w przyszłym tygodniu. Jest to najtańszy sposób na usztywnienie tego wszystkiego. O tym body masz temat w tuningach. Osobiście uważam, że bezsensowne jest ładowanie kasy w tą replike. To ma się kupy trzymać i strzelać w miare przyzwoicie. No tak, tyle że moje body się rozleciało przy spotkaniu 3 stopnia ze ścianą... Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 A moje przy spotkaniu 2go stopnia z ziemią :-F Quote Link to post Share on other sites
MateuszeQ Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 To chce już zamówić, ale dajcie mi odpowiedź konkretną : Czy do PJty 2 Generacji będzie pasowała TA Komora ze stokowymi częściami i Ta Gumka? Dzięki za odowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
macioo Posted December 2, 2007 Report Share Posted December 2, 2007 Raczej na pewno będzie pasowac. Mam pytanie do tych co montowali metal body od boyi i metalową komore jednocześciową i oczywiscie silikonowa gumke. Jest jakaś popraw osiagów repliki (Mam na myśli nowy hu)? Jak jest z podawaniem kulek? dalej są problemy czy już normalnei podaje? Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 (edited) @ MateuszeQ-1 TAK, 2 TAK Wróć, ASG shop jest nieczynny ;-) U krakmana masz troche taniej. Edited December 3, 2007 by hary934 Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 (edited) Mam pytanie do tych co montowali metal body od boyi i metalową komore jednocześciową i oczywiscie silikonowa gumke. Jest jakaś popraw osiagów repliki (Mam na myśli nowy hu)? Jak jest z podawaniem kulek? dalej są problemy czy już normalnei podaje? Będe wiedział po czwartku, jak mi w Customsie wymienią body i Boyowską komore. Wtedy coś napisze. Edited December 3, 2007 by Belfer Quote Link to post Share on other sites
ghost128 Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 Witam. Po 4 miesiącach użytkowania repliki M4A1 P&J II Gen. podczas niedzielnej strzelanki zauważyłem że replika zaczęła strzelać bardzo wybiórczo, raz dalej, raz bliżej, lub wcale. Z boku body zdawało się słyszeć uciekające powietrze przy każdym strzale. Po powrocie do domu i zdjęciu upper reciver'a, okazało się, że szkielet gearbox'a, a właściwie jego przód jest pęknięty. Dodam że nie nastąpiło to ani w wyniku upadku, ani podczas żadnego innego urazu mechanicznego, a podczas normalnej eksploatacji repliki. Chcę w tym miejscu także podkreślić że wszystkie części repliki są stockowe, a ona sama, poza normalnymi przeglądami i czyszczeniem, nie była poddawana żadnym modyfikacjom. Z tego co wyczytałem w gwarancji, nie obejmuje ona mechanicznego zużywania się materiału podczas normalnej pracy repliki i w tym także, szkieletu gearbox'a. W związku z tym podejrzewam że z gwarancji nici, więc naprawą będę musiał zająć się sam, pytanie tylko czy lepiej jest wymienić sam szkielet (pod warunkiem że nic innego nie zostało uszkodzone, bo jeszcze nie otwierałem gearbox'a), czy wydać o 100 zł więcej i kupić kompletny gearbox BOYI v.2? Poniżej zamieszczam fotki: Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 http://asgshop.pl/produkt.php?id=1566 Prawdopodobnie te czesci beda lepsze od tych BOYI'owskich-lepsze tz. wytrzymalsze, szczelniejsze, itd.- Znajomy mial o nich dobre zdanie. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 Tylko tu chodzi o szkielet gb... :ściana: Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 ''czy wydać o 100 zł więcej i kupić kompletny gearbox BOYI v.2?'' To co P&J ma w srodku to porazka i to totalna(jedynie lozyska, zebatki-od biedy i gl. cylindra sa w miare wporzadku). Quote Link to post Share on other sites
KK Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 Po moich długich i kosztownych przejściach z PJ tem uznałem że firma Krakman jest nieuczciwa sprzedając taką kichę za te cenę. Najgorsze jest to że unikają odpowiedzialności jako sprzedawca. Oczywistych uszkodzeń z winy wad materiału nie mają ochoty uwzględniać wramach gwarancji oraz nawet ustawy o niezgodności towaru z umową. Jestem ciekawy czy jakbym oddał sprawę do Federacji Konsumenta i zarządał powołania biegłego sądowego co by wtedy zrobili. Naszczęście mojego sprzedałem i mam to w d..... Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted December 4, 2007 Report Share Posted December 4, 2007 a ja jestem optymista i bede trwał w tym "gównie" jak ktos tak napisal... TO moj pierwszy aeg :wink: <zobaczymy co jest w srodku po przegladzie, jak bedzie bardzo zle to ... sie zobaczy... Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 No wreszcie sie ludziom otwierają oczy na te karabinki..... że krakmani próbowali sprzedać gówno w złotym papierku, a wszyscy przyklaskiwali. Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 Ja proponuje zainwestować w szkielet systemy z łożyskami kulkowymi za 210 zł i cieszyć się latami :wink: Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 A ja proponuje wogóle w to nie inwestować (ew. jak już to body) Znajomy rozkęcał GB, to "jednorazówka".Jak zaczniecie w nim grzebać to wydacie mnóstwo kasy a efekty będą mizerne. Jedynie te zębatki i głowica są w miare "zdrowe", natomiast reszta(tłok, cylinder, dysze, sprężyna o szkielecie nie wspominając) to jedna wielka ŻENADA I BADZIEWIE :killer: Więc jak Wam gun strzela to go zostawcie i tyle, a jak coś pierdalnie to nie inwestujcie w super części bo to NIEOPŁACALNE Krakmanom można pogratulować, jednego - umiejętnego kierowania ludzkimi emocjami. Obiecali, przytrzymali nas w oczekiwaniu na "super" spluwy a potem rzuciliśmy się na to jak wygłodniałe psy na mięcho. A teraz nam się odbija... :???: Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 (edited) Pisałem już o tym od dawna a wszyscy bronili karabinków jak lwy, bo Bulli napisał.... A na dobrą sprawe to pokazał zdjęcia metalowego gearbox'a i opisał jako pancerny, co zupełnie nie przełożyło się na rzeczywistość. edit: A jeszcze lepszym faktem jest to, że udało sie krakmanom przekonać ludzi do tego, że warto kupić te PJ i potem je przerabiać... wsadzać metalowe body, wymieniać lufy.... aż do momentu uzyskania ceny markowego elektryka który miał te wszystkie rzeczy stockowo.. Edited December 5, 2007 by misza128 Quote Link to post Share on other sites
Sagitarius Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 (edited) No niestety tak wyszło..problem w tym, że trudno to gdziekolwiek sprzedać za rozsądną cenę i dlatego po części dlatego ludzie tuningują te spluwy. Za tyle co ja wydałem na moją M4, mógłbym już kupować CA albo nawet G&P: - batka 80zł - hopek + komora 75 zł - body 300 zł ;] - replika 450 Razem wychodzi 905 zł, czyli całkiem pokaźna sumka. Jak mi silnik padnie powymianie body to się chyba powieszę ;o Inna sprawa, że musiałbym się trochę naczekać na tą markową replikę a nie każdy tak potrafi.. i z drugiej strony wątpię czy bym dostał dofinansowanie..tak to mam wymówkę, że mi się popsuło ;p To zapewne kolejny czynnik, który sprawia, że ludzie wolą kupić taniego chinola niż czekać latami na coś markowego ;) Edited December 5, 2007 by Sagitarius Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 Zgodzę sie z Tobą Sagitarius w 100% nawet ciężko było by mi wydac taką sumę od razu na zabawkę... nie okłamujmy sie to nadal jest zabawka... a raz w miesiącu można coś do tego dziadostwa dokupic i będzie ok :) tak odrazu sie chyba nie rozleci :) Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 (edited) Joseph Ciebie to opieprze osobiście ;) jak sie spotkamy. Sam Sagitarius podliczyłeś, że masz aega za 905 zł za które mógłbyś kupić sobie już chociażby CA.... a jak sie dobrze poszuka to standardową emke G&P. A chodzi o to że takie ulepszone PJ nie będzie i tak lepsze od markowych replik. Edited December 6, 2007 by misza128 Quote Link to post Share on other sites
Sagitarius Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Joseph Ciebie to opieprze osobiście ;) jak sie spotkamy. Sam Sagitarius podliczyłeś, że masz aega za 905 zł za które mógłbyś kupić sobie już chociażby CA.... a jak sie dobrze poszuka to standardową emke G&P. A chodzi o to że takie ulepszone PJ nie będzie i tak lepsze od markowych replik. Zgadzam się zgadzam..ja byłem jednym z pierwszych posiadaczy M4 jak się pojawiły na krakmanie. Zbierałem na G36C a P&J kupiłem dlatego, że wtedy była tańsza i nasza drużyna miała aspiracje bardziej w kierunku amerykańskiego sprzętu niż niemieckiego..Cóż..ludzie się mylą i trzeba przyznać rację, że P&J 2 Gen. to solidny...niewypał :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 spoko misza :) ale nadal będe sie trzymał tego ze moja emka mi sie podoba:) przynajmniej wizualnie :) jak będzie mnie stac to kupie co innego a to powiesze sobie na scianie żeby ładnie wygladało Quote Link to post Share on other sites
Belfer Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Hm, w sumie mnie też "urzekło" te 370 fps za 450 zł. Pojawiły się we wtorek( pamiętam, w końcu pierwszy AEG) i tego samego dnia kupiłem :roll: :wink: Tylko, że łatwo nam teraz mówić z perspektywy czasu, co by się lepiej opłaciło itp. Dla maniaka, który ciułał na AEG-a to była bardzo kusząca propozycja. Tym bardziej, że były dosyć dobre opinie o porzedniej generacji. Czy daliśmy się nabrać i nabić w bambuko? coż każdy to musi sam ocenić (zależy ile władował w to dod. kasy ;-) ) Mam tylko nadzieje, że trud i nerwy :uśmiech: maniaków, którzy mieli z tym gunem do czynienia nie pójdą na marne, a ci którzy szukają repliki, zastanowią się głęboko przed kupnem. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 Nie stac mnie teraz na rzadna inna replike, wiec bede uzytkowal P&J najdluzej jak sie da, zobaczymy kiedy calkiem padnie... Mnie narazie dobrze chodzi oprócz tego hopa, ktorego wymienia niedlugo. Quote Link to post Share on other sites
KK Posted December 6, 2007 Report Share Posted December 6, 2007 (edited) Pisałem już o tym od dawna a wszyscy bronili karabinków jak lwy, bo Bulli napisał.... A na dobrą sprawe to pokazał zdjęcia metalowego gearbox'a i opisał jako pancerny, co zupełnie nie przełożyło się na rzeczywistość. edit: A jeszcze lepszym faktem jest to, że udało sie krakmanom przekonać ludzi do tego, że warto kupić te PJ i potem je przerabiać... wsadzać metalowe body, wymieniać lufy.... aż do momentu uzyskania ceny markowego elektryka który miał te wszystkie rzeczy stockowo.. No i właśnie przez takich "lwów" kupiłem PJ-ta !!!!! Masz rację, jeżeli kupić PJ-ta to nic do nie dokładać bo nie warto. Gdy zmieniłem na G&G za 890 zł to dopiero mogłem sobie postrzelać. I niby ma sprężynę M90 a strzela o niebo lepiej od PJ-ta. No i ta jakość wykonania jednego i drugiego. He he poczytałem sobie pierwsze posty o PJ II gen. i te teksty : "...aż ślinka cieknie...", "...Oszalałem jak je zobaczyłem Bożeee jakie one śliczne!... " Poprostu nic dodać.... Edited December 6, 2007 by KK24 Quote Link to post Share on other sites
macioo Posted December 7, 2007 Report Share Posted December 7, 2007 He he poczytałem sobie pierwsze posty o PJ II gen. i te teksty : "...aż ślinka cieknie...", "...Oszalałem jak je zobaczyłem Bożeee jakie one śliczne!..." Poprostu nic dodać.... Wiesz, ja po kupnie swojej pejtoki też sie nią zachwycałem, bo w końcu to był mój pierwszy elektryk, a po necie krążyły dobre opinie to sobie człowiek montował, że te karabiny mają GB na poziomie CA czy coś i są w ogóle super tylko się zmieni body i hopa i mam super karabin. Na początku działał dobrze ten karabin, ale z czasem zaczęły wychodzic kwiatki, to uszy sie rozdupcyły, to hop up kijowo podkręcał. Teraz trochę żałuje kupna tego aeg'a, pewnie gdyby nie te opinie o nich to bym teraz latał z jakimś kałaszkiem CYMY, ale przynajmniej teraz wiem dlaczego warto jest kupowac aega za ponad 1000zł. Jeden ból, że go teraz nie ma jak sprzedac, może dokupie mu body metalowe i hopa to może sie to uda sprzedac :/. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts