Dandi Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 jeszcze jak dawaja gratisowo komore systemy do metal body P&J ;-) Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Nie wiem czy to systema, kolorem pokręteł nie można nic sugerować. Na dodatek jak jakiś czas temu oglądałem to body u krakmanów , przynieśli całe pudełko z korpusem ,w środku obok leżała zafoliowana komora wraz z częściami do niej .Zespół komory w plastikowej torebce na której widniało logo P&J . Wydaje mi się że informacje jaką jest wstawianie komory systemy nie musieli by ukrywać . Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 Mam takie pytanie: Czy do tej komory można zamotowac normalną gumkę hopa siupa? Czy trzeba wstawiac stockowa? Quote Link to post Share on other sites
sodi Posted February 9, 2008 Report Share Posted February 9, 2008 (edited) Jak wcześniej pisałem u mnie siedzi silikonowa system'ka i działa poprawnie więc nie ma z tym problemu ,jedynie nie wiem dlaczego krakmani nie użyli białego zatrzasku w komorze (trzymający lufę) tylko czarny jaki był w komorze niestandardowej .Cała komora trzyma się dobrze więc nie ma dużego problemu . Edited February 9, 2008 by sodi Quote Link to post Share on other sites
Dagu Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 Witam, po pol roku uzytkowania poszedl szkielet w pol ze tak to ujme ^^ I nie pytajcie jak to sie stalo bo przez wiekszosc czasu replika lezala na polce non stop cos sie z nia walilo jak nie elektryka to hopek, pozniej znowu elektryka heh Takze chcialebym podziekowac krakmanom za wspolprace nigdy wiecej pozdro Dag Quote Link to post Share on other sites
Sagitarius Posted February 14, 2008 Report Share Posted February 14, 2008 (edited) Znaczy się GB czy Body :> ? Ja już utonąłem w inwestycjach. W sobotę jadę zamontować taki zestawik: Komora KA, Cylinder Systema, Precka Systema, Hopek systema ;) Miejmy nadzieję, że starczy na jakiś czas :P Edited February 14, 2008 by Sagitarius Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 No ale ty Dagu miales jakis wiekszy wypadek podobno z ta emka:P I moze po czasie sie rozleciala. Quote Link to post Share on other sites
Dagu Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Body to 2 dnia poszlo w sumie troche z mojej winy ale luzzzz Pekl Szkielet GB zeby bylo jasne, inne czesci sa ok A co do powaznego wypadku to wcale taki nie byl Dandi :D Poprostu wpadlem do jakiejsc studni i powiesilem sie w poprzek na karabinie ^^ nie wiem jak ten karabin to wytrzymal ale GB po tym byl caly :P reszta moze nie bardzo ale izolka czyni cuda ^^ zeby nie bylo OF jako jednej z 1 uzytkownikow PJ II generacji, z cala swiadomoscia swych slow odradzam kupna tej repliki, powodow jest wiele i nie bede ich powtarzal ale dopoki oni cos nie zrobia z tymi replikami to wspolczuje kazdemu nowemu nabywcy straconych nerwow i pieniedzy Pozdro Dagu Quote Link to post Share on other sites
Dandi Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Jak sie pytalem wczesniej to powiedziales ze warto kupic P&J:) Ale trudno juz w to wdeplem i chyba wszystko juz dziala normlanie po 2 miesiacach roboty Quote Link to post Share on other sites
macioo Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 Wsadziłem do mojej pejotki metalowe body od BOYI, metalową komorę KING ARMS oraz silikonową gumkę SYSTEMA i wydaję się to byc najrozsądniejszym wydatkiem żeby uzyskac osiągi na poziome dobrego aega. Na stocku osiągi oscylowały w granicach 30m zasiegu maksymalnego :), dzięki uszczelnionej komorze zasięg drastycznie wzrósł, ale celnośc teraz kuleje, bo rozrzut jest nie ziemski :/, myślę, że po wsadzeniu precki, zasieg skuteczny będzie w granicach 40-45 metrów. Dodatkowo powiem, że ta uszczelniona komora, sprawiła, ze karabin jest cichszy, tak jak wcześniej pisałem wzrósł zasięg i wydaję mi się, że prędkośc wylotowa wzrosła i to dosyc sporo. Znikł też zupełnie problem z podawaniem kulek, teraz na stockowym hi-capie podaje ładnie wszystkie kuleczki ;). Ogólnie jeśli ktoś ma dośc II generacji P&J, a nie ma pieniędzy na karabin z wyższej półki to polecam zakup takich części, będzie się wtedy można pocieszyc z aega ;). Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 (...) Ogólnie jeśli ktoś ma dośc II generacji P&J, a nie ma pieniędzy na karabin z wyższej półki to polecam zakup takich części, będzie się wtedy można pocieszyc z aega ;). Hmm, policzmy: - M4A1 P&J - 450 (teraz jest promocja i za 399 mozna juz go mieć) - komora KA - 120 - metal body BOYI - 150 Daje nam to 720 PLN, a jeśli liczyć koszt precki to wtedy mamy już 850PLN, a za to można mieć już AEGa z wyższej półki ;) Quote Link to post Share on other sites
macioo Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Chodziło mi o tych którzy już mają pejotke. Przestań sie już czepiac. Quote Link to post Share on other sites
kamilk Posted March 22, 2008 Report Share Posted March 22, 2008 Mam prośbe, czy mógłby ktoś zcharakteryzować ogólnie PJ4 ris, bo trudno przekopać sie przez 61 stron forum. Quote Link to post Share on other sites
macioo Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Ogólnie można powiedzieć jedno NIE WARTO. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Airking Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Chyba zależy od trafionego egzemplarza. Mój karabin działa bez problemowo od lipca. Szyny R.I.S są ładnie wykonane kolba ma trochę luzów, ale to nie przeszkadza, plastikowe body lepiej wymienić po jakimś czasie zaczyna się kołysać lufa. Ogólnie jestem zadowolony z karabinu. Dwie osoby, które znam mają też p&j i nie mają z nimi żadnych problemów. Ja wymieniłem gumkę na guardera, body i komorę na SRC i wstawiłem precke km head. Zasięg jest całkiem dobry 45-50m. Quote Link to post Share on other sites
sokol93 Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Może mi ktoś wymienić co w M4 S-System jest metalowe (chodzi o body). Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Nic? Może poza śrubkami, pinami, bolt'em i zatrzaskiem maga... Quote Link to post Share on other sites
sokol93 Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 A ty mówisz o JG czy Boyi? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted September 26, 2008 Report Share Posted September 26, 2008 (edited) A TY O CZYM MÓWISZ?! "M4 S-System [P&J] cz.2" Czy to jest JG lub BOYI - i kto Cie dopuszcza na strzelanki w tym wieku? Edited September 26, 2008 by madjong Quote Link to post Share on other sites
sokol93 Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Czyli body jest z ABSu skoro tak pęka? Quote Link to post Share on other sites
Quarc Posted October 3, 2008 Report Share Posted October 3, 2008 Kiedyś body w I jak i II generacji było z ABSu, teraz produkują te giwerki jako FULL METAL pod marką P&J/BOYi (łączą części obydwu producentów). Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 3, 2008 Report Share Posted October 3, 2008 A temat nie jest o BOYI czy JG tylko o PJ. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Złydżongu- wyluzuj troche... Quote Link to post Share on other sites
kermit998 Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 siema potrzebuje podpowiedzi jak zrobić by okienko łusek otwierało się przy przeładowaniu u mnie to nie działa co mogło się po psuc pomocy???? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts