dr_wisla Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 Bateria powinna się już wtedy rozruszać, na pewno nie będzie z nią gorzej :-F . Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 (edited) bo gorzej być nie może...Ja walnałem swoja w kąt i stukam na intellecta albo G&P .Mam nadzieje że usłysze niebawem mój strzlający Semi karabinek:D Wykonanie jest wg mnie na wysokim poziomie.Cała lufa zewn oraz jej mocowanie do body,tłumik płomienia są wykonane z metalu,szyna Ris jest także metalowa jak zdejmiemy rączkę transportową,metalowa jest także stopka kolby która przypomina konstrukcją od wewn sejf:P(bardzo solidna)no i oczywiscie wszystkie regulacje celownika przeziernikowego też metalowe. Kolba wykonana z matowego ABS(dośc grubego)przedni grip także Predkość te ~380fps widać przy strzelaniu.Dość głośna jednak praca gearboxa... co sądzicie o bateri 9,6v firmy G&P?? dałaby rady(nie tracąc szybkostrzelnosci?) Edited July 17, 2007 by -MARIO- Quote Link to post Share on other sites
buziek Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 (edited) Witam. Ja mam z kolei pytanie z innej beczki, jaka jest długość lufy wew. w M4 CQBR ? :) No i jeszcze takie małe pytanko... http://asgshop.pl/produkt.php?id=1294 Czy ta bateria podejdzie do kolby SF. Było pytanie o batkę 10.8V, a mi chodzi o 9.6V, po prostu czy będzie pasować do kolby*, bo wtyk można zawsze wymienić, a 8 ogniw czy nawet 7 repliczki nie rozwalą. Z góry dzięki za odp i pozdrawiam :] *gdzieś słyszałem, że ta kolba jest wzorowana na tej GP wlasnie Edited July 17, 2007 by buziek Quote Link to post Share on other sites
tomcio Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 (edited) Bylo nie wiem ile razy mowione, ze 9,6 pasuje o.0, kurde chociaz strone wczesniej to mozna przeczytac... Sorry. edytowales posta, a ja odpisalem a to co byl przed edycja :P... Do kolby tactical powinno wejsc spokojnie, a napiecie jest ok ;] Edited July 17, 2007 by tomcio Quote Link to post Share on other sites
kosior21 Posted July 17, 2007 Report Share Posted July 17, 2007 a jesli chodzi o lufy tez juz bylo wszytkie Pj 363 ............ Quote Link to post Share on other sites
Eric Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 (edited) a jesli chodzi o lufy tez juz bylo wszytkie Pj 363 ............ a średnica 6.10 mm , więc nie piszcie już że kupilibyście stocka CA który ma 6.08 mm, bo to się nie opłaca jak już to tylko 6.03/6.04 mm Wtedy skupienie i szczelność będą bardzo zadowalające.. Edited July 18, 2007 by Eric Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Wiesz, jeśli miałbym możliwość, czy używać stock CA czy stock P&J, to wybrałbym CA. Ale że nie wystarczy mi kasy na CA, to muszę kupić P&J. W styczniu/lutym i tak zmieniam replikę. 363mm... A wzięliście pod uwagę to, że M933 i M4 CQB mają trochę krótsze lufy, bodajże 300mm? 6cm to jednak jest różnicy. Wstawisz 363mm do M933 jak zamontujesz tłumik dźwięku. Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 (edited) Przyszła moja M16:)(peirwszy AEG włożyłem baterie i wogle nic nie było słychac to normalne tak ?)Ile mam Ladowac BAteria inttleceta 9.6?? Wizual: Bardzo ładny lufa wogle się nie chwieje , nic nie trzeszczy wszystko bardzo ładne spasowane :).Ocena 5/6 Na ładowarce nie świeci się żadne światałeko to też normalne? Edited July 18, 2007 by Parafian12 Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Sorka nie da sie edytowac psota jeszcze spytam jak regulowac hopa tą srubeczką co jest w tej małej żębatce ? Quote Link to post Share on other sites
tommy90 Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Od początku: batkę 1400mAh (bo o taką chyba chodzi ;) ) ze wzoru na czas ładowania (czas=1,4*pojemność akumulatora/prąd ładowania) powinieneś ładować ok. 6,5h, ale przy formatowaniu możech trochę dłużej ok. 7h. Kolejna sprawa: na ładowarce nie ma się co świecić ;) Nie ma na niej żadnej diody więc wszystko jest ok. A hop-up regulujesz po przez kręcenie tym kółeczkiem widocznym po odciągnięciu rączki przeładowania w miejscu wyrzutnika łusek w broni ostrej. Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 czyli po 3 naladowaniach i rozładowaniach ładowac 6,5h ? Tak bo Krakaman Wcześniaj napisał żeby ładowac 8h Quote Link to post Share on other sites
buziek Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 No właśnie mi też się wydaje, że lufa w CQB jest troche krótsza, z resztą to na zdrowy rozsadek biorąc musi być, więc nie wiem skąd się wzięła wypowiedź, że 363mm. Natomiast co do batki to powinno a na 1000% pasuje to jest różnica :) Bo ja nie mam zamiaru kupić kota w worku. Ale i tak wielkie dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
tomcio Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Jezeli pasuje do kolb tactical innych producentow, to tutaj tez bedzie pasowalo ;] Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Ej jak chce pokręcic palecem tą zębatke od hopa to sie nie rusza .. TO chyba trzeba \śrubokrętem i ta srubke luzowac lub bardziej przykręcac tak? Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 (edited) mi stockowa batka padła na alleluja naładuje ją na full i tak szybko traci napięcie że jedna seria i koniec a karabin ma 3 dni:/ ale Krakmani ostrzegali że stockowe batki sa do d..y. Na semi na tej dołączonej do zestawu udało mi sie słownie 2 razy strzelić i kapa. co myślicie o baterii 9,6 G&P 1100 ni-mh? P.S-generalnie intellecta nie trzeba formatowac bo ma on ogniwa niklowo-wodorkowe czyli bez "efektu pamięciowego" ale dla świętego spokoju... Edited July 18, 2007 by -MARIO- Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Ej jak chce pokręcic palecem tą zębatke od hopa to sie nie rusza .. TO chyba trzeba \śrubokrętem i ta srubke luzowac lub bardziej przykręcac tak? To, że się ciężko rusza to normalka. Masz kręcić tą zębatką palcem. Quote Link to post Share on other sites
MIG25_Radek Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Jak już jesteśmy w temacie baterii.. To na mojej KAN 1100mAh 8.4V ten M16 się wogóle ruszy? Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 jeszcze jdno pytanie przy wyjęciu hi capa wylatują 4 kulki, teraz jak wyjałem wylkecialy 3 a 1 została w środku.Nic się nie stanie ? Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Nie, nic się nie stanie. Przynajmniej nie powinno :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
PeTer_Legnica Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Mam pytanie odnoście PJ4 A1 II Generacji. Jak zamontować T E N trzy punktowy pas ? Byłbym wdzięczny za pomoc. PeTer Quote Link to post Share on other sites
-MARIO- Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Jezuuuu .....Raz wypadną 4 a raz 3 kulki bo jedna zostaje w komorze HU i zawsze jak wystrzelasz wszystko z maga strzel pare razy bez magazynka. Na baterii Kan 8,4v może pójdzie ale szybkostrzelność drastycznie spadnie.. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 E..... Normalnie??? ''To coś na dole'' przyczepiasz do przedniego ucha, a ''to coś'' z góry przewiązujesz to ucha w kolbie. Koniec filozofii Quote Link to post Share on other sites
Guest vander Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Hmmm. Mi ta batka stockowa jakoś się "rozkręciła" :) Nie wiem może pomogło to, że ładowałem ją i rozładowywałem ( żarówka plus kabelki) 3 razy dokładnie po 10 godzin minimum ( raz ją zostawiłem na noc na 12 godzin- zapomniałem) Wystrzeliłem na niej całego hi-capa i to na "semi". Strzelałem też na "auto", nadal mogę jeszcze strzelać. Więc nie jest żle :D Nie wiem o co chodzi tym bateriom. Na początku ładowałem 7 godzin dupa. 10 godzin drugi raz - troszkę lepiej. Pomyślałem, może będę ja od razu rozładowywał i powtórnie ....trochę dłużej. Nie wiem..... Jednak batkę stockową będę traktował jako "awaryjną" Zamówie Intellecta 9.6 z rabatem od Krakmana. Nie ma ich na stanie ale poczekam. Quote Link to post Share on other sites
PeTer_Legnica Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 E..... Normalnie??? ''To coś na dole'' przyczepiasz do przedniego ucha, a ''to coś'' z góry przewiązujesz to ucha w kolbie. Koniec filozofii heh dużo mi to mówi... już sobie poradzilem. PeTer Quote Link to post Share on other sites
Parafian12 Posted July 18, 2007 Report Share Posted July 18, 2007 Ej co jest ładowałem baterię 7.5h i wciskam spust i nic a nic ... To mój piewszy elektry może coś zle zrobiłem? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts