Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

HEHE chyba mam winowajce... Po złożeniu wszystkiego i podpięciu baterii bezpośrednio do gearboxa działa. Ale jak już podepnę to przez bezpiecznik to umiera :P Więc raczej to ta zapyziała chińska bateryjka 8,4. W poniedziałek spróbuję dorwać jakąś mocniejszą i napisze jaki efekt.

A właśnie tak na marginesie czy jest to możliwe aby sprężyna Modify była dłuższa od innych? Bo od tej fabrycznie zamontowanej w Giecie jest dłuższa o jakiś 1cm.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

A właśnie tak na marginesie czy jest to możliwe aby sprężyna Modify była dłuższa od innych? Bo od tej fabrycznie zamontowanej w Giecie jest dłuższa o jakiś 1cm.

A bierzesz poprawkę na to, że stara mogła się ubić ? Zresztą to chiński kawałek drutu - najczęściej stock'owe chińskie sprężyny mają jednostajny skok, są krótkie i twarde.

Witam, chciałbym lekko zupgradować swoją giete, mam zamiar założyć: http://www.taiwangun.com/shop,show,479 + http://www.taiwangun.com/shop,show,62 + http://www.taiwangun.com/shop,show,441 + http://www.taiwangun.com/shop,show,1041 .Co o tym myślicie? Nie rozleci się GB? Nie znam się na tym, a chciałbym osiągnąć 45m zasięgu skutecznego. A i jeszcze coś; jakiej jakości są lufy precyzyjne G&G a jakiej JBU?

Co o tym myślicie? Nie rozleci się GB? Nie znam się na tym, a chciałbym osiągnąć 45m zasięgu skutecznego. A i jeszcze coś; jakiej jakości są lufy precyzyjne G&G a jakiej JBU?

Toż na .25G&G i gumce Systemy to ma 50 m skutecznego nawet - mierzone miarą nie krokami czy na oko...

Tak czy inaczej sprężyna i prowadnicę warto wymienić, głowicę też można w sumie, to nie są wielkie koszta - kup lepiej M110 Systemy, albo M100 Guarder'a (SP100). A najlepiej gumkę HU i dystanser typ H - to bardzo dużo da jeśli tego nie wymieniałeś. A jak chcesz to SP120 to do tego zestaw podkładek, puchę smaru litowego i rób porządny shimming - jak nie wiesz jak, to poczytaj na forum. Mi stockowej zębatki trzymają już ponad grubo 10 tysięcy cykli i wcześniej na stocku ok 25-30 tys., także chińskie XYZ rocks ;-).

Tłok systemy też nie wytrzymał M130. Teraz zapakuję JBU z metalowymi zębami. :)

Kumpel miał to samo, tylko pełny Al'u Systemy miał i co ? I grzyb - pękniety szkielet. Jak tego nie chcesz to kupuj DF'a albo Prometheusa, bo jak pisałem wcześniej w tym temacie - tłoki z metalowymi korpusami są mało przyjazne dla szkieletu.

Oszczędzałeś to płacisz drugi raz - będziesz pewnie trzeci jeśli tego tak bardzo chcesz ;-).

Edited by Gogin

Co myślicie o pakowaniu do Giety batki 10,8? Pomijając to że będzie ją tam ciężko wepchnąć. Jakie będą plusy i minusy takiego eksperymentu? I czy będzie można strzelać na full auto?

I minusem będzie utrata "klimatu" bo walenie na full-auto (w domyśle z hi-capa) jest raczej dla początkujących i strzelanko-jebXXXX a nie dla bardziej taktycznego ASG (pisał to zagorzały zwolennik low-capów)

Edited by rudy_stp

Co myślicie o pakowaniu do Giety batki 10,8? Pomijając to że będzie ją tam ciężko wepchnąć. Jakie będą plusy i minusy takiego eksperymentu? I czy będzie można strzelać na full auto?

Zawsze jest sens, ale nie do stock'a. Po krótce trza powiedzieć, że można, ale bez świetnego shimming'u, przesmarowania, przynajmniej lepszej prowadnicy, sprężyny, łożysk (tłok też można kupić ew.), nie ma mowy o 10,8V akuku...

I minusem będzie utrata "klimatu" bo walenie na full-auto (w domyśle z hi-capa) jest raczej dla początkujących i strzelanko-jebXXXX a nie dla bardziej taktycznego ASG (pisał to zagorzały zwolennik low-capów)

A o reakcji na spust zapomniałeś? 9,6 w jakiejkolwiek postaci w zupełności wystarcza jak dla mnie, M130 ciągnie aż miło.

Panowie, jak to jest w koncu z tym bore upem ?

Bo czytam ten topic i jest mowa ze niby nie pasuje bo sa problemy z dysza bo jest dluzsza od dyszy z AUG, potem ktos mowi ze wsadzil BU od AUG i mu smiga, wiec jak to w koncu jest? Bo przyznam sie ze juz zmieszany jestem ...

Planuje zrobic tuning mojej giety i zastanawiam sie czy mam myslec o czyms takim jak bore up, czy nie w koncu.