Spond Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 HEHE chyba mam winowajce... Po złożeniu wszystkiego i podpięciu baterii bezpośrednio do gearboxa działa. Ale jak już podepnę to przez bezpiecznik to umiera :P Więc raczej to ta zapyziała chińska bateryjka 8,4. W poniedziałek spróbuję dorwać jakąś mocniejszą i napisze jaki efekt. A właśnie tak na marginesie czy jest to możliwe aby sprężyna Modify była dłuższa od innych? Bo od tej fabrycznie zamontowanej w Giecie jest dłuższa o jakiś 1cm. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 A właśnie tak na marginesie czy jest to możliwe aby sprężyna Modify była dłuższa od innych? Bo od tej fabrycznie zamontowanej w Giecie jest dłuższa o jakiś 1cm. A bierzesz poprawkę na to, że stara mogła się ubić ? Zresztą to chiński kawałek drutu - najczęściej stock'owe chińskie sprężyny mają jednostajny skok, są krótkie i twarde. Quote Link to post Share on other sites
Spond Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Fakt nie wziąłem tego pod uwagę dzięki za wyjaśnienie. Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Witam, chciałbym lekko zupgradować swoją giete, mam zamiar założyć: http://www.taiwangun.com/shop,show,479 + http://www.taiwangun.com/shop,show,62 + http://www.taiwangun.com/shop,show,441 + http://www.taiwangun.com/shop,show,1041 .Co o tym myślicie? Nie rozleci się GB? Nie znam się na tym, a chciałbym osiągnąć 45m zasięgu skutecznego. A i jeszcze coś; jakiej jakości są lufy precyzyjne G&G a jakiej JBU? Quote Link to post Share on other sites
Spond Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Powinno wytrzymać bez większych problemów, tylko upewnij się jakie masz łożyska, u mnie były 7mm więc to musisz zmienić. Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 A co pierwsze padnie? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Nie wiadomo. To chinol. Być może zębatki, albo szkielet. Lepsza Systema 100x. Nie kupuj Elementa, SRC iJBU. G&G ma mój jeden kumpel i se chwali. A gumkę hopa masz? Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Co o tym myślicie? Nie rozleci się GB? Nie znam się na tym, a chciałbym osiągnąć 45m zasięgu skutecznego. A i jeszcze coś; jakiej jakości są lufy precyzyjne G&G a jakiej JBU? Toż na .25G&G i gumce Systemy to ma 50 m skutecznego nawet - mierzone miarą nie krokami czy na oko... Tak czy inaczej sprężyna i prowadnicę warto wymienić, głowicę też można w sumie, to nie są wielkie koszta - kup lepiej M110 Systemy, albo M100 Guarder'a (SP100). A najlepiej gumkę HU i dystanser typ H - to bardzo dużo da jeśli tego nie wymieniałeś. A jak chcesz to SP120 to do tego zestaw podkładek, puchę smaru litowego i rób porządny shimming - jak nie wiesz jak, to poczytaj na forum. Mi stockowej zębatki trzymają już ponad grubo 10 tysięcy cykli i wcześniej na stocku ok 25-30 tys., także chińskie XYZ rocks ;-). Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Nie ma M110 Systemy :D Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Nie ma M110 Systemy :D Mój błąd ;-). Dobra koniec OT, bo w końcu jakaś Foka albo inny Thor tu wpadnie i będzie płacz i zgrzytanie dżirboksa. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Tłok systemy też nie wytrzymał M130. Teraz zapakuję JBU z metalowymi zębami. :) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 (edited) Tłok systemy też nie wytrzymał M130. Teraz zapakuję JBU z metalowymi zębami. :) Kumpel miał to samo, tylko pełny Al'u Systemy miał i co ? I grzyb - pękniety szkielet. Jak tego nie chcesz to kupuj DF'a albo Prometheusa, bo jak pisałem wcześniej w tym temacie - tłoki z metalowymi korpusami są mało przyjazne dla szkieletu. Oszczędzałeś to płacisz drugi raz - będziesz pewnie trzeci jeśli tego tak bardzo chcesz ;-). Edited April 5, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Gwarancja kochaniutki, gwarancja. :) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 Gwarancja kochaniutki, gwarancja. :) Gwarancja na M130 ? Fajnie :-F. Quote Link to post Share on other sites
Spond Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Co myślicie o pakowaniu do Giety batki 10,8? Pomijając to że będzie ją tam ciężko wepchnąć. Jakie będą plusy i minusy takiego eksperymentu? I czy będzie można strzelać na full auto? Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 10.8 chyba już wielokrotnie odradzano na tym forum. Plusy to m.in. większy ROF, minusem może być możliwość strzelania nie kulkami a zębatkami jak shurikenami. Quote Link to post Share on other sites
rudy_stp Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 (edited) Co myślicie o pakowaniu do Giety batki 10,8? Pomijając to że będzie ją tam ciężko wepchnąć. Jakie będą plusy i minusy takiego eksperymentu? I czy będzie można strzelać na full auto? I minusem będzie utrata "klimatu" bo walenie na full-auto (w domyśle z hi-capa) jest raczej dla początkujących i strzelanko-jebXXXX a nie dla bardziej taktycznego ASG (pisał to zagorzały zwolennik low-capów) Edited April 7, 2009 by rudy_stp Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Co myślicie o pakowaniu do Giety batki 10,8? Pomijając to że będzie ją tam ciężko wepchnąć. Jakie będą plusy i minusy takiego eksperymentu? I czy będzie można strzelać na full auto? Zawsze jest sens, ale nie do stock'a. Po krótce trza powiedzieć, że można, ale bez świetnego shimming'u, przesmarowania, przynajmniej lepszej prowadnicy, sprężyny, łożysk (tłok też można kupić ew.), nie ma mowy o 10,8V akuku... Quote Link to post Share on other sites
Spond Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Oki dzięki za szybką odpowiedź. A co do full auto to miałem na myśli góra 4 strzałowe serie. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 I minusem będzie utrata "klimatu" bo walenie na full-auto (w domyśle z hi-capa) jest raczej dla początkujących i strzelanko-jebXXXX a nie dla bardziej taktycznego ASG (pisał to zagorzały zwolennik low-capów) A o reakcji na spust zapomniałeś? 9,6 w jakiejkolwiek postaci w zupełności wystarcza jak dla mnie, M130 ciągnie aż miło. Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 No i może jest sens pchania takiej batki jak ktoś chce przerobić sobie Gienię na MG ;) Quote Link to post Share on other sites
Spond Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Jak myślicie czy tą baterie: http://www.taiwangun.com/shop,show,200 dało by się wepchnąć do Giety? Aha i czy można zmienić wtyk z dużego na mały? Quote Link to post Share on other sites
sudom Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 wymiary - niech podeślą jej wymiary. MI wyszło że wersja C przyjmie batkę 9.6 na małych ogniwach. Zakończyło się lipolem 7.4 i jest pięknie. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 (edited) Akumulator NiMH 9.6V 4000mAh typ LARGE do kolby SF Nie wejdzie. Maxem jest 9,6 na ogniwach mini. Edited April 10, 2009 by johny89 Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Panowie, jak to jest w koncu z tym bore upem ? Bo czytam ten topic i jest mowa ze niby nie pasuje bo sa problemy z dysza bo jest dluzsza od dyszy z AUG, potem ktos mowi ze wsadzil BU od AUG i mu smiga, wiec jak to w koncu jest? Bo przyznam sie ze juz zmieszany jestem ... Planuje zrobic tuning mojej giety i zastanawiam sie czy mam myslec o czyms takim jak bore up, czy nie w koncu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts