Razzi Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Jaką batke wybrać? Li-Po nie są czasem bardziej żwywotne i bardziej wydajne? Co byście doradzili? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Jaką batke wybrać? Li-Po nie są czasem bardziej żwywotne i bardziej wydajne? Co byście doradzili? Do jakiej giwery to akuku? Co do Li-po czy są bardziej żywotne i wydaje? Zależy od czego... Ogólnie to trzeba się z lekka troszczyć o te akuku bo choć nie mają efektu pamięciowe i są wydajne to łatwo je uszkodzić mechanicznie i nie tylko - np. za bardzo rozładować. Tak czy inaczej to nie temat o akumulatorach, a już na pewno nie o Li-Po - kysz stąd ;-). Quote Link to post Share on other sites
sudom Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Temat o tuningu a ta batka robi cuda :) Po jej założeniu zamiast stocka replika ożyła. Warto wymienić wtedy też i kable - na prawdę czuć że ich temperatura wzrasta czyli powodują straty. Przy dobieraniu kabli do instalacji 220V zakłada się że 1mm kwadratowy kabla = 10A prądu. Moja replika pobiera 15A a oryginalne kabelki są (były) bardzo cieniutkie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 ale tu nie masz 230v tylko max 12v. 1,5mm starczy do silnika i tak włożysz mniejszy czyli 1mm2. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Panowie, mam mały dylemat. Chciałem w swojej Giecie wymienić sprężynę na Madbull'a ale po rozłożeniu GB okazało się że stockowy spring przymocowany jest do metalowego elementu ( znajdującego się w tłoku ) do którego przykręcona jest głowica tłoka. Nowa sprężyna nie ma takiego mocowania jak stara i nie wiem za bardzo jak to teraz poskładać... Przeczytałem cały ten temat, jakiś post o tym jest ale nie jest w nim wyjaśnione jak temu zaradzić... Pierwszy raz wziąłem się za rozkręcanie GB więc proszę o wyrozumiałość ;-) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 JG skopiował Marujca jak mógł i to mocowanie również skopiował, myślę, że tu jest odpowiedź na Twoje pytanie (TM, robi tak w każdym swoim AEG'u): KLIK Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Wielkie dzięki Gogin! Nie wpadłem na to żeby obejrzeć filmik z GB V2 :-F Ale tak dla 100% pewności spytam: Sprężynę wstawiam bez mocowania jej do tłoka? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Tej nowej Madbull'a? Nie, nie - wystarczy, że skręcisz głowicę tłoka z tym metalowym elementem, tak jak było, tyle, że bez starej sprężyny. Jeszcze co do sprężyny - bardziej gęstszą stroną zwojów w stronę prowadnicy. Chyba, że masz M130 albo M150 Madbulla - one mają regularny skok... :wink: Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Sprężynkę mam taką http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2317 Ale z tego co pamiętam (nie mam jej w tej chwili przed oczami) to zwoje są z obu stron takie same :roll: Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 O.. M120 ma też regularny skok? Bo ja się zdziwiłem kupując moją m130, że ma regularny - napisałem do sklepu, podobno wszystkie takie są i sugerując się zdjęciami doszedłem do wniosku, iż m130 i m150 ma tylko regularny skok, a sama m130 ma 166mm długości, a nie jak każda nowa sprężyna do AEG'a 177mm. Śmierdzi to wszystko byle jakością... Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Mnie też zdziwiło że nie bardzo widać tą nieregularność. Ale jestem laikiem więc nie dociekałem tego. Zwłaszcza że na opakowaniu jest napisane że skok jest nieregularny :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Zwłaszcza że na opakowaniu jest napisane że skok jest nieregularny :poddanie: Dokładnie "Irregularpitch"... Nie kupujcie tego, nie dość, że producent sobie leci w kulki to jeszcze brzęczy toto w dżirboksie i podobno szybko się ubija. Regular piece of shit ;-). Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 No z tym dźwiękiem to się liczyłem, w końcu to drut od strun fortepianowych. Ale z ubijaniem to mnie zaskoczyłeś. Miała wytrzymać 100 000 cykli gat damn it! :wink: Quote Link to post Share on other sites
sudom Posted July 21, 2009 Report Share Posted July 21, 2009 Tak napięcie niższe ale natężenie to natężenie. Zasada i tu działa 1A = 1mm kwadrat. Po drobnych zabiegach plinikiem idealnie pasują kabelki 1.5mm. Mniejsze wydzielanie ciepła można stwierdzić organoleptycznie przez dotyk. Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 A co sądzicie o modelach tuningowanych g36 ze zbrojowni? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 28, 2009 Report Share Posted July 28, 2009 A co o niej sądzić? Wymieniają części najbardziej podatne na uszkodzenie czyli plasticzane łożyska cierne na stalowe, plastikową prowadnicę na metal i sprężynkę główną - tu pytanie jakiej firmy. W tym droższych z tego co widzę dodają akuku lepsiejsze, ale ładowarka pozostaje dalej syfna stock'owa, także bieda. Ale ogólnie warto bo te części wcześniej czy późni i tak się wymieni. Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 okey, dzięki za info :) Quote Link to post Share on other sites
NikonCZWA Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Ta Gieta utrzyma ten tłumik i bez problemów się go zamontuje czy nie bardzo? http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=867 Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Pasuje do: g36 więc tak :) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Do G36/K/E może i tak, ale do G36C nie - ktoś już pisał wcześniej dlaczegoż tak, a nie inaczej - zresztą po co Ci taki ogromniasty tłumik? Krótsze tłumią równie dobrze. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 Chcąc wymienić w Gieni dyszę muszę zaopatrzyć się w taką dedykowaną do AUG'a tak? Czy taka http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1368 będzie pasować? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 jest krótsza od stockowej :P stockowa ma 25,2mm :) robia czesi taka dyszę z podwójnym o'ringiem. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 A gdzie takową dostanę? Czyli każda od AUG'a jest za krótka? I tak poza konkursem: Czy jest sens inwestować w metalową dyszę tzn. Czy jest ona dużo lepsza od tej z tworzywa? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 Od AUG'a pasuje - tylko trzeba, albo kupić komorę HU CA, albo podpiłować czoło popychacza i gra gitarka. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted October 15, 2009 Report Share Posted October 15, 2009 Czyli zestaw komory CA + dysza którą wskazałem i będzie grać gitara bez żadnych przeróbek? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts