gloomer Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Co elka to obyczaj. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Doświadczeni elkowicze w sumie tak się ciągle zabierałem aby podpytać o to. Czasem mam tak, że podczas strzelania magazynek minimalnie obsuwa mi się do dołu i wtedy nie podaje kulek no to jak wiadomo wtedy trzeba dobić magazynek. Wymieniłem zwalniacz magazynka na G&G i ciągle to samo. Ktoś tak miał? Pomysły? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 (edited) A nie zależy to od maga (firmy, wykonania) ? Na każdym tak masz? Miałem tak z gównianymi metalowymi magami PJ ale to puste puszki i się jakby spłaszczały-pomagało lekkie podgięcie blachy w magu żeby lepiej zahaczało o ząb blokady maga. Może doklej od wewnątrz w magwellu jakiś kawałek filcu (choćby taki jakiś do podklejania nóg w krzesłach) po przeciwnej stronie zwalniacza, tak żeby nieco dopychał mag. Filc nie powinien być za gruby,żeby mag nadal trafiła bez problemu w kominek komory hopa. Ja teraz mam magi tez stalowe ale wkład w środku wypełnia całkowicie skorupę, sa sztywne i nie mają żadnych ugięć. Kupiłem kiedyś gdzieś w HK- firma E&C. Polecam gorąco. Real Cap, ciężkie, niewiele lżejsze od hiCapa Army- 200 g . Dla porównania Ares kompozyt 90g a ten sziteks PJ 180g. Jest chyba opcja żeby z nich zrobić Mid cap-y bo ten wkład jest uniwersalny i ma miejsce na więcej kulek i dłuższą sprężynkę. Edited April 4, 2016 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Testowane na plastikowych King Armsach i metalowych boyiach, więcej magów nie mam bym musiał dorwać skundś :D. Po prostu cholerka wycięcia które łapią mag są za nisko :(. Coś będzie trza pokomibinować z cholerstwem :/ Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Jak nie dużo za nisko to podpiłować zatrzask może. Pokombinuj z ori najpierw. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 No to jak podpiłuje zatrzask to jeszcze niżej magazynki będą mi się osadzaj :D. Karolu nie wpędzaj mnie w większe kłopoty :D! musiałbym coś dokleić w okienka magów lub pokombinować z innymi magami. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Aaaaaaa... Ja pomyślałem, że za wysoko i nie zapina dokładnie, dlatego wypadają... No Ok. Doklejaj! Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 Zdrajco!!! ;-) Nigdy bym nie sprzedał swojej eLżbietki.... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 (edited) Dobrze Tato! Już ściągam ogłoszenie :icon_biggrin:! Kurde zakupiłbym risy do elżbiety ale na rynku totalna bieda :/ Edited April 7, 2016 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 7, 2016 Report Share Posted April 7, 2016 (edited) Ano zakupiem niedawno w azjatowie, za chyba 45 baksów. Daniel Defance toto nie jest ale eLka pryjeła to rewelacyjnie... Sprawdziłem, wyszły... :-( http://airsoftgogo.com/en/product/product/3251 Edited April 7, 2016 by karol_alasz Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 No kuźwaaaaaaaaaaaa za taką cenę to bym brał jak zasiłek :/. Kwik :(. Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 8, 2016 Report Share Posted April 8, 2016 No właśnie, 43 z groszami w sumie mnie wyszło z przesyłką... Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 9, 2016 Report Share Posted April 9, 2016 (edited) Denerwuj mnie bardziej :V. Chyba znalazłem rozwiązanie mojego problemu bo oględzinach. Zwalniacz magazynka miał luz w miejscu gdzie magazynek jest łapany przez co magazynek mógł obniżyć swoje położenie. Na zwalniacz nakleiłem troszkie izolki przez co zwalniacz nie ma luzu i nie traci położenia. Przeprowadziłem test, że ciągnę za magazynek gdy jest wpięty, strzelam i każda kulka była podawana :D. Jak izolka odpadnie to wtedy przykleję jakieś ciało stałe :icon_biggrin:. P.S Karol oddawaj RISY :icon_biggrin:! Edited April 9, 2016 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 10, 2016 Report Share Posted April 10, 2016 A napisz do nich kiedy znowu będą, albo może już mają ale nie w albumie online... Możesz jeszcze spróbować u Lesia, on ma trochę kontaktów i potrafi wyczarować od skośnookich rzeczy spod lady... Quote Link to post Share on other sites
K10ŚP Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Miał może ktoś problem z lką taki iż nie reagowała praktycznie na spust a jeśli już chciała strzelać to tylko po wciśnięciu zwalniacza sprężyny? Ogólnie problem zaczął się od bardzo częstych zacinek. Proszę o pomoc ponieważ lubię moje Lki i nie chce się ich pozbywać Quote Link to post Share on other sites
UnTiTleD Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 Witam, czy ta replika jest jeszcze dostępna w Polsce? Coś nie mogę jej nigdzie znaleźć... Quote Link to post Share on other sites
kamilasssss Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Jakby ktos był zainteresowany posiadam na sprzedaż myślę że dośc tanio L85A1 G&G- już niedostępny w 99% sklepów, taki mały rarytasik, przebieg mały i wszystko sprawne. Więcej info priv. Myślę że lepiej brac używane G&G niż nowe Army, mam złe doświadczenia z Army. Z G&G nigdy nie miałem kłopotów. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 To przypadkiem nie o tobie wątek? http://forum.wmasg.pl/topic/159706-kamilasssss-unikac-zakupow/ Na tym forum smród za dupą się długo ciągnie. Quote Link to post Share on other sites
kamilasssss Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 słuchaj, sprzedałem już z 40 replik i nikt nie narzekał. wszystko dokumentuję i nagrywam filmiki z działania. Trafił się jeden co za 250zł chciał nowego auga kupić i jak dostał to się zdziwił że nie nowy bo nie przeczytał ogłoszenia do końca! Tak to jest jak sie nie czyta i się nie pyta tylko kupuje patrząc na cenę. Jak sobie zobaczysz w moje ogłoszenia zrozumiesz że masz podane wszystko na tacy. Zresztą ziomek też zapomniał napisać że dostał zwrot pieniędzy (częściowy). Bo obsrać łatwo ale później naprawić to już inna sprawa. Nie wspomnę już o niektórych z forum którzy sprzedają różne rzeczy już od X czasu (mówię że nie wszyscy- jakieś 10% ogółu) którzy potrafią sprzedac lufę precyzyjna za 100zł i wysłać miedzianego stocka albo zamienić dupke od silnika na niebieska i sprzedac stockowy silnik jako neodym. Mógłbym obsrać z 20 osób na tym forum ale to nie jest gra warta świeczki, myślę że i Ty nie jesteś święty- 2 ostrzeżenia na forum. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Panieee! Ale trochę grzeczniej! Quote Link to post Share on other sites
K10ŚP Posted February 2, 2017 Report Share Posted February 2, 2017 Witam. Powiedziałby mi ktoś czy muszę podpinać 3 kabel do bocznego styku w kostce stykowej do elki?? Bo zakupiłem właśnie nową g&g i nie wiem czy mam lutować kabel do bocznego styku czy nie?? http://gunfire.pl/product-pol-1152202520-Zestaw-okablowania-do-replik-typu-L85.html Quote Link to post Share on other sites
K10ŚP Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 Dobra podpiąć podpiąłem ale wybija mi styk z prowadnicy że tak powiem i przerywa obwód przy okazji blokuje wózek ze stykiem i trzeba od nowa rozbierać i poprawiać wózek da radę coś z tym zdziałać ? Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 Gloomer!!!!! Wróciły!!!!1 http://airsoftgogo.com/en/product/product/3251 Quote Link to post Share on other sites
gramateusz123 Posted August 16, 2017 Report Share Posted August 16, 2017 Witam Panowie. Mam pytanie co od głowicy cylindra. Da radę dostać gdzieś metalową ? W zamyśle mam projekt DMR na bazie L85 i wszystko byłoby w porządku, ale nie mogę znaleźć metalowej głowicy cylindra i to mnie obawia. Wiem, że na wcześniejszych stronach kolega robił na 550FPS, ale tam głowice uszczelniał sam, a ja wolałbym dostać gotową, metalową. Czy ktoś wie coś na ten temat ? :) Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted August 16, 2017 Report Share Posted August 16, 2017 Chyba było na którejś stronie też i o glowicy metalowej... i chyba nawet ja pisalem, bo takowa posiadam. Kupilem onegdaj w sklepie UK... namiar chyba też bedzie w tym temacie... jak nie znajdziesz to pisz do G&G bo to oni robili z mosiądzu do eLek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts