pav Posted October 14, 2003 Report Share Posted October 14, 2003 witam a teraz ciekawostka: czytałem wiadomości o różnych rodzajach kulek do asg ale nikt nie wspomniał o wybuchowych a posiadam takowe. kulka posiada w środku ładunek który wybucha po zderzeniu z twarda przeszkodą. Huk jest naprawdę niesamowity jak na taka wielkość ładunku. PS. Zamieścił bym zdjęcia ale nie wiem jak. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 14, 2003 Report Share Posted October 14, 2003 zadna nowosc, bawile sie nimi z 5 lat temu... ale jeszcze sprezynka. do AEGa bym tego nie wlozyl Quote Link to post Share on other sites
wali Posted October 14, 2003 Report Share Posted October 14, 2003 hmm czy nie istnieje niebezpieczenstwo ze kulka moze wybuchnac ci w lufie i przy okazji cos rozwalic? aczkolwiek ten ladunek raczej nie jest zbyt duzy/silny... Quote Link to post Share on other sites
pav Posted October 14, 2003 Author Report Share Posted October 14, 2003 nie mowie ze to nowosc (bo sam je mam od paru ladnych lat). pisze o tym bo nikt nie poruszyl tego tematu. Ja tez wystrzeliwalem je tylko ze sprezynowego . zadna kulka nie explodowala w lufie. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 14, 2003 Report Share Posted October 14, 2003 hmm czy nie istnieje niebezpieczenstwo ze kulka moze wybuchnac ci w lufie i przy okazji cos rozwalic? wlasnie dlatego nie wlozylbym tego do AEGa :) Quote Link to post Share on other sites
trefl [B.o.B.] Posted October 14, 2003 Report Share Posted October 14, 2003 A ja bylem swiadkiem wystrzelenia calego magazynka z siga550, wszystko poszlo bezawaryjnie i wybuchowo:)) Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted October 14, 2003 Report Share Posted October 14, 2003 A gdzie można takie kulki dostać?? Ile sztuk jest w paczce i ile kosztują?? Będe bardzo wdzięczny za info! Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 15, 2003 Report Share Posted October 15, 2003 ja kupowalem w Tajgunie, ale byly kosmicznie drogie moze klamie, nie pamietam ale to bylo chyba ok 15 zl za 10-15 kulek Quote Link to post Share on other sites
pav Posted October 15, 2003 Author Report Share Posted October 15, 2003 ja moje kulki kupilem w miejscowym sklepie asg a jesli chodzi o cene i ilosc kulek to jak wyzej. Quote Link to post Share on other sites
CNOS_Beo Posted October 15, 2003 Report Share Posted October 15, 2003 W roku panskim 98 kupowalem takowe kulki po 8 zł za 15 sztuk. Od 98 poszukuje wiecej takich, jednak nigdize juz ich nie moge dostac ;/ *Dla tych ktorzy nie widzieli cacuszek: one wybuchaja gdy uderza w cos twardego... Quote Link to post Share on other sites
PAT_Pinky Posted October 15, 2003 Report Share Posted October 15, 2003 Czasem i na twardym zdarzy sie niewypał, hihi ja testowalem na Bubla sprezynce zanim mu zaplacilem za nia :D Ogolnie to te kulki sa strasznym niewypalem, tak samo jak kulki z farba. Quote Link to post Share on other sites
CNOS_Beo Posted October 15, 2003 Report Share Posted October 15, 2003 Ja mialem tylko 15 kuleczek takich i wszystkie byly super ;) Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted October 15, 2003 Report Share Posted October 15, 2003 Stosując to "coś" można nieźle uszkodzić guna, ni dość że są "kwadratowe" (rysuja lufę jak cholera) to na dodatek przy silniejszych gnatach jest prawdopodobieństwo wybuchu podczas wystrzału :!: (najbardziej narażona lufa i tłok). Może wycofali je ze sprzedarzy z powodu wyżej wymienionych niebezpieczeństw lub po prostu były zbyt drogie w produkcji :wink: Quote Link to post Share on other sites
eld Posted October 15, 2003 Report Share Posted October 15, 2003 I zbyt drogie dla użytkownika :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts